Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος αποδοκιμάζει τη Χρυσή Αυγή
















 

      Ξεκάθαρη θέση αποδοκιμασίας της Χρυσής Αυγής έλαβε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, διαμηνύοντας ότι «η εκκλησία δε χρειάζεται προστάτες» και αγαπά εξίσου όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκεύματος: «Η Εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους και μαύρους και άσπρους και μη χριστιανούς. Όλους τους ανθρώπους. Και δεύτερον πορεύεται στο δρόμο της και δε χρειάζεται προστάτες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την επίσκεψή του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής της Εκκλησίας στους Αμπελόκηπους.

Η δήλωση του κ. Ιερώνυμου προκάλεσε την αντίδραση της Χρυσής Αυγής (που θεώρησε ότι την αφορά, προφανώς ως αντιτιθέμενη στη χριστιανική διδασκαλία της αγάπης), η οποία υποστήριξε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος πολιτικολογεί».

     

      Είναι παρήγορο που η Εκκλησία της Ελλάδος αρχίζει να παίρνει επιτέλους θέση πάνω στο θέμα των νεοναζιστών τη χώρα μας, που εκμεταλλευόμενοι το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα, προσπαθούν, ως αυτόκλητοι και θρασείς υπερασπιστές, να ενσπείρουν το φυλετικό μίσος  σε συνδυασμό με την απρόκλητη φασιστική βία. 

  Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν ένας ιερωμένος να παραβλέψει το  Ευαγγέλιο: 

 

“…επείνασα γαρ και εδώκατέ μου φαγείν

εδίψησα και εποτίσατέ με,

ξένος ήμην, και συνηγάγετέ με

γυμνός και περιεβάλετέ με

ησθένησα και επεσκέψασθέ με

εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς με” (Ματθ. Κεφ. 25)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου