Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Χρηματοδότες και χορηγοί της Χρυσής Αυγής. Αναπάντητα ερωτηματικά...



Ταυτοποίηση 30χρονου Χρυσαυγίτη ως δράστη της ρατσιστικής επίθεσης στην  Κόνιτσα | Documento



       «Ως ταμίας, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω, ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δε συντηρείται οργάνωση. Ποιος την ενίσχυε, δεν μπορώ να πω με σιγουριά». Αυτά δήλωνε το 2012, ο πρώην ταμίας της οργάνωσης Αργύρης Κουσουμβρής. Τελικά ποιες ήταν οι πηγές της χρηματοδότησής της, που τη βοήθησαν να μπει στη Βουλή και μάλιστα να πλησιάσει στις Ευρωεκλογές του 2014 διψήφια ποσοστά; 

 

                 Έρευνα χωρίς δημοσιοποίηση του πορίσματος!

 

      Από το 2013, δημοσιεύματα αναφέρονταν σε έρευνα  του ΣΔΟΕ, για "χρυσούς χορηγούς" της νεοναζιστικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να εντόπισε χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, από τη διασταύρωση και κοινή εξέταση στοιχείων με παρακολουθήσεις συνδιαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής φέρεται να επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αλλά και ιερωμένους.

Λόγω της ιδιαίτερης σύνδεσης μεταξύ των μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, είχε ξεκινήσει η στοιχειοθέτηση κακουργημάτων, που είχαν να κάνουν με εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις, για τις οποίες υπήρχε έντονη φημολογία, ότι χρυσαυγίτες "μισθώνονταν" για δουλειές μπράβων.


 
Golden Dawn takes advantage of recession ravaged Greece
Τελετές χιτλερικού τύπου, σαν τη ναζιστική Γερμανία του Μεσοπολέμου...

 

      Και ... άυλες χορηγίες από ιερωμένους και δημοσιογράφους

 

      Εκτός από τη χρηματοδότηση, μεγάλες υπηρεσίες στους νεοναζί προσφέρθηκαν και από γνωστούς πολιτικούς, καλλιτέχνες, ιερωμένους, δημοσιογράφους, κλπ., οι οποίοι εκφράζονταν δημόσια υπέρ της Χ.Α.

Π.χ., στο χώρο της Εκκλησίας είχαν εντοπισθεί μητροπολίτες που τάσσονταν στο πλευρό της και στήριζαν το ρατσιστικό λόγο των μελών της. Κάποιοι μάλιστα προχωρούσαν και σε λιτανείες, με τις εικόνες των αγίων να μεταφέρονται στους ώμους χρυσαυγιτών, όπως είχε συμβεί πέρυσι στο χωριό Αυξέντι της Ξάνθης, όπου μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φορώντας στολές παραλλαγής και μαύρες μπλούζες με το χρυσαυγίτικο σήμα, μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού...

 

 

XA LITANEIA 3
2019, σε χωριό της Ξάνθης..

 

Επίσης πασίγνωστη  η  τακτική δημοσιογράφων και καναλιών να "ξεπλένουν" επιφανή μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, με ευνοϊκές αναφορές, συνεντεύξεις κλπ., λησμονώντας προκλητικά τις αρχές της ηθικής και της δεοντολογίας... 

 

 

Από τις επάλξεις του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής!

 

     Πάντως, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Χ.Α., δε φαίνεται προς το παρόν, καμμιά πίεση από κάποιον φορέα προς το ΣΔΟΕ, προκειμένου να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του. Απομένει να δούμε, αν η ελληνική Δικαιοσύνη θα κυνηγήσει, τουλάχιστον, τα στοιχεία δικηγόρων και αυτοπτών μαρτύρων ώστε να  «ακολουθήσει το δρόμο του χρήματος».

 

 

Πηγές:


 


http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=4775

 https://tvxs.gr/news/ellada/gkremizontas-mytho-tis-xrysis-aygis-i-eksomologisi-enos-xrysaygiti

 https://tvxs.gr/news/ellada/stoixeia-toy-sdoe-gia-ti-xrimatodotisi-tis-xrysis-aygis

 

 

 

 

 

 

2 σχόλια:

  1. Μπέρτολτ Μπρεχτ : «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαλόνικα - Σαλόνικα17 Οκτωβρίου 2020 στις 2:10 μ.μ.

    Μήπως δεν ξέρουμε ποιοι χρηματοδοτούσανε το ναζιστικό απολειφαδι; Μα αυτοί που έχουν τα λεφτα! Ποιοι έχουν τα λεφτα; Ελάτε τώρα λες και δεν ξέρουμε σ αυτό το μικρο χωριο που κατοικούμε.Και σιγά μην αφήσουν το Σδοε να αποκαλύψει τα πορίσματα. Όμως εμείς ξέρουμε και αφού ξέρουμε πρέπει να μην το αφήσουμε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή