Τρίτη 1 Μαΐου 2012

200 δις σε ελβετικές τράπεζες έχουν έλληνες πολίτες και πολιτικοί

      Με τις αφορολόγητες τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και πολιτικών στην όαση της Ελβετίας, ασχολείται δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

Στο δημοσίευμα εμπειρογνώμονες εκτιμούν, ότι το ποσό κυμαίνεται γύρω στα 200 δισ. ευρώ, ενώ ανάμεσα στους καταθέτες είναι και Έλληνες πολιτικοί. «Μέχρι πριν λίγο καιρό, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Αθήνας έδειχναν ελάχιστη βιασύνη να κλείσουν φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, όπως το έκαναν η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και τελευταία η Αυστρία» παρατηρεί η αρθρογράφος.

Η αρθρογράφος αναφέρεται στο άρθρο 25 της συμφωνίας, που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις αρχές των δύο χωρών σε περίπτωση που υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή και συνεχίζει: «Παραλίγο κι αυτή η τροποποιημένη συμφωνία να παρέμενε σχέδιο για το μέλλον. Η Βέρνη το έχει υπογράψει από τον Νοέμβριο του 2011, αλλά το ελληνικό κοινοβούλιο άφησε να περάσει ένας ολόκληρο χρόνος χωρίς να μπει η τελική υπογραφή. Ακόμη και Έλληνες πολιτικοί διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία. Δεν σημαίνει πάντα ότι πρόκειται για αφορολόγητο χρήμα, αλλά νόμιμο ή παράνομο το ελληνικό κεφάλαιο αποφεύγει το φως» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι η συμφωνία με την Βέρνη θα κλείσει πριν τις εκλογές, ωστόσο νομικοί δεν έχουν δει ακόμη το σχέδιο νόμου», επισημαίνεται στο άρθρο....


πηγή:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου