Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ποιά κόμματα, ενόψει των εκλογών - Μια υποκειμενική θεώρηση ...(Mέρος Δ')

                  

                  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ




      Αν και στο παρελθόν αποτέλεσαν ελπίδα εναλλακτικής πολιτικής, εν τούτοις δεν είχαν την ανάλογη άνοδο στη χώρα μας, κυρίως, διότι αφενός τα στελέχη εμφανίζονταν να τηρούν τη γραμμή των αδελφών κινημάτων του εξωτερικού όχι μόνο σε οικολογικά θέματα αλλά  και σε πολιτικά και αφετέρου διότι ενεπλάκησαν  σε  ευαίσθητα εσωτερικά  θέματα. Προκλήθηκε σάλος με τη συμμετοχή του αμφιλεγόμενου  προέδρου τους Μιχάλη Τρεμόπουλου, σε  ζητήματα μειονοτήτων, την προκλητική δήλωσή του να τιμηθεί ο ....Κεμάλ και ά.

Επίσης, στελέχη του κόμματος έχουν καταγγελθεί δριμύτατα για κρατικοδίαιτες Μ.Κ.Ο.(http://www.ardin.gr/?q=node/1840 και http://300-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_8734.html)

Εν κατακλείδει, δίνουν την εντύπωση μή αυτόφωτων πολιτικών με "κεντρική' γραμμή και το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει η αναμενόμενη δραστηριότητα στα  περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας, σε αντίθεση με την ιδιαίτερη ενασχόληση με την πολιτική. 

Μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος,  έχει επηρεασθεί ιδιαίτερα αρνητικά με τις θέσεις των Οικολόγων - Πρασίνων, σε θέματα που άπτονται ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας, όπως π.χ. το "Μακεδονικό "...

 

 

               

                ΔΡΑΣΗ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

 

 

      Δε γνωρίζουμε το λόγο που ο Στέφανος Μάνος επέλεξε να συνεργαστεί με τον αμφιλεγόμενο Γρηγόρη Βαλλιανάτο, που κατά καιρούς έχει μια προκλητική δημόσια συμπεριφορά (τελευταίο του "κατόρθωμα" το outing!)

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν και  κάποιες  "συστημικές" προσωπικότητες, όπως ο Θάνος Βερέμης και η Μιράντα Ξαφά!

Οι απόψεις του Στ. Μάνου είναι γνωστές και θεωρούνται γενικά τολμηρές,  σοβαρές και σε ρεαλιστική βάση. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, είναι κόμμα μνημονιακό, που φυσικά δεν αγγίζει κανένα προνόμιο των  μ ε γ ά λ ω ν.... 

 

 

         Πρόκειται για συσπείρωση αριστερών οργανώσεων (όπως του ΝΑΡ και άλλων),  με πρόγραμμα κομμουνιστικό- αντικαπιταλιστικό και στις τάξεις της εκτός των εργατών και συνδικαλιστών της εργατικής τάξης, υπάρχουν πανεπιστημιακοί, επιστήμονες, δημοσιογράφοι (όπως ο γνωστός Γιώργος Δελαστίκ), ελεύθεροι επαγγελματίες, διανοούμενοι  κ.ά.

Συμμετείχε και στις προηγούμενες εκλογές και εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. 

 

                                        

                                              Ο Χ  Ι 

 

 

       Μάλλον στην περίπτωση του Δημήτρη Καζάκη του ΕΠΑΜ, ισχύει το γνωστό "ώδινεν όρος και έτεκε..μυν"!

Ο διαπρύσιος κήρυκας της δραχμής αντί του ευρώ, με τόσες κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ατέλειωτες ραδιοφωνικές ώρες, τελικά συνεργάζεται στις εκλογές με το κόμμα Παπαθεμελή και αποτέλεσμα είναι να μην τον ακολουθούν, απ' ότι φαίνεται, πολλοί  μέχρι τώρα  "θαυμαστές" του, θεωρώντας αταίριαστη τη συνεργασία αριστερού με.... δεξιό, σε ένα αντιμνημονιακό κόμμα. 

Θεωρείται πιθανό , ότι ο λόγος, που οι απόψεις Καζάκη, δεν έχουν πείσει και τόσο, είναι, διότι  κατά βάθος ενυπάρχει μια αμφιβολία, αν ο ίδιος έχει το backround, δηλαδή τις επιστημονικές γνώσεις  (πουθενά δεν υπάρχουν πληροφορίες  για τις σπουδές και τη σταδιοδρομία του), ή την πολιτική εμπειρία, ώστε να προτείνει με πιθανότητες επιτυχίας, τη λήψη τόσων τολμηρών μέτρων για την  οικονομία ενός κράτους ....

 

          


 

 

      Μέσω διαδικτύου κυρίως, κινήθηκε αυτό το νέο κόμμα. Πρόεδρός του, ένας ευειδής  πρώην καθηγητής ωδείου, πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός και νυν ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας, ο  Θάνος Τζήμερος

Εξαγγέλει, όπως όλα τα κόμματα, αξιοκρατία,  διαφάνεια,  δικαιοσύνη,  λογοδοσία του κράτους κλπ. και έχει μέλη, νέα πρόσωπα, αρκετά των οποίων διαθέτουν αξιόλογο βιογραφικό (Πάντως ο πρόεδρός του, δήλωσε ότι δεν τέλειωσε την ΑΣΟΕΕ, γιατί,  δεν του....άρεσε το κλίμα στα πανεπιστήμια).

Ο Θ. Τζήμερος έγινε αρχικά γνωστός με μια επιστολή που έστειλε στη Μέρκελ, όπου δήλωνε  την  ...ευγνωμοσύνη του, που μας στηρίζει, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν είναι δυτικοευρωπαϊκή χώρα, όλα τα κόμματα είναι άθλια  και την καλούσε να μη δώσει άλλα ευρώ, αν δεν αλλάξει το κράτος ! 

 Μερικές απόψεις του νέου κόμματος:

  "Η δεξιά είναι λαϊκιστές - κομπιναδόροι, αλλά είχε και ...ευπατρίδηδες", "το ΠΑΣΟΚ είναι  μόνο για τα πράσινα παιδιά", "η Αριστερά, όπου κι αν την ακουμπήσεις λερώνεσαι"..κ.ο.κ.

Οι μετανάστες να απελαθούν και όσοι μείνουν να διαμένουν υποχρεωτικά μέσα σε "ειδικές οικονομικές ζώνες", όπου θα χρησιμοποιούνται(sic), ως  φτηνό εργατικό δυναμικό!

Οι συγκεντρώσεις, μόνο σε κλειστούς χώρους, στάδια κλπ.!!!!

"Είναι ακατανόητο να υπάρχουν κόμματα, που δηλώνουν, ότι  θέλουν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό και ότι εμπνέονται από την Οκτωβριανή Επανάσταση"...  

"Η Διαμαντοπούλου είναι πολύ αξιόλογη πολιτικός".

Αυτά και πολλά .....άλλα από το νεοπαγές κόμμα. 

Ιδεολογικά βρίσκεται κοντά στα κόμματα του Στ. Μάνου και της Ντ. Μπακογιάννη, με τους οποίους άλλωστε έγινε απόπειρα συνεργασίας. Πάντως ο λόγος του Στ. Μάνου απέχει έτη φωτός σε σοβαρότητα, από  το λόγο που αρθρώνει ο Θάνος Τζήμερος.

Δηλώνουν ότι δεν είναι πολιτικοί (λες και όποιος ζητά ψήφο, δεν πολιτεύεται), ότι είναι μακράν κομματικών ιδεολογιών, εντούτοις πρόκειται για βαθειά πολιτική πράξη διατήρησης ενός συστήματος, δεδομένου, ότι επαγγέλονται κάθαρση μόνο προς τα κάτω, αφήνοντας τα    μ ε γ ά λ α   ψ ά ρ ι α  απέξω....

Κάποια παρόμοια προσπάθεια  έγινε πρόσφατα με τον "Κοινωνικό Σύνδεσμο" (γόνοι Δοξιάδη, ΙΟΒΕ, ΕΛΙΑΜΕΠ), που δε φαίνεται να προχώρησε προς το παρόν....

Είναι φανερό πάντως, ότι αναζητείται εναγωνίως λύση, ώστε να μη χαθεί το καράβι μαζί με τη βαρκούλα...

                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου