Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Λόγω του κορωνοϊού, πάει και το Oktoberfest...


 

 Oktorbest wystartował. Trwa święto piwa w Monachium - WP Wiadomości

 

 

      Κάθε χρόνο, από το 1810 (με κάποιες παύσεις), τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι αρχές Οκτωβρίου, το Μόναχο γιορτάζει με άφθονη μπίρα. Φέτος θα ήταν η 187η φορά που το Oktoberfest θα πραγματοποιούνταν στη γερμανική πόλη, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκεπτών. Λόγω της πανδημίας όμως, η διασημότερη γιορτή μπύρας στον κόσμο ακυρώθηκε.

Η πόλη του Μονάχου υπολογίζεται, πως φέτος θα χάσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το Oktoberfest και μόνο, ενώ οι επισκέπτες κάθε χρόνο ξεπερνούσαν τα 6 εκατομμύρια. Αν και υπάρχει κατανόηση, οι οικονομικές συνέπειες της ακύρωσης είναι ήδη τεράστιες. Πολλοί επαγγελματίες εξαρτώνται από το Oktoberfest. 

Παρ' όλα αυτά, εξακολουθούν να τηρούνται στο Μόναχο κάποιες παραδόσεις, αλλά σε χαμηλούς τόνους. Η αστυνομία είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να αποτρέψει το ξέσπασμα συγκεντρώσεων ή πάρτυ, που έχουν καταστεί απαγορευτικά λόγω του κορωνοϊού.

Η γιορτή  έχει ακυρωθεί ξανά στο παρελθόν λόγω χολέρας, υπερπληθωρισμού και πολέμου. Η τελευταία φορά που ακυρώθηκε, ήταν πριν 80 χρόνια περίπου, κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου