Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Γερμανοί και ΔΝΤ "συμβουλεύουν" τους Έλληνες και..... τους Γάλλους ψηφοφόρους!


 

      Παραμονές εκλογών,  οι εταίροι μας και οι δανειστές μας,  λησμόνησαν για λίγο τις αρχές της δημοκρατίας και της δεοντολογίας , προκειμένου να μας πείσουν, τί να ψηφίσουμε, ώστε να μην αλλάξει τίποτα, δηλαδή να περιπέσουμε δε πλήρη ένδεια, να λιμοκτονούμε να χρωστάμε και να φυλακιζόμαστε, να απολαμβάνουμε παροχές Αλβανίας και Βουλγαρίας, να  θυσιαζόμαστε και να  να αυτοκτονούμε, αρκεί να μη χάσουν οι κερδοσκόποι και οι τράπεζες!

Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκαν Σόιμπλε: 

"Αν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δε δέχεται τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες".

"Και η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας".

"Στην Ελλάδα υπάρχει ένα διογκούμενο τμήμα ακραίων κομμάτων, τα οποία δεν θέλουν να αποδεχτούν αυτές τις υποχρεώσεις. Και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Έτσι έγινε και στις αλλαγές των κυβερνήσεων στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία"

Μάνφρεντ Βέμπερ, Γερμανός ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος των συντηρητικών στο Ευρωκοινοβούλιο:

 «Αν οι Έλληνες ψηφίσουν κόμματα που απορρίπτουν τους όρους της τρόικας, η χώρα και η Ευρώπη θα εισέλθουν στον δρόμο της αστάθειας», «δεν κρίνεται τόσο το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση, όσο το εάν θα συνεχιστεί ο, ομολογουμένως δύσκολος, δρόμος της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Απόψεις κύκλων του ΔΝΤ, που προβάλλονται από αμερικανικά ΜΜΕ:

Υπάρχει έντονη ανησυχία για την πιθανότητα να υπερισχύσουν δυνάμεις, που αμφισβητούν τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές. Στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές, εκφράζονται φόβοι ότι "θα απειληθεί" η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, με αρνητικές συνέπειες στην Ευρωζώνη, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.....

                  

 

                  ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ!



Βόλφγκαν Σόιμπλε: 

"Το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει προς τον σοσιαλιστή υποψήφιο ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο έχει συμφωνηθεί και ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται", αλλά σημείωσε ότι "θα συζητηθούν και τα σχέδια του Φρανσουά Ολάντ".

Μάνφρεντ Βέμπερ :

Επικρίνει τον αντίπαλο του Σαρκοζί,  Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εισηγείται 'ρογράμματα δαπανών, λέγοντας, ότι  "Κανείς δε θα χρηματοδοτήσει προγράμματα δαπανών και ο Ολάντ θα χρειαστεί αμέσως να προσγειωθεί στην πραγματικότητα" και εκτιμά, ότι  "δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνεχιστεί η πορεία, την οποία έχει επιβάλει η Γερμανίδα καγκελάριος στην Ευρώπη".

ΔΝΤ:

Οι ανησυχίες επαυξάνονται και λόγω της πιθανής νίκης του Φρανσουά Ολάντ στις αυριανές γαλλικές προεδρικές εκλογές, επειδή ο κ. Ολάντ υποσχέθηκε ότι θα θέσει ως προτεραιότητά του την αλλαγή του δημοσιονομικού συμφώνου, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα

Τέλος, στην "Ουάσιγκτον Ποστ" προβλήθηκε η άποψη ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, έχουν οδηγήσει στην αύξηση της ανεργίας, στην εμβάθυνση της ύφεσης και στην άνοδο ακροδεξιών.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου