Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελίες Ζωής Κωνσταντοπούλου για απειλές και παραπληροφόρηση




     

 

 

 

 

 

 

 

      Την έντονη αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε δημοσίευμα, περί έντονης δυσφορίας στα μέλη της Προκαταρκτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, λόγω της επιμονής της να ρωτά διεξοδικά τους μάρτυρες. Το δημοσίευμα ανέφερε, ότι υπάρχουν βουλευτές που θα ήθελαν να τη   χ τ υ π ή σ ο υ ν.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο «για στοχοποιημένη επίθεση και ευθεία απειλή εναντίον της και ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής και από τη Δικαιοσύνη να παρέμβουν.

 

      "Το ότι ενοχλώ επειδή κάνω τη δουλειά μου, το έχω καταλάβει. Το ποιοί ενοχλούνται όταν κάνω τη δουλειά μου, το έχει καταλάβει το Πανελλήνιο.

Και σίγουρα το έχουν καταλάβει οι αναγνώστες των «πονημάτων» του κ. Γιάννη Πρετεντέρη, του κ. Δημήτρη Μητρόπουλου, του κ. Στέφανου Κασιμάτη, των εφημερίδων «Παραπολιτικά» και «Καρφί» και όσων άλλων «γνωστών-αγνώστων» «μέσων» και κονδυλοφόρων υψώνουν εργολαβικά ένα παραπέτασμα   π α ρ α π λ η ρ ο φ ό ρ η σ η ς   κ α ι   λ ά σ π η ς   προκειμένου να μη μάθει ποτέ ο Ελληνικός λαός την αλήθεια για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ...."

"....Από τον Οκτώβριο 2012, τα χαλκεία της παραπληροφόρησης αποπροσανατόλιζαν την κοινή γνώμη από τη διερεύνηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δίνοντας έμφαση στην «αγανάκτηση» διαφόρων εναντίον μου. Τότε οι «αγανακτούντες» ήταν ο κ. Νεράντζης, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Κεφαλογιάννης, ο κ. Βενιζέλος. 

Και πάντοτε η κοινή γνώμη δεχόταν υπερπληροφόρηση για τους «άγριους καβγάδες», με κακόγουστη αναπαραγωγή σκαιών ύβρεων εναντίον μου και σχεδόν μηδενική πληροφόρηση για όσα   σ υ ν τ α ρ α κ τ ι κ ά    α π ο κ α λ ύ π τ ο ν τ α ν    στην Επιτροπή, μετά από επιμονή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ...."

 

 

 

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σαμαράς - Ερντογάν: Ήταν ....τυχαίο!









     Υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας η Κυβέρνηση δήλωσε, ότι ήταν τελείως ....συμπτωματική η συνάντηση Σαμαρά -Ερντογάν στο ίδιο ξενοδοχείο στο Κατάρ κατά τον ίδιο χρόνο και μάλιστα παρουσία του Νταβούτογλου!

Και ανακοινώθηκε, ότι επ' ευκαιρία συζητήθηκαν τα περί τεμένους , σχολής της Χάλκης, ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, τόπων λατρείας  και άλλα παρόμοια, προκειμένου να ασχολούνται οι "ιθαγενείς"  ένθεν και ένθεν...

 

      Κατά τα άλλα, από τον ελληνικό και τουρκικό τύπο διέρρευσε, ότι σε αυτό το "τυχαίο συναπάντημα" καθορίστηκε η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στις 5 Μαρτίου στην Άγκυρα, συζητήθηκε το θέμα των ελληνικών δικαιωμάτων στη θάλασσα και οι  οικονομικές εξελίξεις ... 

Η αλήθεια είναι,  ότι ο όρος "συνεκμετάλλευση" δεν αναφέρθηκε ρητά σε αυτή την "αναπάντεχη συνάντηση"!

 

 

 

Φωτ.:http://greeknation.blogspot.gr




Γαλλία: Άμεση απέλαση ιεροκηρύκων του ακραίου Ισλάμ




       Στο πνεύμα της προάσπισης των κατακτήσεων του δυτικού κόσμου στα θέματα των ατομικών δικαιωμάτων, εντάσσεται η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς:

«Θα   α π ε λ ά σ ο υ μ ε    όλους τους ιμάμηδες, όλους τους αλλοδαπούς ιεροκήρυκες που υποβαθμίζουν τις γυναίκες, που έχουν αντιλήψεις που αντίκεινται στις δικές μας αξίες, που δηλώνουν πως υπάρχει ανάγκη να καταπολεμηθεί η Γαλλία»...

       Σημειώνεται πως οι σχεδιαζόμενες απελάσεις αποτελούν μέρος ενός προγράμματος που τηρείται επί αρκετά χρόνια στη Γαλλία και προβλέπει την απομάκρυνση όσων λογίζονται ως απειλή για τη δημόσια τάξη και τις γαλλικές αξίες.

Και συνέχισε: «Δε μπερδεύω το ριζοσπαστικό Ισλάμ με το Ισλάμ της Γαλλίας, αλλά [...] υπάρχουν Σαλαφικές ομάδες που εμπλέκονται σε μία πολιτική διαδικασία, τον οποίων ο στόχος είναι να μονοπωλήσουν πολιτισμικές ενώσεις, το σχολικό σύστημα»...

 

 

 

 

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στον κορυφαίο διανοητή Χάμπερμας το βραβείο "Έρασμος"
























      Σε έναν από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού αιώνα,  τον Γιούργκεν Χάμπερμας  (Jürgen Habermas) 83 ετών, απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο "'Ερασμος" (του ολλανδικού Praemium Erasmianum Foundation), «για το σύνολο του συγγραφικού έργου του με θέμα την Δημοκρατία».

Για περισσότερο από μισόν αιώνα, ο Γιούργκεν Χάμπερμας αποτελεί δεσπόζουσα μορφή στα πεδία της της κοινωνιολογίας, της φιλοσοφίας και της πολιτικής.

Στο διαχρονικό σημαντικό έργο του αναζητά το βέλτιστο τρόπο οργάνωσης μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίνει εντούτοις, ότι αυτή πάσχει τώρα από ένα έλλειμμα Δημοκρατίας, το οποίο ναρκοθετεί την αλληλεγγύη των πολιτών στο όραμά της.

      Ο Γιούργκεν Χάμπερμας δεν περιορίστηκε μόνο στη συγγραφική του δραστηριότητα. Παράλληλα παρεμβαίνει δημόσια σε μια σειρά από ζητήματα όπως τη βιοηθική, τη γενετική, τον πόλεμο του Κόλπου, την επαπειλούμενη κυριαρχία των αγορών και τη μετανάστευση.

      Γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας το 1929. Σε Γκέτινγκεν, Ζυρίχη και  Βόννη,  έλαβε πτυχία φιλοσοφίας, ψυχολογίας, γερμανικής λογοτεχνίας και οικονομικών.

Όπως σημειώνει το ολλανδικό ίδρυμα, «στην πολιτική του ανάλυση είναι κριτικός και αιχμηρός, αλλά την ίδια ώρα αισιόδοξος σχετικά με το μέλλον μίας δημοκρατικής Ευρώπης ».

Το ετήσιο Βραβείο «Έρασμος», απονέμεται σε ανθρώπους «με εξαιρετική συμβολή στον πολιτισμό, την κοινωνία ή τις κοινωνικές επιστήμες».

 

 

 

Ισπανία: Και βασιλικοί γαμπροί στο χορό της διαφθοράς!




      "Δύσκολοι καιροί για τους πρίγκιπες", αφού φαίνεται η οικονομική κρίση να πλήττει όλους και οι βασιλικές χορηγίες και περιουσίες να μην αρκούν στα μέλη των βασιλικών οικογενειών, με αποτέλεσμα να έχουμε και εκεί κρούσματα διαφθοράς  και μάλιστα να είναι σε εξέλιξη  δικαστική διαδικασία!

 

 

                                    Ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος

                        




      Ο γαμπρός του Ισπανού βασιλιά, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, σύζυγος της δεύτερης κόρης του ινφάντας Χριστίνας , κλήθηκε να καταθέσει για δεύτερη φορά ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης, για υπόθεση διαφθοράς.

 Ο ανακριτής ζητά εξηγήσεις για δύο αδικήματα φοροδιαφυγής, που το ένα αφορά το ινστιτούτο Noos, μια εταιρία  πολιτιστικών δραστηριοτήτων της οποίας πρόεδρος ήταν ο Ινιάκι Ουρνταγκαρίν από το 2004 μέχρι το 2006 και το δεύτερο αδίκημα αφορά προσωπικά τον ίδιο, επειδή διαπιστώθηκαν παρατυπίες στις φορολογικές του δηλώσεις. Το συνολικό ποσό της φοροδιαφυγής μπορεί να φτάνει τα 470.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο.

Ο 45χρονος, ολυμπιονίκης στο χάντμπολ και νυν επιχειρηματίας,  Ουρνταγκαρίν, έχει κατηγορηθεί για  κ α τ ά χ ρ η σ η    π ο λ λ ώ ν   ε κ α τ ο μ μ υ ρ ί ω ν  που είχαν δοθεί από τις αρχές των Βαλεαρίδων και της Βαλένθια στο ινστιτούτο Noos για  αθλητικές εκδηλώσεις!

 

 

 

                                               Και ο σύζυγος της ...Αλεξίας!

 

  

     

  

 

       Η κόρη του πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνου Αλεξία με το σύζυγό της Ισπανό Κάρλος Μοράλες και τα τέσσερα παιδιά τους ζούν μόνιμα στα Κανάρια Νησιά,  όπου ο Μοράλες ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα.  


   

 

    Το όνομά του ενεπλάκη τελευταίως σε μια υπόθεση διαφθοράς και απάτης σχετικής με πολεοδομικά θέματα στα Κανάρια Νησιά, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Ήδη τις προάλλες,  ανακρίθηκε επί πέντε ώρες από δικαστή και εισαγγελέα του νησιού Λανθαρότε.  

 

 

 

Από τον περασμένο μήνα, συνολικά εικοσιένα άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά τη    δ ω ρ ο δ ο κ ί α    τοπικών αιρετών αξιωματούχων για ύποπτες δοσοληψίες στο δήμο. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται επίσης πολιτικοί και επιχειρηματίες. 

 

Ο Μοράλες πρωτοσέλιδο 

     

 

 Η δικαστική έρευνα αφορά και την έκδοση οικοδομικής αδείας για την κατοικία του ζεύγους Κάρλος  Μοράλες  - Αλεξίας στο Puerto Calero της περιοχής Yaiza των Καναρίων, αλλά και τυχόν και εμπλοκή του γαμπρού του Κωνσταντίνου σε επιλήψιμη υπόθεση εκπόνησης του σχεδίου της περιοχής. 

 

 

 

 

 

 

 

(Φωτ. από EuropaPress/Getty Images, es.omg.yahoo.com )


Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε ο τελευταίος φυλακισμένος χουντικός

 


     

 

          Πέθανε σήμερα στον «Ερυθρό Σταυρό», ο τελευταίος φυλακισμένος χουντικός, ο ισοβίτης Νικόλαος Ντερτιλής. Υπήρξε από τους πλέον αμετανόητους της επτάχρονης δικτατορίας και είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου  Μ  ι χ ά λ η    Μ υ ρ ο γ ι ά ν ν η  έξω από το Πολυτεχνείο, στις  18 Νοεμβρίου 1973.

Από το Δεκέμβριο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και ελαφρύ εγκεφαλικό. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αρνηθεί να ζητήσει άδεια για να παραστεί στην κηδεία του γιου του, αρνούμενος να αποδεχτεί την αρμοδιότητα των δικαστηρίων για την καταδίκη του.

 

 

Πρόταση να μισθοδοτούνται οι κληρικοί από τους πιστούς

 

 

         Σε συνέδριο της  Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,   ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης πρότεινε να απαλλαγεί το κράτος από τη μισθοδοσία του κλήρου και το κονδύλι να πηγάζει από τη φορολόγηση χάριν της εκκλησίας, όσων το επιθυμούν, τονίζοντας, πως  όταν ζητούμε το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, δε νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία.

 

 

                            

                                             Αντιδράσεις από τα κόμματα

 

 

      Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαρακτήρισαν την πρόταση " αλλόκοτη στάση που δηλοί ασέβεια" και η Νέα Δημοκρατία με δριμεία ανακοίνωση τη θεώρησε ως δίωξη των χριστιανών όπως την εποχή του σταλινισμού και της τουρκοκρατίας και ότι προσκρούει στο Σύνταγμα. 

 

 

 

                                            Η απάντηση του Τ. Κουράκη

      

 

      Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  διευκρίνησε,  ότι δεν πρόκειται για νέο φόρο, αλλά για "χρήματα που ούτως ή άλλως συνεισφέρουν οι πολίτες μέσω της φορολογίας, απλώς αλλάζει ο τρόπος είσπραξής τους, αναλόγως των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πολιτών" και ότι "η όποια λύση για τη μισθοδοσία του κλήρου θα είναι προϊόν εξαντλητικού   δ ι α λ ό γ ο υ   με τη διοίκηση της εκκλησίας και με το σύνολο της κοινωνίας".»

 

 

                           Ταυτόσημες απόψεις και από το Γ. Στουρνάρα

 

      Κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., έγινε γνωστό, ότι και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι των ίδιων απόψεων. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη τον Οκτώβριο του 2011, ως Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές» είχε πει:

"Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με τη μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στη   φ ο ρ ο λ ο γ ι κ ή  σ ο υ   δ ή λ ω σ η,  θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;". 

Το σχετικό βίντεο:

 

http://www.youtube.com/watch?v=gSAxRHI8imI

                                               

 

  

                                          Τί ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες  

  

 

       Σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, κανένας ιερωμένος δε μισθοδοτείται, υπάρχει μόνον ο «εκκλησιαστικός φόρος» που τον καταβάλλουν όσοι θέλουν και τον αποδίδει το Κράτος στις αντίστοιχες Εκκλησίες.  

Στην Αγγλία το Κράτος συντηρεί μόνο  ναούς που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία.

Επιπλέον στη  Γαλλία, πάσης φύσεως επιχορήγηση προς τις Εκκλησίες απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα.


 









                               

                                          

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ένα 20ήμερο γεμάτο βιβλία στην Πλατεία Κοτζιά

 



      Στην πλατεία Κοτζιά μεταφέρεται φέτος το χειμερινό Παζάρι Βιβλίου το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και το Σωματείο Βιβλιοπωλών Ελλάδος, έπειτα από   α ν τ ι δ ρ ά σ ε ι ς   των μεγάλων βιβλιοπωλείων πλησίον της Πλατείας Κλαυθμώνος.

Η έκθεση θα διαρκέσει 25 Ιανουαρίου μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου και θα συμμετέχουν σε αυτήν 150 εκδοτικοί οίκοι οι οποίοι και θα προσφέρουν προς πώληση 500.000 βιβλία με έκπτωση έως και 90%, με τις τιμές να ξεκινούν ακόμη και από μισό ευρώ.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να βρουν τίτλους ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, δοκίμια, λευκώματα, παιδική λογοτεχνία και πολλά άλλα, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν.

Η είσοδος στο παζάρι θα είναι ελεύθερη καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Κεντρική είσοδος από οδό Αθηνάς.

 

 

 

Πηγή: culture21century.blogspot.gr  

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Πολιτική επιστράτευση και επίταξη χουντικής έμπνευσης







Ισόβια στον 27χρονο που σκότωσε την 20χρονη φίλη του, επειδή ήθελε να χωρίσουν



isovia foniko Patra 24-1-2013

      Ι σ ό β ι α   κ ά θ ε ι ρ ξ η   επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον 27χρονο Γιώργο Μπαντούνα, που τον Απριλίο του 2005 σκότωσε στη Ζάκυνθο την 20χρονη φίλη του Μαρία Αβούρη. 

Ο νεαρός παραδέχθηκε, πως τη σκότωσε χτυπώντας την με μαχαίρι στην καρωτίδα, ενώ πρωτοδίκως  είχε υποστηρίξει πως η κοπέλλα είχε αυτοκτονήσει μέσα στο σπίτι του. 

 

 

                                  «Εμένα δεν με αφήνει καμμία.....»

 

       Την ημέρα του φονικού, την είχε καλέσει  σπίτι του να συζητήσουν και να της ζητήσει να συνεχίσουν τη σχέση τους, ωστόσο επειδή εκείνη επέμενε στην άρνησή της, εκείνος τη μαχαίρωσε...

Έγινε γνωστό, ότι η άτυχη κοπέλα επανειλημμένως του είχε ζητήσει να χωρίσουν, αλλά εκείνος συνέχιζε να την ενοχλεί. Μεταξύ των άλλων, της είχε κάψει με οξύ το αυτοκίνητο, είχε ζητήσει από ταξιτζή να την παρακολουθεί και συνεχώς εμφανιζόταν ξαφνικά μπροστά της. 

Ακόμα και ο πατέρας του θύματος τον είχε προσεγγίσει, ζητώντας του να σταματήσει να ενοχλεί την κόρη του, αλλά ο δράστης του απάντησε: «Εμένα δεν με αφήνει καμμία γυναίκα, εγώ τις αφήνω». 

 

 

 

 

Πηγή: directNews.gr

 

 

 


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σκύλος… εκκλησιάζεται στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!




                                    Συγκινητική ιστορία στην Ιταλία



      Ρώμη: Δύο μήνες αφότου η ιδιοκτήτριά του πέθανε, ο Τσίτσιο συνεχίζει να πηγαίνει κάθε μέρα στην εκκλησία της ιταλικής πόλης Σαν Ντονάτσι, όπου εκείνη συνήθιζε να παρακολουθεί τη λειτουργία κάθε απόγευμα.

Η συγκινητική αυτή ιστορία κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την πίστη και την αφοσίωση των σκύλων στους ανθρώπους.

Ο Τσίτσιο είναι ένα 12χρονο αδέσποτο, το οποίο είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση με την 57χρονη γυναίκα, η οποία πέθανε ξαφνικά τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Μαζί της πήγαινε κάθε απόγευμα στη λειτουργία και το ίδιο συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα.«Κάθεται ήρεμα στο ιερό μαζί με τους πιστούς, χωρίς να γαβγίζει ή να δημιουργεί πρόβλημα, αποχαιρετώντας με τον τρόπο του τη γυναίκα που τον φρόντιζε. Η πράξη του έχει συγκινήσει τους κατοίκους της πόλης αλλά και το ποίμνιο της εκκλησίας, που συνεχίζουν να τον περιποιούνται αλλά και να τον αφήνουν να παρακολουθεί ευλαβικά τη λειτουργία», λέει ο ιερέας Ντονάτο Πάνα.

 

 

 

  Αναρτήθηκε 23/1 από infognomon.gr

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, νέος πρόεδρος του Eurogroup






     Ο 46χρονος Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάϊσελμπλουμ (Jeroen Dijsselbloem), είναι ο νέος επικεφαλής του Eurogroup μετά την αποχώρηση του Ζαν - Πωλ Γιουνκέρ. 

Αριστερός σε νεώτερη ηλικία, με σπουδές στην Αγροτική Οικονομία  σε Ολλανδία και Ιρλανδία και πατέρας δύο παιδιών, αποτέλεσε την επιλογή των ισχυρών της Ευρωζώνης που φυσικά τον επέβαλαν παρά τις επιφυλάξεις της Γαλλίας και της Ισπανίας που τον καταψήφισαν.

Ό Ντάϊσελμπλουμ έχει στο ιστορικό του, την  ένθερμη υποστήριξη ενσωμάτωσης στην ολλανδική κοινωνία των μουσουλμάνων, τη σθεναρή αντίδραση στην πώληση βιντεοπαιχνιδιών με σκηνές βίας, καθώς και στην προβολή ακατάλληλων ερωτικών σκηνών από την ολλανδική τηλεόραση. 

Το Δεκέμβριο δεσμεύτηκε στους ολλανδούς βουλευτές να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές στην πάταξη της φοροδιαφυγής, δίνοντας μια λίστα με αδήλωτα πολυτελή σκάφη που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες  και είναι δεμένα σε ολλανδικά λιμάνια.

Έχοντας αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Wageningen, το καλύτερο στις γεωργικές σπουδές σε μια χώρα όπου η γεωργία θεωρείται μέρος της εθνικής κληρονομιάς, ποτέ δεν εγκατέλειψε την αγάπη του για τη γεωργία και μέχρι σήμερα εκτρέφει χοίρους στον κήπο του σπιτιού του στο Wageningen!

Eurogroup: Γαλλικές επιφυλάξεις για τον διάδοχο Ντάισελμπλουμ     Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση που θα συναντήσει ο νέος πρόεδρος του Eurogroup θα είναι, όπως σχολιάζει η «Wall Street Journal», η σφυρηλάτηση συναίνεσης μεταξύ «μεγάλων» και «μικρών» στο συμβούλιο,  τη  στιγμή  μάλιστα  που βρίσκεται  ενταγμένος στο  λεγόμενο  «γ  ε ρ μ α ν ι κ ό  σ τ ρ α τ ό π ε δ ο».















Υπουργός Υγείας. Απίστευτος!


      Μπορεί στην Ελλάδα η κατάσταση στην Υγεία να είναι άθλια, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον αρμόδιο Υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο να δίνει συνέντευξη (στη ΝΕΤ φυσικά), όπου μεταξύ άλλων  :

- Αρνήθηκε ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων. Πρόκειται, είπε, για "...δυσκολία στην εξεύρεση ωρισμένων φαρμάκων".

- Βεβαίωσε, ότι με τις συγχωνεύσεις δε μειώνοντες οι κλίνες κατά 11.000 και ότι αυτά τα ισχυρίζονται οι ...συνδικαλιστές.

- Στην παρατήρηση, ότι  δεν υπάρχουν κλίνες εντατικής και ότι όταν υπάρξει ανάγκη γίνεται κυριολεκτικά μάχη μήπως και βρεθεί θέση, απάντησε με σύντομη ...φιλοσοφική διάλεξη:  "Βεβαίως είναι μάχη! Η ζωή είναι μάχη σε όλα τα μέτωπα! Δεν υπάρχει άνετη ζωή!!!"

- Στην παρατήρηση, ότι έχουν μειωθεί τα κονδύλια για τις εφημερίες, απλά θεώρησε καλό να μην απαντήσει, καταφερόμενος εναντίον όσων γιατρών δεν είναι στη θέση τους στις εφημερίες κλπ. Για τη μείωση των κονδυλίων, τίποτα!

- Στην ερώτηση, πότε θα ανοίξει πάλι το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο  του "Αγία Σοφία", δικαιολογήθηκε θρασύτατα, λέγοντας πως φταίει που  "...δεν τα βρίσκουν οι γιατροί μεταξύ τους"!  Τα παιδάκια, πού θα πάνε; Στο Ωνάσειο, είπε. Κανείς βέβαια δεν του απάντησε ότι το Ωνάσειο ΔΕΝ είναι παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο... Και φυσικά κανείς δεν αναφέρθηκε πόσο ωφελούνται τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κυρίως κανείς δεν του επισήμανε για θανάτους παιδιών επειδή παραμένει κλειστό το μοναδικό στην Ελλάδα παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο...

      

      Εδώ δεν πρόκειται μόνο  για μνημείο αναλγησίας και ασχετωσύνης υπουργού. Πρόκειται και για μνημείο παντελούς έλλειψης δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σε τόσο κρίσιμα και σκανδαλώδη θέματα όχι μόνο υπήρχε χλιαρός αντίλογος από τους δημοσιογράφους , αλλά δεν εκλήθησαν να απαντήσουν  στον υπουργό αυτοί που κατηγορεί ότι ψεύδονται, δηλαδή οι συνδικαλιστές  ή οι γιατροί που δήθεν εξαιτίας τους έκλεισε το παιδοκαρδιοχειρουργικό. Αρκεί να αναφέρουμε ότι πρόκειται για δύο ήρωες γιατρούς που "τα έβαλαν" με όλο το νοσοκομειακό κατεστημένο και εις απάντησιν, επί υπουργείας του επίσης ανεκδιήγητου Λοβέρδου, τους πήγαν στο πειθαρχικό και έκλεισαν το μοναδικό μας παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο, σα να μην έτρεχε τίποτα...

 

Το βίντεο της συνέντευξης:

 



Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πανηγυρική ορκωμοσία Ομπάμα


    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την ορκωμοσία του σε δημόσια τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον ενός πλήθους εκατοντάδων χιλιάδων παρισταμένων, οι οποίοι τον επευφήμησαν κατά την επίσημη έναρξη της δεύτερης θητείας του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ. 

     Με ιδιαίτερο συμβολισμό, ενέθεσε το χέρι του σε δύο Βίβλους: Η μία ανήκε στον  Α β ρ α ά μ   Λ ί ν κ ο λ ν,  ενώ η δεύτερη στο  Μ ά ρ τ ι ν    Λ ο ύ θ ε ρ   Κ ι ν γ κ.



















Μια εβδομάδα με τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου



Σκηνή από την «Αναπαράσταση».








      Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την απώλεια του σπουδαίου πολυβραβευμένου σκηνοθέτη στις 24 Ιανουαρίου του 2012, μετά από τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του «Η άλλη Θάλασσα». Με αφορμή αυτήν την επέτειο, οι ταινίες του θα συναντήσουν ξανά το κοινό μέσα στις αίθουσες, από την Πέμπτη 24 έως και την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου.

Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τις ταινίες στην Αθήνα καλύπτουν πολλές περιοχές της και είναι οι Δαναός, Ατλαντίς, Νανά, Μικρόκοσμος, Ταινιοθήκη Λαίς, Τιτάνια, Cine Παράδεισος, Gazarte, Πτι Παλαί και το auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου "Theo Angelopoulos", που από πέρυσι φέρει τιμητικά  το όνομα του μεγάλου δημιουργού.

Στην Θεσσαλονίκη θα γίνουν προβολές στην αίθουσα Ster και στην Λάρισα στην αίθουσα προβολών του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου.

 

Ανακοινώθηκε επίσης, ότι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνό του στο Πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 ώρα 17:00 θα γίνει τρισάγιο στον χώρο του δυστυχήματος στην Περιφερειακή οδός Δραπετσώνας.

 

 

                                 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

 

                    

                                                           Αθήνα 

 

 

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

 

18.00 "Μέρες του  '36" στον κινηματογράφο «Ατλαντίς» (Αίθουσα 2)

 

19.20 & 22.20 "Το Βλέμμα του Οδυσσέα' στον κινηματογράφο Cine Παράδεισος 

 

19.45 & 22.30 "Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού" στον κινηματογράφο Gazarte 

 

20.00 "Ο Θίασος" στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax 20.30 Ταξίδι στα Κύθηρα στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος 

 

20.30 "Τοπίο στην Ομίχλη" στον κινηματογράφο Νανά (Αίθουσα 3) 

 

21.00 "Οι Κυνηγοί" στο Αμφιθέατρο «Theo Angelopoulos» του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών 

 

22.30 "Αναπαράσταση" στον κινηματογράφο Πτι Παλαί 

 

22.40 "Ο Μελισσοκόμος" στον κινηματογράφο Δαναός (Αίθουσα 2)

 


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

 

17.00 "Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη" στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax 

 

17.00 "Η Εκπομπή" (μικρού μήκους) στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax 

 

19.20 & 22.20 "Το Βλέμμα του Οδυσσέα" στον κινηματογράφο Cine Παράδεισος 

 

20.30 "Ταξίδι στα Κύθηρα" στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος 

 

22.00 "Αναπαράσταση" στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax

 

 

 

Σάββατο 26 Ιανουαρίου

 

 

12.00 "Ο Θίασος" στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax 

 

17.00 "Η Εκπομπή" (μικρού μήκους) στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax 

 

17.00 "Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη" στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax 

 

19.30 "Ο Μεγαλέξανδρος" στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος  

 

21.30 "Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα" στον κινηματογράφο Cine Παράδεισος 

 

22.00 "Ταξίδι στα Κύθηρα" στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax

 

 

Κυριακή 27 Ιανουαρίου

 

 

12.00 "Ο Μεγαλέξανδρος" στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax 

 

17.00 "Η Εκπομπή" (μικρού μήκους) στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax 

 

17.00 "Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη" στον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax 

 

21.30 "Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα" στον κινηματογράφο Cine Παράδεισος 



Δευτέρα 28 Ιανουαρίου

 

 

20.00 "Ο Θίασος" στον κινηματογράφο Cine Παράδεισος

 

 

Τρίτη 29 Ιανουαρίου

 

20.00 & 22.00 "Αναπαράσταση" στον κινηματογράφο Cine Παράδεισος

 

 

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

 

21.00 "Ταξίδι στα Κύθηρα" στον κινηματογράφο Cine Παράδεισος 

 

 

 

                                                   Θεσσαλονίκη

 
 

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

22.10  "Η σκόνη του χρόνου", στα STER CINEMAS (αίθουσα 5)

 

 

                                                    Λάρισα

 

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

19.30 "Το λιβάδι που δακρύζει" στο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ 

 

 

 




Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Le Monde: Ο παρίας Παπανδρέου μετατράπηκε σε κονφερασιέ



Le Monde: Ο παρίας Παπανδρέου μετατράπηκε σε κονφερασιέ



       Στο καθόλου κολακευτικό άρθρο της,  η  Le Monde ειρωνεύεται το Γιώργο Παπανδρέου, που δίνει διαλέξεις παραδίδοντας  μαθήματα για την κρίση, ενώ είναι σε μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνος για την άσχημη κατάσταση της Ελλάδας.

Στο άρθρο επισημαίνεται, πως ενώ στην Ελλάδα κορυφωνόταν η συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ, που η κυβέρνηση του δεν αξιοποίησε στο ελάχιστο, εκείνος έδινε διάλεξη στη Νορβηγία με θέμα την ...πάταξη της φοροδιαφυγής!

Αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο πρώην πρωθυπουργός έσπασε όλα τα ρεκόρ αντιδημοτικότητας, όταν έφευγε από την κυβέρνηση το 2011, μεσούσης της κρίσης του ευρώ. Αυτό δεν εμπόδισε την επανεκλογή του ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τις ευάριθμες διαλέξεις του σε όλο τον κόσμο».

«Το όνομα Παπανδρέου έγινε το σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα», καταλήγει ο συντάκτης.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr 

 

 

 

Τρόϊκα: "Να πωληθεί η Λέσχη Αξιωματικών" (Σαρόγλειο Μέγαρο)




                                                                                                                                                                             

      Φαίνεται πλέον, ότι στο εξής θα υπάρχει καθημερινή στήλη real estate της .....χώρας μας, στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία", οι δανειστές μας εκτός όλων των άλλων, έχουν βάλει στο στόχαστρο διάφορα σημαντικά και ιστορικά κτίρια, για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι από το μνημόνιο.

       Εν προκειμένω, οι δανειστές μας ζητούν να μπει πωλητήριο ακόμη και στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, κτίριο που είναι πιο γνωστό ως  Σαρόγλειο Μέγαρο.

Επίσης η Τρόϊκα "ενδιαφέρεται" και για άλλα κτίρια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως το κτίριο της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού στην Πλάκα και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών...



















Έκθεση Τηνιακής Μαρμαρογλυπτικής στο "Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης"




      Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης σε συνεργασία με το Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου «Γιαννούλης Χαλεπάς» διοργανώνει έκθεση της περίφημης Τηνιακής Μαρμαρογλυπτικής. Συμμετέχουν 13 καλλιτέχνες, που εκτός από τα έργα τους θα φέρουν μαζί τους από το νησί, υλικά και εργαλεία και κάθε Σαββατοκύριακο θα στήνουν εργαστήρια, αποκαλύπτοντας τρόπους και μυστικά της δουλειάς τους.

     Η έκθεση, πρωτοδιοργανώθηκε στην Τήνο το καλοκαίρι και τη  θαύμασαν ήδη 11.000 περίπου επισκέπτες.

      Όλοι οι καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται στην Τήνο, με καταχωγή από το αιχμηρό τοπίο της βορειοδυτικής Τήνου,  όπου υπάρχει μια ισχυρή  παράδοση μαρμαρογλυπτικής, ενισχυμένη από τη Σχολή Καλών Τεχνών στον Πύργο (1955).  Συνεχίζουν μια παράδοση τριών αιώνων και αναζητούν νέες ιδέες και φόρμες, ανοίγοντας διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη.

Στα   ε ρ γ α σ τ ή ρ ι α    μ α ρ μ α ρ ο γ λ υ π τ ι κ ή ς   που θα λειτουργούν τα σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, παιδιά και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν μια διαδικασία υψηλής καλλιτεχνικής  εμπειρίας.

 

      Συμμετέχουν οι Τηνιακοί μαρμαρογλύπτες : 

 

Φίλιππος Bασιλάκης, Πέτρος Δελλατόλας, Ονούφριος Δεσύπρης, Λάμπρος Διαμαντόπουλος, Φίλιππος Kαγιώργης, Πάρης Kολλάρος, Γιάννης Κυραρίνης, Αργύρης Μαραβέλιας, Πέτρος Μαρμαρινός, Μιχαήλ Σαλταμανίκαs, Μάκης Τριγώνης, Γεώργιος Τσακίρης και Αντώνης Χονδρογιάννης.                                        

                                                


Αντζέντα: 

 

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 έως Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

 

Ώρες λειτουργίας Έκθεσης: Δευτέρα - Κυριακή 18:00 - 22:00

 

Αίθουσες: Εκθεσιακός Χώρος 2ου ορόφου, Video-room ισογείου

 

Εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής, σε ειδικά διαμορφωμένη υπόγεια αίθουσα,

τα Σαββατοκύριακα 26/27 Ιανουαρίου, 2/3, 9/10 και 16/17 Φεβρουαρίου 2013

 


Ε ί σ ο δ ο ς    ε λ ε ύ θ ε ρ η.



Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570. - info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr.