Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Υπόθεση Μέρτεν και Κωνσταντίνος Καραμανλής


       Ο Ναζί  Μαξ Μέρτεν , ο επονομαζόμενος "χασάπης της Θεσσαλονίκης", υπεύθυνος για την εξολόθρευση 56.000 Εβραίων, συνελήφθη τυχαία το 1957 στην Αθήνα χάρη στην επιμονή και στον πατριωτισμό του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ανδρέα Τούση, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου. Ο Μέρτεν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 ετών, αλλά  η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το νόμο 4016/1959, τροποποίησε το ν.δ. 3933/1959  με αποτέλεσμα να «αναστέλλεται αυτοδικαίως πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου, καθώς και η εκτέλεσις πάσης ποινής ή το υπόλοιπον ταύτης. Αντίγραφα των δικογραφιών αποστέλλονται εις τας γερμανικάς αρχάς»!

 Ο Μέρτεν τη στιγμή της σύλληψής του

Με βάση τη διάταξη αυτή, ο Μαξ Μέρτεν αποφυλακίστηκε το Νοέμβριο του 1959 και απελάθηκε στη Γερμανία, για να εκτίσει εκεί την ποινή του. Όμως, τα γερμανικά δικαστήρια τον απάλλαξαν και ο  «δήμιος της Θεσσαλονίκης» αποδόθηκε λευκός στην κοινωνία....

 

 

 

                   Οι φοβερές αποκαλύψεις  του Μέρτεν

       
      Ο Μαξ Μέρτεν προκάλεσε τεράστιο σάλο λίγο αργότερα,  το 1960, όταν έκανε δηλώσεις στο Spiegel και στην εφημερίδα "Ηχώ του Αμβούργου", σύμφωνα με τις οποίες, μεταξύ των   σ υ ν ε ρ γ α τ ώ ν   τ ο υ   κ α τ ά    τ η ν     Κ α τ ο χ ή,   περιλαμβάνονται:

            

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος  Καραμανλής, 

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκος Μακρής 

 

Η γυναίκα του Μακρή,  Δοξούλα

 

Ο υφυπουργός Αμύνης  Γ. Θεμελής 

 

 

Μακρής, Καραμανλής, Μέρτεν

 

Ανέφερε για τον Καραμανλή και το Δημήτριο (Τάκο) Μακρή, ότι  ήσαν έμμισθοι πληροφοριοδότες των αρχών κατοχής και πήραν αμοιβή από τις κατασχεμένες εβραϊκές περιουσίες για τις πληροφορίες που έδωσαν.

 

Ότι  η Δοξούλα Μακρή το γένος Λεοντίδου, που ήταν γραμματέας του στην Κατοχή, ήταν επίσης πληροφοριοδότης του και μάλιστα του είχε  χαρίσει τα Χριστούγεννα του 1942 ενυπόγραφο λεύκωμα με αναμνηστικές φωτογραφίες και αφιέρωση.

 

Ότι ο  Γ. Θεμελής ήταν επί κατοχής νομάρχης Πέλλης (το παραδέχθηκε και ο ίδιος), με αρμοδιότητα να συγκεντρώνει ομήρους!  

 

Επίσης γράφτηκε στον γερμανικό τύπο χωρίς να διαψευσθεί, ότι ο Μέρτεν διέθετε φωτογραφίες - ντοκουμέντα και ανάμεσά τους  μία με τον Καραμανλή στην Αθήνα μπροστά σε μια Λάντσια στην οδό Κοραή...

 

 

 

Υπόθεση Μέρτεν
Ο Μέρτεν με το δικηγόρο του στη δίκη

 

      

      Ο Καραμανλής αρνήθηκε να μηνύσει το  Μέρτεν, παρά μόνο  ο  Θεμελής με τον Μακρή έκαναν μήνυση. Όχι όμως στη Γερμανία, όπως έπρεπε και το αξίωνε σθεναρά η αντιπολίτευση, αλλά στα ελληνικά δικαστήρια, ενώ ήταν βέβαιο ότι με τον πανίσχυρο τότε Καραμανλή στην εξουσία ο Μέρτεν δε θα ξαναρχόταν και η έκβαση της δίκης ήταν αναμενόμενη, δηλαδή θα καταδικαζόταν, όπως και συνέβη φυσικά!

 

Με τη σύζυγό του το ΄59 ελεύθερος

 

 

 

                 Η εκκρεμότητα με τα πειστήρια του Μέρτεν 

 

 

      Το 1962, ο Θωμάς Υψηλάντης, πρέσβυς τον καιρό του σκανδάλου Μέρτεν στη Βόννη, αποκάλυψε δραματικές πτυχές κοινής ελληνογερμανικής διακυβερνητικής  επιχείρησης για την απόσπαση των πολύτιμων πειστηρίων από τα χέρια του Μέρτεν. Τελικά ο Ναζί παρέδωσε το φωτογραφικό του οπλοστάσιο περί τα μέσα Νοεμβρίου 1960... Στην Αθήνα η κυβέρνηση ανάσανε. 

Πλέον,  με φόντο τη μυστική διπλωματία και τον Ψυχρό Πόλεμοπολλοί πρώην συνεργάτες των Γερμανών παρέμειναν στυλοβάτες του κρατικού μηχανισμού και  δεσπόζουν στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας μέχρι σήμερα, αδιατάρακτα...

Τα πρόσωπα που κάποτε βρέθηκαν στη δίνη της υπόθεσης Μέρτεν, μετά την καταδίκη του από ελληνικό δικαστήριο, συνέχισαν άσπιλα και αμόλυντα πλέον, τη δημόσια ζωή τους. Μερικά μάλιστα τα βλέπουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια στο επίκεντρο της κοσμικής ζωής στην Αθήνα, όπως π.χ. το υπουργικό ζεύγος ζεύγος Τάκου και Δοξούλας Μακρή:


 

                                    

                        

 

 

 

                                       Η σκοτεινή περίοδος της Κατοχής ...

 

 

       Πηχτό σκοτάδι καλύπτει πάντως το βίο και την πολιτεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά την Κατοχή. Η περίοδος αυτή, από τους επίσημους βιογράφους του, εξαντλείται σε δυο γραμμές.  Συγκεκριμένα αναφέρεται, ότι ασκούσε δικηγορία (τελείως αναπόδεικτο) και λίγο πριν φύγουν οι Γερμανοί, προσπάθησε να καταφύγει στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν τα κατάφερε.

Είναι γνωστό,  πως όταν φάνηκε ότι οι Ναζί έχαναν πλέον τον πόλεμο, πάρα πολλοί δωσίλογοι προσπάθησαν να φύγουν για τη Μέση Ανατολή, φοβούμενοι τις συνέπειες και προκειμένου να εξαγνιστούν. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο δωσίλογος κατοχικός Νομάρχης και μετέπειτα υφυπουργός του Καραμανλή Γ. Θεμελής, (αυτός που κατηγόρησε ο Μέρτεν), όταν ο πόλεμος είχε αρχίσει να κρίνεται υπέρ των συμμάχων, αλλά η Κυβέρνηση του Καΐρου εξέδωσε την υπ' αριθ. 3154/154/1-12-1943 διαταγή να απαγορευθεί η αποβίβασή του στην Αίγυπτο.

       Για την απόπειρα του "Εθνάρχη" να αποφασίσει ακριβώς λίγο πριν την Απελευθέρωση να κατευθυνθεί προς τη Μέση Ανατολή, γνωρίζουμε μόνο, ότι πρώτα έφτασε στην Τήνο, όπου οι αντάρτες ( προερχόμενοι από τον ΕΛΑΣ  Άνδρου)  τον φυλάκισαν 45 μέρες. Μετά κατάφερε να φτάσει στο Χαλέπι της Συρίας, όπου πάλι κρατήθηκε 35 μέρες από τους Βρεττανούς, ενώ η εξόριστη κυβέρνηση ήδη είχε επιστρέψει. 

Ο λόγος της κράτησής του από τις δυνάμεις της Αντίστασης, δεν αναφέρεται. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει να εξαχθούν συμπεράσματα....  

 Πέρασε νόμο για μη δίωξη εγκληματιών πολέμου και πολτοποίησε Αρχεία!          

        

 

       Όπως αναφέρθηκε, εξαιτίας της δύσοσμης υπόθεσης Μέρτεν, με το νομοθετικό διάταγμα 4016/1959, ο  Καραμανλής - μετά από έντονες πιέσεις του καγκελλαρίου Αντενάουερ - πέρασε τον περιβόητο νόμο με τον οποίο η Ελλάδα παραιτήθηκε από την περαιτέρω δίωξη των εγκληματιών πολέμου, μεταθέτοντας την ευθύνη στην Ομοσπονδιακή Γερμανία.

Το  1975 όμως συνέβη κάτι ανήκουστο: Ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή Κ. Στεφανάκης, προέβη σε μιά απίστευτη πράξη, που ούτε το καθεστώς των συνταγματαρχών ετόλμησε να κάνει.  Με υπουργική απόφαση  πολτοποιήθηκε το τεράστιο αρχείο του Εθνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου το οποίο είχε ιδρυθεί το 1945, σε πλήρη περιφρόνηση της εθνικής  μνήμης και της ιστορικής αλήθειας !

Το "έγκλημα" αυτό έμεινε κρυφό τριάντα ολόκληρα χρόνια και έγινε αντιληπτό το  2005, όταν ιστορικοί αναζήτησαν τα αρχεία για την έρευνά τους.  

 

 

Εξ αριστερών του "Εθνάρχου" το alter ego  του, ο Τάκος Μακρής

 

        

 

             Τα αναπάντητα ερωτηματικά και οι συμπτώσεις

 

 

      Ο Καραμανλής στιγματίστικε πάντως και παρά τα σφοδρά πυρά  από την  αντιπολίτευση στη Βουλή που ζητούσε να χυθεί άπλετο φως, εξηγήσεις δε δόθηκαν και πολλά σημεία παρέμειναν σκοτεινά με πολλές  "περίεργες" συμπτώσεις. 

 

Συγκεκριμένα:

 

Ιδιαίτερα προκλητική και "δυσεξήγητη" η στάση του Καραμανλή,  που  ενώ δήλωνε αθώος, συνέχισε να έχει στην κυβέρνησή του, ως υφυπουργό Αμύνης το Γ. Θέμελη, δωσίλογο Νομάρχη της Κατοχής.

Ο επίσης κατηγορηθείς υπουργός του επί των Εσωτερικών Τάκος Μακρής,  σύζυγος της γραμματέας του Μέρτεν, Δοξούλας  Λεοντίδου, υπήρξε κυριολεκτικά το alter ego του "Εθνάρχη"  και μόνιμος συνεργάτης σε όλες τις κυβερνήσεις του.

 

Η Δοξούλα Μακρή είχε καταθέσει στη δίκη, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Μέρτεν!

 

Εντελώς "συμπτωματικά" το 1963 στη δίκη των δολοφόνων του Γρηγόρη  Λαμπράκη, ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο γνωστός κατοχικός δωσίλογος Ξενοφών Γιοσμάς, είχε  δικηγόρο υπεράσπισης τον Τάκο Μακρή...

 

Ο ηρωϊκός  Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  Α ν δ ρ έ α ς     Τ ο ύ σ η ς, διαπρεπής νομικός, υψηλού ήθους, εξαιτίας της σύλληψης του Μέρτεν,  δεν προήχθη από την Κυβέρνηση Καραμανλή στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως αναμενόταν, αλλά τοποθετήθηκε στη θέση του ο Κων/νος Κόλλιας,  ο μετέπειτα πρωθυπουργός της χούντας...

 

Ο Ανδρέας Τούσης στην έδρα του Αρείου Πάγου

 

                   

                        Σάλος στον ελληνικό και παγκόσμιο τύπο

 

 

       Το θέμα έλαβε διαστάσεις  στον παγκόσμιο τύπο. «Η Ελλάδα αμνηστεύει τους σφαγείς της» έγραψαν οι Τάιμς του Λονδίνου και φυσικά πήρε τεράστια έκταση στις ελληνικές εφημερίδες της εποχής.
                                  Τα θαρραλέα σκίτσα του Μπόστ

 

 

      Για την υπόθεση Μέρτεν, ο Μποστ έκανε μερικά αριστουργηματικά σκίτσα και είχε και το θάρρος να τιτλοφορήσει «Το λέφκομά μου», το άλμπουμ γελοιογραφιών που έβγαλε στο τέλος του 1960 (έχει επανεκδοθεί) βάζοντας στο εξώφυλλο (αναφερόμενος στη φωτογραφία -ντοκουμέντο του Μέρτεν), μια Λάντσια στην οδό Κοραή, με τον τίτλο «Λάντσια μετά Κωστή» - εννοώντας, υποτίθεται, το εστιατόριο Costi και όχι τον Καραμανλή, προκειμένου να αποφύγει δίωξη. Ένα από αυτά τα σκίτσα:
        Ο Μέρτεν στην κούνια είναι το «φονάζων πεδί» που φωνάζει «φωτολαφία!». Η μαμά-Καραμανλής προσπαθεί να το νανουρίσει και να το σκεπάσει με «κουβέρτεν» για να το κάνει να σωπάσει, ενώ ο μπαμπάς (ο υφυπουργός Γ. Θέμελης) ζητάει να έρθει το μπιμπερόν, που το φέρνει η νταντά-Κανελλόπουλος, ενώ η γνωστή φιγούρα του Μποστ ο Πειναλέων, σχολιάζει.

Η μια κουβέρτα είναι οι “κηβερνητικέ δηλόσεις”, η άλλη ο “κηβερνιτικός τύπος”. Το μπιμπερόν με το χυμένο γάλα, γράφει “γάλα ελλ. δικαστηρίων”, ενώ το άλλο που φέρνει η νταντά είναι η “ελληνική μήνυσις”. Η πετσέτα της νταντάς γράφει “Διάψεφσης”.

Το κείμενο της μπορντούρας λέει: Το πεδάκι μας ο Μέρτεν κάνει νάνι με κουβέρτεν κλπ!!

 

 

Σκίτσο του σπουδαίου Φωκίωνα Δημητριάδη, με θέμα πάλι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Μέρτεν:                                                        

                                                 

                                                                        Επίμετρο

                                 

                       

      Τελευταίως έχει ξεκινήσει ένα ενδιαφέρον ιστορικό και όχι μόνο,  για τη σκοτεινή περίοδο της γερμανικής κατοχής. Άλλωστε, όλο και περισσότερο εδραιώνεται η άποψη, ότι η  πολιτική και η οικονομική άρχουσα τάξη στη χώρα μας προέρχεται κατά βάσιν από την οικονομία της Κατοχής.*

Εκτός από την οικονομική ευρωστία που της προσέφερε η συνεργασία με τον κατακτητή, διαμόρφωσε το κατάλληλο ιδεολογικό υπόβαθρο και έστησε ανεξέλεγκτα τους δικούς της μηχανισμούς εξουσίας.

      Η σημερινή αναμφισβήτητη κατάρρευση του μεταπολεμικού μας κράτους έχει τις αιτίες της....

 

*Εξαιρετικές υπηρεσίες  προσέφερε στην έρευνα για την οικονομία της κατοχής, το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα,  "Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή" , εκδόσεις "Ερωδιός",  όπου φιγουράρει ένας μεγάλος κατάλογος επιχειρήσεων που θέριεψαν τότε και δεσπόζουν μέχρι σήμερα. Το βιβλίο έγινε μεν best seller, αλλά φυσικά αγνοήθηκε επιμελώς από τα ΜΜΕ.

Πηγές:

 

http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-43067060.html

http://www.sansimera.gr/articles/407

 http://stavrochoros.pblogs.gr/2009/09/ypothesh-karamanlh-merten-1959-.html

 https://sarantakos.wordpress.com/2010/02/27/pedi/

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mI9wrvZIWJ0J:www.tanea.gr/vivliodromio/%3Faid%3D4600627+&cd=2&hl=el&ct=clnk&client=ubuntu

http://underinformation.wordpress.com/2008/06/02/ethnarxis/ 

el.wikipedia.org/.../Συζήτηση:Κωνσταντίνος Καραμανλής

http://www.livepedia.gr/index.php

http://www.ebay.com/itm/1959-Press-Photo-Berlin-solicitor-Dr-Max-Merten-and-his-wife-/280978660561

 Ντ. Κρίτσα "Ω! Τί ζωή!", εκδόσεις Φερενίκη

taneaonline

Γιάννη Κάτρη:  "Η άνοδος του νεοφασισμού στην Ελλάδα", εκδόσεις Παπαζήση

Το υλικό από την εξαιρετική έρευνα της τηλεοπτικής εκπομπής "Το κουτί της Πανδώρας" του Κώστα Βαξεβάνη, με τίτλο, "Υπόθεση Μέρτεν" εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=EvkChekH-Gk   19 σχόλια:

 1. Φοβερός ο Μπόστ, αλλά και τόλμη την εποχή αυτή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ακατανόμαστος έφτιαξε και ίδρυμα και αρχεία μη τυχόν τον ....ξεχάσουμε. Τους πάντες και τα πάντα χρησιμοποίησε. Αυτό το κράτος έχτισε με τους συνεργάτες και τους υποτακτικούς του, αυτό που καταρρέει πάνω μας. Ένα μόνο με χαροποιεί, ότι σιγά-σιγά, η ιστορία ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς μαζί του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ. ΤΟΣΟ ...ΕΘΝΑΡΧΗΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάρα πολύ πιθανό. Μάλλον στη Βόννη είχαν στοιχεία εναντίον του. Ίσως και σήμερα "κρατάνε" κάποιους λόγω Siemens.

   Διαγραφή
 4. ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ Η ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΘΝΑΡΧΗ", ΤΟ ΕΘΑΨΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΛΩΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΓΕ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ;
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολτοποίηση αρχείων!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Καραμανλής αγωνίστηκε πολύ μεθοδευμένα για την υστεροφημία του. Όμως το διάστημα της γερμανικής κατοχής παραμένει σκοτεινό και άγνωστο. Φαίνεται πως και στον ίδιο ήταν δύσκολο να βρει δικαιολογία και νοιώθοντας την ανάγκη να το "απωθήσει" θεώρησε ότι και οι άλλοι θα το ξεπεράσουν στα γρήγορα.
  Η γνώμη μου είναι ότι παρά τη φρικτή πράξη της πολτοποίησης, σίγουρα θα βρεθούν στοιχεία, διότι χάθηκαν πολλά ελληνικά αρχεία, αλλά όχι και τα ξένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό κάτω απο το ΦΩΣ.
  Είναι θέμα χρόνου όλα να αποκαλυφθούν.

  Ο Εβραίος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί δεν έγινε κάποια έρευνα από μέρους της εβραϊκής κοινότητας Θεσ/νίκης. Ξέρω πως ανεπίσημα κυκλοφορούσαν τότε διάφορες φήμες για ένα δικηγόρο που ασχολείτο συνεχώς με μεταβιβάσεις εβραϊκών περιουσιών που είχαν κατασχέσει οι Ναζί και τις επιβεβαιώνουν επιζώντες Θεσ/νικείς. Ίσως βέβαια οι καθημαγμένοι διασωθέντες Εβραίοι να μην είχαν και τις δυνατότητες να ασχοληθούν. Πολύ περισσότερο όταν στη μεταπολεμική Ελλάδα κυριάρχησαν οι δοσίλογοι...

   Διαγραφή
 8. Έγινε γνωστό ότι ο αντιεισαγγελέας Τούσης πέθανε υπέργηρος πριν λίγες μέρες... Αιωνία του η μνήμη αυτού του έντιμου ανθρώπου και να γίνει παράδειγμα για τους τωρινούς δικαστές, ειδικά αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, που περνάει η χώρα μας. Χρειαζόμαστε τέτοιους δικαστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. οΙ κ.κ. Θέμελης και Μακρής έχουν απογόνους; Και πώς τοποθετούνται σε σχέση με αυτά τα θέματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οι κ.κ. Θέμελής και Μακρής έχουν απογόνους; διαδραματίζουν κάποιους ''ρόλους'' σήμερα; Άραγε πώς τοποθετούνται σε σχέση με αυτά τα ζητήματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για την οικογένεια του Θέμελη δε γνωρίζουμε κάτι. Όμως σε αυτό το βίντεο από την εκπομπή "Το κουτί της Πανδώρας" του Κώστα Βαξεβάνη, με τίτλο, "Υπόθεση Μέρτεν" υπάρχει συνέντευξη της κόρης του Τάκου Μακρή:

   https://www.youtube.com/watch?v=cZCCOUAUVnU

   Διαγραφή
 12. Ο Καραμανλης σαν ΕβραιοΒουλγαρος ειχε καλη πληροφορηση για τις Εβραικες οικογενειες . Ετσι οπως στην Γερμανια οι Εβραιοι ησαν αυτοι που λεηλατουσαν τις περιουσιες των Εβραιων δηλαδη ολοι οι Ναζι και το χρημα εφευγε μεσω Βατικανου που εκανε το ξεπλυμα στο Ισραηλ για να γινουν τα αναγκαια εργα ωστε να υποδεχθουν αργοτερα τους Εβραιους που θα μεταναστευαν εκει .
  Ετσι και στην Ελλαδα . Ο Καραμανλης με τον Μακρη σφετεριστηκαν μεγαλες περιουσιες εβραικες . Για να χαθουν τα ιχνη απο τις πραξεις μεταβιβασης των περιουσιων αυτων που αρπαξε ο Καραμανλης ,τα αρχεια του πρωτοδικειου Θεσσαλονικης '' πηραν '' φωτια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι ισχυρισμοί σας δεν τεκμηριώνονται με πηγές και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Βεβαίως οι Εβραίοι στο Β' Παγκ. Πόλεμο εξοντώθηκαν μαζικά εξαιτίας της εγκληματικής "ιδεολογίας" του ναζισμού και μόνον...
   Επίσης η ιστορία δεν ενδιαφέρεται για τα γονίδια του Καραμανλή, αλλά για τα πεπραγμένα του. Άλλωστε, ο τελευταίος που θέλησε να αναγάγει φυλές και γονίδια σε κυρίαρχο δόγμα, θάφτηκε μαζί μ' αυτό στα ερείπια της καγκελλαρίας το 1945.

   Διαγραφή
 13. Μπορεί να πολτοποίησε αρχεία αλλά τα αρχεία του εξωτερικού παραμένουν άθικτα! Από χτες κυκλοφόρησε το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ CIA που αποκαθηλώνει τον Σερραίο και τον περιλαμβάνει στους συνεργάτες των Ναζί. Καιρός να αποκαλυφθεί η μαφία της Κατοχής και να πάψουμε να πιστεύουμε τυφλά σε Μεσσίες και Πατερούληδες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Συμπληρώνω τον παραπάνω...
  και σαν πρόβατα να τρέξουμε να πιστέψουμε τις ανυπόστατες καταγγελίες ενός αιμοσταγούς δολοφόνου και να καταδικάσουμε έναν πολιτικό που κέρδισε τις εκλογές περισσότερο από 5 φορές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο. Λησμόνησες μόνο να επισημάνεις τις εκλογές του 61, της βίας και νοθείας! Ναι, ναι, τότε που ψήφισαν ως και τα δέντρα! Μα αν είναι αγαπητέ, να αθωώνεται μόνο και μόνο όποιος κερδίζει εκλογές....
   Κατανοώ την απογοήτευση όσων τον πίστεψαν, όμως η αλήθεια, αλήθεια..

   Διαγραφή