Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Νάουσα: Με περικεφαλαία και δόρυ "περιμένουν" τους μετανάστες!





Προβολή εικόνας στο Twitter





       Χτες βράδυ στη Νάουσα, περίπου 100 κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση του σιδηροδρομικού σταθμού, προκειμένου να εμποδίσουν τη έλευση τριών λεωφορείων με πρόσφυγες και μετανάστες. Στο νυχτερινό μπλόκο της Νάουσας, επικεφαλής ήταν «αρχαίος Μακεδόνας πολεμιστής» με πλήρη εξάρτηση (περικεφαλαία, δόρυ και ασπίδα). 

Τελικά, η πληροφορία για έλευση μεταναστών αποδείχθηκε ψευδής και η όλη κινητοποίηση έληξε άδοξα. Μάλιστα κάποια στιγμή, νομίζοντας ότι πρόκειται για πρόσφυγες, σταμάτησαν και προσπάθησαν να εμποδίσουν να περάσει ένα λεωφορείο με ηλικιωμένες τουρίστριες, οι οποίες πήγαιναν για… φαγητό! Η ομάδα των κατοίκων περιφερόταν περίπου τέσσερις ώρες και αφού πληροφορήθηκαν, ότι δεν επρόκειτο να έλθουν οι μετανάστες, αποχώρησαν.  

    Πάντως επισημαίνεται, ότι κατόπιν συμφωνίας μεταξύ ξενοδόχων και Υπουργείου Εσωτερικών, έχουν ήδη εγκατασταθεί σε δύο ξενοδοχεία της Νάουσας 193 πρόσφυγες - μετανάστες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 98 παιδιά και βρέφη, οι δε υπόλοιποι είναι οι γονείς τους και ηλικιωμένοι.



Πηγές: to10.gr, In.gr






3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαμπρινή Δημοπούλου6 Νοεμβρίου 2019 στις 8:15 π.μ.

    Για εμένα είναι ανήθικο και αντιχριστιανικό να μη συμπαραστ'εκόμεθα σε κατατρεγμενους ομως έχουμε δικαίωμα να αντιδρούμε σε μια κακη πολιτικη που στοιβαζει χιλιαδες ανθρώπους σε ένα τοπο.Αν ειχαν ενα πλακατ που ελεγε εμεις δεχτήκαμε προσφυγες να δεχτουν και άλλοι δήμοι, τοτε θα το καταλαβαινα. Αυτά με τις περικεφαλαίες και τα μπλοκα μυρίζουν φασισμό και είναι ρεζιλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή