Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μητροπολίτης Παύλος: Δεν μπορεί να είσαι και Χριστιανός και χρυσαυγίτης







Image result for μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος


       Επιτέλους συνέβη το αυτονόητο, να καταδικάσει ένας ιερωμένος τις ρατσιστικές καταδιώξεις και βιαιοπραγίες σε βάρος των συνανθρώπων μας μεταναστών εκ μέρους νεοναζιστικών ομάδων της  «Χρυσή Αυγής».

Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, οπαδός της αντίληψης ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει γνώμη και να την εκφράζει, είναι ο πρώτος ιεράρχης που «κατακεραύνωσε» το ακροδεξιό ντελίριο, δεχόμενος μέχρι απειλές....

 

     

 

 Συγκεκριμένα δήλωσε, μεταξύ άλλων:

 

Η «Χρυσή Αυγή» στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα». 

Τον Χριστό  η «Χρυσή Αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών. 

Ξεχάσατε το λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;» 

 Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. ... Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν «καλός»;

Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου.

 

                  

            

 

                  Η Ιεραρχία είναι υποχρεωμένη να πάρει θέση

 

      

      Τόνισε επίσης ότι η Ιεραρχία πρέπει  να τοποθετηθεί επίσημα για τις μορφές ρατσισμού που «ξεπήδησαν» στην ελληνική κοινωνία και τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα: «Δεν μπορεί να είμαστε αδιάφοροι, γιατί η αδιαφορία των μέσων Γερμανών έβγαλε τον   Χ ί τ λ ε ρ   στην εξουσία…».

Δεν μπορεί να υπερασπίζει τον Χριστό κάποιος που καθημερινά τον περιφρονεί, τον υβρίζει και τον συντρίβει στο πρόσωπο των ελάχιστων αδελφών του. Το Ευαγγέλιο δεν θα αλλάξει. Οι ταπεινοί και οι καταφρονημένοι είναι οι άνθρωποι που εικονίζουν τον Χριστό, είτε έχουν μαύρο είτε λευκό είτε κίτρινο χρώμα. Ο άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και ο ελάχιστος αδελφός του. 

 

 

 

Πηγή: romfea.gr

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου