Αποτέλεσμα εικόνας για cnn.gr βολιβία
Στιγμιότυπο από τις ταραχές στη Βολιβία, μετά την επέμβαση του στρατού και την αναγκαστική παραίτηση του Έβο Μοράλες.






      Αεροσκάφος αναχώρησε το Σάββατο από τη Βολιβία για την Κούβα, μεταφέροντας 226 Κουβανούς γιατρούς, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν ραγδαία μετά την εγκαθίδρυση του νέου καθεστώτος υπό την Τζανίνε Άνιες. Αυτή η πρώτη ομάδα είναι μέρος των 725 κουβανών πολιτών που εργάζονταν σε διάφορους τομείς στη Βολιβία.  Η Κούβα κατήγγειλε την Παρασκευή, ότι Κουβανοί γιατροί είχαν υποστεί επιθέσεις, προσαγωγές και συλλήψεις, με κατηγορίες ότι ενεργούσαν εναντίον της νέας Κυβέρνησης.

Οι Κουβανοί γιατροί είχαν σταλεί στη Βολιβία κατόπιν αιτήματος  του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες και είχαν ενταχθεί σε διάφορες  υπηρεσίες υγείας. 
Μετά την  "εκπαραθύρωσή" του με παρέμβαση του στρατού,  άλλαξε αμέσως η εξωτερική πολιτική: Το νέο καθεστώς έσπευσε να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας αυτής, τερματίζοντας τη συμμαχία του Μοράλες με τον Μαδούρο. Επίσης απαίτησε να εγκαταλείψουν τη χώρα όλοι οι διπλωμάτες της Βενεζουέλας και οι Κουβανοί πολίτες.

Να σημειωθεί, ότι η Κούβα έχει πολυετή παράδοση να στέλνει στο εξωτερικό στελέχη των υπηρεσιών υγείας, που έχουν εξαίρετη φήμη, εξασφαλίζοντας τη σημαντικότερη πηγή προσόδων, με τον τουρισμό να έπεται. Στα τέλη του 2018, πάνω από 34.000 στελέχη του κουβανικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετούσαν σε 66 χώρες του εξωτερικού.











Πηγή: news247, από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτ. cnn.gr από AP-Photo