Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Το πάλκο της Επιδαύρου


 

 

r/pics - Epidaurus Ancient Theatre, Greece

 

 

 

      Ξεκίνησε φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, με απανωτές εκπλήξεις. Όλα δείχνουν, πως το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά ακάθεκτο στην εμπορευματοποίηση των πάντων! 

 

Δεν πτοήθηκε από το φιάσκο της υπόθεσης Λιγνάδη, προχώρησε στον 90ετή δανεισμό - πώληση αρχαίων σε μουσεία του εξωτερικού, ανέβασε τον Ντιόρ στην Ακρόπολη για να ...διαφημιστεί η αρχαία μας κληρονομιά και τώρα περιέλαβε και την αρχαία δραματουργία. Σειρά έχουν ο Ευριπίδης και ο Αριστοφάνης:

 

Ξεκινούν οι παραστάσεις του Φεστιβάλ, από την Επίδαυρο,  όπου θα ανέβει η
«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη. Στο ρόλο της θεάς Αθηνάς, η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια, Χάρις Αλεξίου!

 

 

Ιφιγένεια εν Ταύροις Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Στην αφίσα, πάνω - πάνω η Χάρις Αλεξίου και από κάτω οι ηθοποιοί...
 

 

 

Επίσης, το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει τους "Ιππείς" του Αριστοφάνη με πρωταγωνιστή το γνωστό τραγουδιστή Πάνο Μουζουράκη!

 


 

Μουζουρακης Ιππεις
Ο Πάνος Μουζουράκης πρωταγωνιστής στην Επίδαυρο...

 

   

      Ποιος Ροντήρης, ποιος Κάρολος Κουν, τύφλα να 'χει το Royal Shakespeare Company και το Old Vick μαζί! Εδώ κανονίζει η Μενδώνη. Καλό είναι ό,τι μπορεί να πουλήσει εισιτήρια. Και μιας και φέτος οι ξένοι επισκέπτες θα είναι λιγοστοί, πρέπει να στοχεύσουμε στο εγχώριο κοινό, πάση θυσία. Εξάλλου το μενού θα περιλαμβάνει και κοσμικές εμφανίσης πολιτικών και λοιπών σελέμπριτις, οπότε ποιος νοιάζεται για την τέχνη και λοιπές ...λεπτομέρειες.


Η αλήθεια είναι, ότι οι υπόλοιποι θεατρικοί συντελεστές στις παραστάσεις αυτές, είναι και αξιόλογοι και εξαιρετικοί. Όμως επιχειρείται να ακυρωθεί η προσπάθεια και η σοβαρότητα που απαιτεί ένας Ευριπίδης και ένας Αριστοφάνης με συμμετοχές- κράχτες, δημοφιλών μεν  στο είδος τους καλλιτεχνών, αλλά παντελώς άσχετων με την αρχαία δραματουργία.

 

Έχει και άλλο κατήφορο; Μάλλον.

 


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου