Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Επίθεση από νεοναζί δέχτηκε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας



 

 

      Η φασιστική βία εξαπλώνεται όχι μόνο εναντίον των μεταναστών, αλλά και εναντίον οποιουδήποτε ασκεί το συνταγματικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας.  Ένας  πνευματικός άνθρωπος του τόπου μας , χτυπήθηκε πρόσφατα από ναζιστικά ανθρωποειδή:

 

        Απρόκλητη επίθεση από " φουσκωτό" με ξυρισμένο κεφάλι δέχτηκε, έξω από το σπίτι του, ο γνωστός συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας. Όπως κατήγγειλε, ο άγνωστος τον έβρισε και τον χτύπησε, χωρίς να επιχειρήσει να τον ληστέψει....

Ο συγγραφέας δήλωσε βέβαιος,  ότι η υπόθεση συνδέεται με την πρόσφατη συμμετοχή του σε αντιρατσιστική εκδήλωση στον Άγιο Παντελεήμονα.

       «Είναι ανατριχιαστικό να παρακολουθείς αυτή την ατέρμονη τροχιά της βίας του νεοναζισμού που απλώνεται σαν φάντασμα πάνω απ’ την πόλη. Είναι που αυτό συμβαίνει γύρω μας και δίπλα μας, σε γνωστούς μας και άγνωστους ανθρώπους. Γίνεται, όμως, ακόμη πιο τρομακτικό όταν αυτή η βία αρχίζει να ακουμπάει με τα βρώμικα χέρια της όσους μέσα από το έργο τους επιμένουν να διατηρούν στο προσκήνιο τις μεγάλες αξίες του ανθρώπου. Στην προκειμένη περίπτωση το χτύπημα δεν αφορά μόνο τον Μένη Κουμανταρέα. Αφορά όλους εκείνους που επιμένουν να προτάσσουν τον εμπεριστατωμένο λόγο απέναντι στις άναρθρες κραυγές» σχολίασε.

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου