Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η κυβέρνηση μίσθωσε ακριτικό λιμάνι σε ...Τούρκους, για 40 χρόνια!

 

 

        Σε μία κίνηση σε βάρος της ασφάλειας της άμυνας των νησιών του Αν. Αιγαίου προχώρησε η κυβέρνηση Παπαδήμου, μισθώνοντας το τουριστικό λιμάνι της Λέσβου, σε εταιρία που μετέχει Τούρκος επιχειρηματίας (Folli Follie Group και Setur Service), με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ, για 40 χρόνια!

Η σύμβαση υπογράφηκε την Πέμπτη από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτο και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε.  Γ. Κουτσολιούτσο και Ιμπραήμ Ταμέρ Χασίμογλου. Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης και η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνα Μπέη, που ολοκλήρωσε τη διαδικασία.

Αν και η είδηση της μίσθωσης "χάθηκε' στη δίνη της προεκλογικής περιόδου, αυτό δε μειώνει τη βαρύτητά της, αφού ουσιαστικά πρόκειται για μία τουρκική επένδυση σε ένα από τα νησιά του Αν. Αιγαίου, νότια του οποίου βρίσκεται η ναυτική βάση  των αποβατικών της Τουρκίας στη Foca (Φώκαιας) και όπου το τουρκικό ναυτικό και η τουρκική αεροπορία πραγματοποιούν συχνά ασκήσεις απομόνωσης - απαγόρευσης πεδίου μάχης....

 

 

Πηγή: Defencenet.gr, tovima.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου