Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Η Γερμανία αγόρασε φορολογικά δεδομένα από το Ντουμπάι για να εντοπίσει τους φοροφυγάδες της

 

 

Cd με στοιχεία φοροφυγάδων εξετάζουν οι αρχές στο κρατίδιο Ρηνανίας -  Παλατινάτου


 

       Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς,  αγόρασε μέσω της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας, μυστικά φορολογικά δεδομένα για να αποκαλύψει μαζική φορολογική απάτη, γράφει το περιοδικό «Der Spiegel» στο νέο του τεύχος. 

 

Πρόκειται για λεπτομερείς πληροφορίες εκατομμυρίων φορολογουμένων, συμπεριλαμβανομένων αρκετών χιλιάδων εύπορων Γερμανών, οι οποίοι μεταξύ άλλων, έχουν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία στο Ντουμπάι. «Η φοροδιαφυγή δεν είναι ένα μικρό αδίκημα, συνιστά έγκλημα», τόνισε ο Υπουργός και θεωρεί, ότι από την αγορά των μυστικών φορολογικών δεδομένων, θα αποκαλυφθούν σημαντικά διασυνοριακά φορολογικά αδικήματα. 

 

Τα δεδομένα παρέχουν πληροφορίες, για περιουσιακά στοιχεία στο Ντουμπάι που έχουν αποκρυβεί από τις φορολογικές αρχές. Εκτός από τη διαλεύκανση ποινικών αδικημάτων, διασφαλίστηκε ακόμη, ότι οι φορολογικές αρχές θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε διασυνοριακές συναλλαγές και έτσι θα αποφευχθεί η απώλεια φορολογικών εσόδων. 

 

Τα δεδομένα προσφέρθηκαν από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη και η αγορά τους κόστισε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν στα ομοσπονδιακά κρατίδια, ώστε να ερευνηθούν ποινικά κολάσιμες φορολογικές παραβάσεις. Αν και η διαδικασία θεωρείται αμφιλεγόμενη, στο παρελθόν είχαν και τα ομοσπονδιακά κρατίδια αγοράσει φορολογικά δεδομένα, από χώρες όπως η Ελβετία, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που προέβη στην ίδια διαδικασία και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου