Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Μωρό μεταναστών που πνίγηκε στη Μάγχη, βρέθηκε στις νορβηγικές ακτές




Screenshot_2021-06-07_at_6_00_27_PM
Ο μικρός Αρτίν




 

       Οι νορβηγικές αρχές ανακοίνωσαν, ότι εξιχνιάστηκε η ταυτότητα του μωρού που βρέθηκε νεκρό την Πρωτοχρονιά, στις ακτές της χώρας. Εκεί γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της ζωής ενός  αγοριού 18 μηνών, κουρδοϊρανικής καταγωγής, ονόματι Αρτίν Ιρανεζχάντ, που αγνοούνταν από τις 27 Οκτωβρίου 2020 μετά από ναυάγιο στην περιοχή της Μάγχης. Φορούσε γαλάζια φόρμα και σωσίβιο και βρέθηκε στις ακτές της σκανδιναβικής χώρας, 900 μίλια μακριά από τις βρετανικές ακτές, παρασυρμένο από τα θαλάσσια ρεύματα.

 

Το προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του μαζί με τα άλλα τέσσερα άλλα μέλη της οικογένειάς του, όταν το μικρό αλιευτικό με το οποίο ταξίδευαν, βυθίστηκε. Η οικογένεια επιχείρησε μαζί με άλλους μετανάστες να φτάσει στη Βρετανία από τη Γαλλία.

 

Μέχρι πρότινος επικρατούσε κλίμα σύγχυσης σε σχέση με την τύχη του μικρού αγοριού, για το οποίο δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση. Οι έξι από τους εικοσιτρείς μετανάστες που βρίσκονταν στο υπερφορτωμένο πλεούμενο, βρήκαν τραγικό τέλος. Η οικογένεια του μωρού ζούσε στο δυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

 

 

 

Artin’s family.
Η οικογένεια του μικρού Αρτίν..

 

 

Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε την ταυτότητα του αγοριού μέσω εξετάσεων DNA, συγκρίνοντας το γενετικό υλικό με ενός στενού συγγενή του που έτυχε να ζει στη Νορβηγία. «Είναι μια τραγική ιστορία. Όμως τουλάχιστον καταφέραμε να δώσουμε μια απάντηση στους συγγενείς», κατέληξε η εκπρόσωπος των νορβηγικών αρχών. 

 

 

 

Πηγές: iefimerida.gr, theguardian.com






2 σχόλια:

  1. Ποσες τραγωδιες πια στο δρομο για επιβιωση των δυστυχισμενων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκέφτομαι την απογοήτευση κάποιων συγγενών, παππούδων, γιαγιάδων.. Όσο ήταν αγνοούμενο το μωρό, ίσως ήλπιζαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή