Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Υπουργός Υγείας. Απίστευτος!


      Μπορεί στην Ελλάδα η κατάσταση στην Υγεία να είναι άθλια, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον αρμόδιο Υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο να δίνει συνέντευξη (στη ΝΕΤ φυσικά), όπου μεταξύ άλλων  :

- Αρνήθηκε ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων. Πρόκειται, είπε, για "...δυσκολία στην εξεύρεση ωρισμένων φαρμάκων".

- Βεβαίωσε, ότι με τις συγχωνεύσεις δε μειώνοντες οι κλίνες κατά 11.000 και ότι αυτά τα ισχυρίζονται οι ...συνδικαλιστές.

- Στην παρατήρηση, ότι  δεν υπάρχουν κλίνες εντατικής και ότι όταν υπάρξει ανάγκη γίνεται κυριολεκτικά μάχη μήπως και βρεθεί θέση, απάντησε με σύντομη ...φιλοσοφική διάλεξη:  "Βεβαίως είναι μάχη! Η ζωή είναι μάχη σε όλα τα μέτωπα! Δεν υπάρχει άνετη ζωή!!!"

- Στην παρατήρηση, ότι έχουν μειωθεί τα κονδύλια για τις εφημερίες, απλά θεώρησε καλό να μην απαντήσει, καταφερόμενος εναντίον όσων γιατρών δεν είναι στη θέση τους στις εφημερίες κλπ. Για τη μείωση των κονδυλίων, τίποτα!

- Στην ερώτηση, πότε θα ανοίξει πάλι το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο  του "Αγία Σοφία", δικαιολογήθηκε θρασύτατα, λέγοντας πως φταίει που  "...δεν τα βρίσκουν οι γιατροί μεταξύ τους"!  Τα παιδάκια, πού θα πάνε; Στο Ωνάσειο, είπε. Κανείς βέβαια δεν του απάντησε ότι το Ωνάσειο ΔΕΝ είναι παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο... Και φυσικά κανείς δεν αναφέρθηκε πόσο ωφελούνται τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κυρίως κανείς δεν του επισήμανε για θανάτους παιδιών επειδή παραμένει κλειστό το μοναδικό στην Ελλάδα παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο...

      

      Εδώ δεν πρόκειται μόνο  για μνημείο αναλγησίας και ασχετωσύνης υπουργού. Πρόκειται και για μνημείο παντελούς έλλειψης δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σε τόσο κρίσιμα και σκανδαλώδη θέματα όχι μόνο υπήρχε χλιαρός αντίλογος από τους δημοσιογράφους , αλλά δεν εκλήθησαν να απαντήσουν  στον υπουργό αυτοί που κατηγορεί ότι ψεύδονται, δηλαδή οι συνδικαλιστές  ή οι γιατροί που δήθεν εξαιτίας τους έκλεισε το παιδοκαρδιοχειρουργικό. Αρκεί να αναφέρουμε ότι πρόκειται για δύο ήρωες γιατρούς που "τα έβαλαν" με όλο το νοσοκομειακό κατεστημένο και εις απάντησιν, επί υπουργείας του επίσης ανεκδιήγητου Λοβέρδου, τους πήγαν στο πειθαρχικό και έκλεισαν το μοναδικό μας παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο, σα να μην έτρεχε τίποτα...

 

Το βίντεο της συνέντευξης:

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου