Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Η Ευρώπη γιορτάζει τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν

 

 

 

                  

                    L. v. Beethoven,  συμφωνία Νο 5, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του    ....................κλασσικού ρεπερτορίου και ίσως το πιο γνωστό του Μπετόβεν

 

 

             

      Σήμερα Κυριακή 6 Ιουνίου, η Ευρώπη γιορτάζει τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ludwig van Beethoven και τις 9 Συμφωνίες του, σε 9 πόλεις, με 9 συναυλίες, σε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός που μεταδίδεται ζωντανά σε όλη την Ευρώπη

Η μετάδοση θα αρχίσει στις 2:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) από τη Βόννη, τη γενέτειρα του σπουδαίου γερμανού μουσουργού, και θα ολοκληρωθεί στις 11:00 το βράδυ στη Βιέννη, στην οποία ο Beethoven άφησε την τελευταία του πνοή.( Ο εορτασμός γίνεται φέτος αντί για πέρυσι, διότι ήταν αδύνατος λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό). 

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό παρουσιάζοντας την Εβδόμη Συμφωνία στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών με τον διεθνούς φήμης Έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή, σε απευθείας μετάδοση σε όλη την Ευρώπη. 

 

TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

9 ΠΟΛΕΙΣ – 9 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ – 9 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

 

- 14:00 Βόννη (Γερμανία), η Πρώτη  Συμφωνία

-  15:00 Δουβλίνο (Ιρλανδία), η Δεύτερη Συμφωνία

-  16:00 Ελσίνκι (Φινλανδία), η Τρίτη Συμφωνία  («Ηρωική»)

- 17:00  Λουξεμβούργο, η Τετάρτη Συμφωνία

-  18:00 Πράγα (Τσεχία), η περίφημη Πέμπτη Συμφωνία

-  19:00 Λουγκάνο (Ελβετία), η δημοφιλής Έκτη Συμφωνία («Ποιμενική»)

-  20:00 Δελφοί (Ελλάδα), η Εβδόμη Συμφωνία 

- 21:15  Στρασβούργο (Γαλλία), η Ογδόη Συμφωνία

- 22:00  Βιέννη (Αυστρία), η αριστουργηματική Ενάτη, με την ελληνικής καταγωγής αρχιμουσικό Karina Canellakis επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσφέρει δωρεάν στο αθηναϊκό κοινό τη μετάδοση όλων των συναυλιών σε πραγματικό χρόνο, από δύο γιγαντοοθόνες στον κήπο του. Η ροή του κοινού θα είναι ελεγχόμενη με δελτία προτεραιότητας (διαδικτυακή κράτηση στην ιστοσελίδα του Μεγάρου). Την προβολή θα μπορεί να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός θεατών, με βάση τις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες.

Επίσης, οι συναυλίες θα είναι διαθέσιμες ζωντανά, μέσω δωρεάν streaming, από την ιστοσελίδα του Μεγάρου.

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου