Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ο απίστευτος Ευάγγ. Βενιζέλος στη Βουλή...
























 

      Απόσπασμα από ανάρτηση του πολύ καλού μπλογκ "Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία " του Δημήτρη Σαραντάκου:

 

"...............Δεν άκουσα ολόκληρη την κατάθεση Βενιζέλου στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, μου έκανε όμως εντύπωση ότι ενώ στην αρχή είχε πει ότι δεν είδε καθόλου το υλικό που βρισκόταν στο στικάκι, τώρα θυμήθηκε πως είχε ρίξει μια ματιά σε κάτι εκτυπωμένες σελίδες και μάλιστα θυμήθηκε ακόμη πως τρία από τα ονόματα ήταν εβραϊκά -τόσο ποταπός ο επιφανής νομικός και μετά μας φταίει ο Παναγιώταρος.

Κατά τα άλλα, σε κάποιο σημείο, ο Βενιζέλος χτύπησε το χέρι στο έδρανο και η Κωνσταντοπούλου του είπε: «Έχετε καταστρέψει τη χώρα και δε δικαιούστε να χτυπάτε το χέρι.»

Και τότε συνειδητοποίησα ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πολύ νεότερη στην ηλικία, δεν έχει διαβάσει Μποστ, διότι έχασε την ευκαιρία για μιαν ωραία ατάκα. Συγκεκριμένα, στην Αλληλογραφία με τον Κόστα (σικ, βεβαίως) που γράφτηκε την περίοδο των εκλογών του 1963 (που τις έχασε η ΕΡΕ), ο Μποστ έδινε, υποτίθεται, συμβουλές στον Καραμανλή. Σε ένα σημείο, γράφει: 

Κόστα, επειδή σε αγαπό, θέλο να σε παρακαλέσο κάτι. Όταν τελειόνης την ομιλία σου, μην κτυπάς το χέρι εις το αφτοκίνητον φονάζων «απετώ σεβασμόν διότη σας κυβερνώ μίαν οκταετίαν». … Δεν είναι ορθόν να φέρεσαι τοιουτοτρόπος. Διότη οι αναρχοκουμουνισταί προθύμως θα διαδόσουν «Βούλιαξε την Ελλάδα, βουλιάζει τόρα και το καπό». Πρόσεξέ τα αφτά και ας φένονται λεπτομέρειαι ασήμαντοι.

Θα μπορούσε λοιπόν και η Κωνσταντοπούλου να πει: «Καταστρέψατε τη χώρα, δε θα καταστρέψετε τώρα και το έδρανο»...

 

"Όλη η ανάρτηση: http://sarantakos.wordpress.com/2012/10/13/meze-35/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου