Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας για την ηχορύπανση στην Αρτέμιδα








 Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, που με πολύ κόπο και μεράκι έκτισαν, προσπαθώντας είτε να τα νοικιάσουν είτε να τα πουλήσουν (άν τα καταφέρουν) ή απλώς τα αμπαρώνουν και όπου φύγει φύγει.

 

Μερικοί μετακομίζουν σε συγγενικά ή και φιλικά σπίτια, από την Παρασκευή μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

 

Άλλοι αναζητούν λύσεις ώστε να φεύγουν οπωσδήποτε όλους  τους καλοκαιρινούς μήνες.


Για όσους είναι νοικιαστές και την πάτησαν με λάθος σπίτι, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Κλαίνε βέβαια τη σαιζόν που έχασαν, αλλά ξενοικιάζουν και δεν ξαναπατάνε, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες στα κρύα του λουτρού...

 

Στην Αρτέμιδα της Αττικής συμβαίνουν όλα αυτά τα τριτοκοσμικά και απίστευτα! Λόγω της φριχτής ηχορύπανσης από τα νυχτερινά παραλιακά κέντρα.

Κύρια εστία του κακού, η παραλία του οικισμού του   Α γ ί ο υ  Ν ι κ ο λ ά ο υ,   όπου συνωστίζονται τέτοιου είδους επιχειρήσεις, που διαλύουν τη ζωή της πόλης σε ακτίνα χιλιομέτρων με τα ντεσιμπέλ να ακούγονται μέχρι τη Βραυρώνα! 

Όμως παρόμοια κατάσταση επικρατεί και πέριξ του σπουδαίου   α ρ χ α ι ο λ ο γ ι κ ο ύ   χώρου του ναού και του ιερού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος με ηχορύπανση από τα μαγαζιά μέχρι της 7 το πρωί!

Η ίδια αθλιότητα και στο   κ έ ν τ ρ ο,   όπου μάλιστα ένα καφέ κάνει εκκωφαντικά live μεσημεριάτικα (!) και άλλο ένα στο δίπλα στο  Κ Ε Π  έχει εγκαταστήσει θρασύτατα μια θλιβερή μπουζουκοκατάσταση πάνω στην παραλία και βαράει κάθε τόσο ακριβώς δίπλα στα σπίτια!

 



ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ: ΑΝΤΡΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ   ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

 


       Δυστυχώς η ηχορύπανση δεν πάει μόνη της. Συνοδεύεται από πλειάδα παράνομων πράξεων και παραβατικών πρακτικών πάνω στην καταπατημένη παραλία, που προκαλούν μη αναστρέψιμη καταστροφή του περιβάλλοντος και άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, όπως π.χ. από:

 

- εγκαταστάσεις αυθαίρετες παντός είδους

 

- αμμοληψίες με καταστροφή των αμμόλοφων και παράνομη διαμόρφωση της αμμουδιάς με χαλικόστρωση, φύτευση, ακόμα και τοποθέτηση φωτιστικών!


- δεκάδες διάσπαρτα παράνομα αυτοσχέδια γήπεδα. Κάθε μαγαζάτορας έχει στήσει από ένα!

 

- σκουπιδαριό, οχετούς, ακόμα και βόθρους στην αμμουδιά, δίπλα στις ξαπλώστρες (http://attikanet.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3296.html)!

 

- συστηματική εκβολή των λυμάτων των μαγαζιών στη θάλασσα και από τόσα, τόσα άλλα...

 

       Η πόλη υποβαθμίζεται και κακοφημίζεται και είναι τεράστια η  ευθύνη των μέχρι σήμερα Δημοτικών Αρχών. Είναι πάντως  παρήγορο το γεγονός, πως όποιος Δήμαρχος μέχρι τώρα έδειξε ανοχή ή ενεπλάκη ανεπίτρεπτα στην κατάσταση της παραλίας και ιδιαίτερα στο θέμα της ηχορύπανσης, δεύτερη θητεία δεν έκανε...

Πλέον το θέμα έχει πάρει διαστάσεις όχι μόνο πολιτικές, αλλά και δικαστικές, με παράλληλες έρευνες σε εξέλιξη.

 

       Ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, φορείς και κινήσεις πολιτών απευθύνουν την παρακάτω α ν ο ι χ τ ή   ε π ι σ τ ο λ ή  προς κάθε αρμόδιο,  που μέσα σε μικρό διάστημα και μάλιστα στην καρδιά των διακοπών, ξεκίνησε με 242 υπογραφές αμέσως, ήδη έχει ξεπεράσει τις 300 και η διαδικασία συνεχίζεται:

 


ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2014
Α Ν Ο Ι Χ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
Αποδέκτες   :
-   Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος
-   Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδος
-   Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΟΙΖΩ) του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος
-   Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδας
-   Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας
-   Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής
Για την συνεχιζόμενη και φέτος απαράδεκτη κατάσταση στην παραλιακή ζώνη Αρτέμιδας και τον “ Μύθο των 80 Db
Αξιότιμοι Κύριοι / ες,
Όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε,  το έργο το έχουμε δει, το έχουμε υποστεί, αφού κάθε καλοκαίρι οι υπεύθυνοι (Δήμος, Αστυνομία, κλπ) μας αφήνουν έκθετους στην ανελέητη ηχορύπανση του Παρασκευοσαββατοκύριακου. Οι μόνιμοι κάτοικοι κλείνονται ερμητικά και ανάβουν τις A/C συσκευές τους, οι εποχιακοί των εξοχικών κατοικιών παίρνουν ανάστροφα την πορεία προς το Άστυ. Για να περισώσουν τουλάχιστον την ψυχική τους ηρεμία.
Το έργο αυτό έχει κύριους αυτουργούς τους εκάστοτε αρμόδιους φορείς της Δημοτικής Αρχής, αποκλειστικά και μόνο, τις περισσότερες φορές. Είναι η αρχή που αδειοδοτεί (παρα)γνωρίζοντας τους νόμους, (παρ)ερμηνεύοντας τις πολύπλοκες, είναι αλήθεια, και αποσπασματικές Υγιειονομικές Αστυνομικές Διατάξεις, Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα. Δαιδαλώδες το νομοθετικό πλαίσιο, καταντάει να δίνει άλλοθι για τα «στραβά μάτια».
Γιατί ποιος θα αμφισβητήσει ότι οι διαδικασίες χορήγησης, αλλά και ανάκλησης, λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), χορήγησης, αλλά και ανάκλησης, των αδειών χρήσης μουσικής, παράτασης ωραρίου κλπ., στην πράξη κραυγαλέα και κατάφωρα μεροληπτούν υπέρ της ομάδας των ασύδοτων «επαγγελματιών - εργοδοτών» της παραλίας, στις πλάτες ενός πληθυσμού που υπερδιπλασιάζεται τους μήνες του θέρους. Στην πράξη υιοθετούνται μια σειρά από απαράβατες και απαραβίαστες “αρχές” :
  1. Η αρχή της χωρίς όρους επέκτασης. Περιοχές κατοικίας, με την εκ των πραγμάτων ατυχία να είναι παραθαλάσσιες, πολιορκούνται από το μέτωπο των επιχειρήσεων «αναψυχής», συνωστισμένων η μια δίπλα στην άλλη. Όλοι καταλαβαίνουμε τί σημαίνει κορεσμένη περιοχή. Πώς άραγε να την ορίζουν οι Υγειονομικές Επιτροπές, όταν γνωμοδοτούν για αδειοδοτήσεις; Σχετική νομοθεσία υπάρχει. 1
  2. Η αρχή της αλλαγής χρήσης της άδειας. Εκεί όπου η χρήση γης το απαγορεύει η άδεια χορηγείται νομότυπα, η επιχείρηση λειτουργεί παραβατικά. Άδειες για γαλακτοπωλεία υποστηρίζουν τη λειτουργία open bars. Άδειες για στεγασμένους χώρους χρησιμοποιούνται για υπαίθριες χρήσεις. Άδειες για open bars καταλήγουν σε λειτουργία κέντρων διασκέδασης.
  3. Η αρχή της ατιμωρησίας. Οι παραβάσεις ηχορύπανσης και παράτασης ωραρίου καταγράφονται, κατόπιν μηνύσεων, και, κάποτε, και κατά κανόνα  εκτός εποχής, αποφασίζεται η 10ήμερη συνήθως σφράγιση, και τις περισσότερες φορές η απόφαση αναστέλλεται με ένδικα μέσα για το καλό της επιχείρησης. Ούτε γάτος ούτε ζημιά.
  4. Η αρχή της ανοχής και παραγραφής. Άδειες επαναχορηγούνται χωρίς την υποχρέωση της συναξιολόγησης του όγκου των παραβάσεων που έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια είτε από την επιχείρηση, είτε από τον επώνυμο επιχειρηματία. Με άλλα λόγια, η η κατ’ εξακολούθηση μη συμμόρφωση και η συστηματική πρόκληση ηχορύπανσης (άρθρο 16 της Υ1Γ/Γ.Π/οικ.96967/08.10.2012) στην ουσία ενθαρρύνεται, αφού δεν παίζει κανένα ρόλο στις αποφάσεις των αρμοδίων.
  5. Η αρχή «παράδειγμα προς μίμηση». Διοργανώσεις σε ανοικτούς χώρους που παραχωρεί ή διοργανώνει ο ίδιος ο Δήμος δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από την ένταση μεγαφώνων και τον παλμό μέχρι πρωίας από τα ξεφαντώματα των μαγαζιών.
Αυτά δεν είναι πρωτάκουστα, ο κόσμος καταλαβαίνει, κι αυτά, και πέρα απ’ αυτά.  Η διαδικασία ελέγχων, μηνύσεων, κυρώσεων καταλήγει σε πολλή φασαρία για το τίποτα, αποτέλεσμα μηδέν.
Η όποια δημοτική αρχή θέλει να δώσει δείγματα γραφής μπροστά στο γόρδιο δεσμό που χρόνια διαιωνίζεται, θα κάνει άμεσα το απλό και αυτονόητο.
 Όχι ανάκληση λειτουργίας, ώστε να χάνουν εργαζόμενοι τα μεροκάματα, και επιχειρήσεις τους πελάτες τους. Προσωρινή (ή και οριστική, καθώς λένε τα χαρτιά και οι κανονιστικές αποφάσεις) ανάκληση της χρήσης μουσικής ή της παράτασης ωραρίου κλπ εδώ και τώρα. Ούτε η επιχείρηση κλείνει, ούτε ανασταλτικές αποφάσεις δικαστηρίων ματαιώνουν το χαρτί της επιβολής κυρώσεων.
ü  Για να γίνουμε πιο σαφείς, ΚΑΛΟΥΜΕ την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Αρτέμιδας να εφαρμόσουν άμεσα την ποινή της ανάκλησης χρήσης μουσικής-μουσικών οργάνων με μια και μόνη μήνυση για υπέρβαση μεγίστης ηχοστάθμης ή ωραρίου,  και ανεξαρτήτως των κυρώσεων που προκαλεί η εφαρμογή του άρθρου 57 του πρόσφατου Νόμου 4249/24-03-2014(ΦΕΚ 73, τευχ. α’),.
Θα πρέπει ακόμα, αντί να σπαταλιέται ενέργεια και χρόνος σε «εικονικά» μέτρα, να αναθεωρηθούν νοοτροπίες και πρακτικές προσκολημμένες σ’ όλες τις παραπάνω “αρχές”.
ü  ΚΑΛΟΥΜΕ τη νέα Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε Κανονιστική Απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας ΚΥΕ, με Σχέδιο Χωροθέτησης ΚΥΕ κατά πολεοδομικές ενότητες και ανάλογα με τη χρήση γης, για την αντιμετώπιση του υπερκορεσμού.
ü  Να θεσμοθετήσει με όρους αδιάβλητους και σε συνεργασία με άλλες ελεγκτικές αρχές (αστυνομία, Υγειονομική Υπηρεσία, ΣΔΟΕ), δειγματοληπτικούς ελέγχους, ώστε να εντοπίζονται όσοι αυθαιρετούν, λειτουργώντας χωρίς νόμιμες άδειες, με υπερβάσεις αδειών κλπ
ü  Να καθιερώσει αυστηρότατες κυρώσεις για τη μη ανάρτηση σε σημείο εμφανές της άδειας λειτουργίας, χρήσης μουσικής – μουσικών οργάνων, παράτασης ωραρίου, κλπ.
ü  Να περιλαμβάνει απαραιτήτως στις διαδικασίες αδειοδότησης, ανάκλησης αδειών, επιβολής κυρώσεων κλπ το στοιχείο της κατ’ εξακολούθηση μη συμμόρφωσης και της συστηματικής πρόκλησης ηχορύπανσης, που μπορεί  να αποδεικνύεται από το σύνολο των βεβαιωμένων παραβάσεων.
Ήδη, καθώς μαθαίνουμε, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα, με πρόσφατη εντολή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Περιμένουμε με ενδιαφέρον το πόρισμα.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να εξασφαλίσει όρους ισορροπίας μεταξύ του δικαιώματος των συμπολιτών μας για ποιότητα ζωής και του δικαιώματος  επιχειρείν.
Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να επιμείνουμε σταθερά και αποφασιστικά, διεκδικώντας τη νομιμότητα.
1 βλ. ΠΟΡΙΣΜΑ “Συνήγορου του Πολίτη” για την Ηχορύπανση κατά τη Λειτουργία Καταστηµάτων Υγειονοµικού Ενδιαφέροντος (Ιούλιος 2013)
_________________________
Το κείμενο της Ανοικτής Επιστολής προέκυψε από συζήτηση και συνεργασία του Συλλόγου Αγίου Νικολάου Αρτέμιδας με ενεργούς πολίτες του Δήμου μας.
Επισυνάπτονται 11 (έντεκα) αριθμημένες σελίδες με 242 υπογραφές κατοίκων.                                                 Η διαδικασία συλλογής υπογραφών συνεχίζεται.
Επικοινωνία :
Σύλλογος Αγίου Νικολάου Αρτέμιδας

e-mail :  echo.artemida@hotmail.com

 


23 σχόλια:

  1. Κερδοσκοπούν πέντε δέκα αλήτες σε βάρος των πολιτών! Ούτε στα βάθη της Αφρικής τέτοια κατασταση! Ασυδοσία. Θέλω να πιστεύω ότι ο νέος Δήμαρχος θα καταλάβει πως η Αρτέμιδα έχει δυνατότητες για να απογειωθεί μόλις καθαρίσει την κόπρο της παραλίας... Ήδη οι δικαστικές αρχές και άλλες υπηρεσίες έχουν επιληφθεί. Τέλος στην παρανομία και στην ομηρία των κατοίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορούμε να έχουμε προσωπική ούτε οικογενειακή ζωή εξαιτίας των νυχτερινών κέντρων. Μόλις βραδυάζει ούτε να μιλήσουμε μεταξυ μας ούτε καν τηλεόραση να ανοίξουμε. Κόλαση τα νταπα ντούπα. Για κοινωνκές σχέσεις δεν το συζητάμε. Πριν λίγο καιρό είχαμε δυο φίλους στη βεράντα και μας έλεγαν πως μπορείτε και ζείτε εδώ!
    Απλώς περνάμε τα βράδυα μας τηλεφωνώντας στα εκατό. Ομως είναι θέμα δήμου και κυριως δημαρχου γιαυτο πασχισαμε με νυχια και με δόντια να αλλάξει χέρια ο δήμος. Βέβαια πρέπει οι και οι δημότες να είναι αποφασισμένοι για τις κινητοποιήσεις. Ολοι πρέπει να υπογράψουμε την ανοικτή επιστολή των φορέων. Να έχουν υπ' όψιν και οι συντοπίτες μας που δεν τους πιανει η ηχορύπανση, ότι πρέπει να στηρίξουν τις κινητοποιησεις και αυτοί, διότι η ασυδοσία της παραλίας απλώνεται σιγά - σιγά παντού. Να απαιτήσουμε ΑΠΌΛΥΤΗ ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑ. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.... Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΠ ΚΟΝΤΑ ΕΣΤΗΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΗΤΣ ΒΟΛΛΕΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΛΑΪΒ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!!! ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ! ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ!!! ΘΡΑΣΟΣ. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός εκει στη πλατεια Βενιζελου, περσι ειχε γίνει ενας χαμος γιατι ειχε κοψει μια τεραστια λεύκα, ειχε κανει και μια παραγκα μπαρ και στην αμμουδια διπλα κατι γήπεδα βολευ που του τα ξυλωσανε ολα. Φετος παρατηρήσμε ξανα μνά τα ίδια! παλι βόλευ και ενα βραδυ που περνουσαμε ειχε βαλει να τραγουδανε υπαιθρια κατι φαλτσους που ανατρίχιασα ως άνθρωπος και ως κερκυραιος! Μιλάμε κανονικό κέντρο διασκέδαση υπαιθριως. Βρε καλά που μενω τέρμα θεού μέσα στα αμπελια και τα πεύκα....

      Διαγραφή
    2. Μην είσαστε και τόσο σίγουρος πως θα την γλυτώσετε εκεί που μένετε. Και ο Άγιος Νικόλαος ήταν μια πολύ ήσυχη ειδυλλιακή περιοχή. Η ανοχή των Αρχών δεν είχε όρια μέχρι σήμερα και το κακό επεκτάθηκε : Πρώτα γύρω από τον Αρχαιολ. χώρο, μετά στο Άγιο Νικόλαο, μετά στην πλατεία Βενιζέλου, μετά πιο δώθε στο κέντρο της πόλης πάνω στη Λεωφ. Αρτέμιδος κ.ο.κ. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί. Η παραλία είναι για όλους.

      Διαγραφή
  4. Aς κάνει ο Δήμος αυτό το πολύ απλό που κάνουν ήδη αρκετοί Δήμοι στην Ελλάδα και παντού στην Ευρώπη:

    Όποιο μαγαζί καταπατάει χώρο πέραν αυτού που δικαιούται και βάζει επιπλέον ξαπλώστρες ή κάνει γήπεδα κλπ. και ΚΥΡΙΩΣ βάζει ηχητικά, δηλαδή μεγάφωνα και κονσόλες σε εξωτερικό χώρο, ο Δήμος να αφαιρεί αμέσως την άδεια λειτουργίας, λόγω παραβίασης των όρων της σύμβασης.

    Γιατί δεν το κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ. Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

      Διαγραφή
  5. Ας μου εξηγησει καποιος απο τους συντακτες της επιστολής, γιατι να μην τους παιρνει ο δημος την αδεια λειτουργιας αμα κανουν μεγαφωνικες εγκαταστασεις απεξω. Τι πα να πει να τους αφαιρουνε μονο την αδεια μουσικης;

    Κυριε σου δωσαμε αδεια να βαζεις, παραδειγμα, ομπρελλοκαθισματα η τραπεζοκαθισματα σε αυτο το εμβαδον. Ολα τα αλλα απαγορευονται. Ολα. Ουτε ναυλον παραβαν - τσαντιρ μαχαλα, ουτε οπεν μπαρ ουτε αμερικαν μπαρ, ουτε εξτρα φωτιστικα, ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΣΟΛΕΣ ΗΧΟΥ.

    Κυριε ταβαλες; Μια προειδοποιηση και αμα δεν συμμορφωνεσαι, κλεινεις, δηλαδη ανακληση της αδειας λειτουργιας.

    Γιατι;

    Γιατι; Γιατι η αδεια σου δεν σου το επετρεπε και συ τοκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επομένως, αν ο Δημήτρης Μάρκου έχει βούληση, θα φανεί αμέσως. Και όχι μόνο να επανέλθει η παραλία στην απόλυτη νομιμότητα, αλλά και να αναπτυχθεί και να εξωραισθεί, όπως της αξίζει. Με σύγχρονο σχεδιασμό και προπαντός με καθεστώς διαφάνειας. Ας το καταλάβουν στο Δήμο. Το θέμα έχει φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο. Φορείς και κάτοικοι είναι αποφασισμένοι!

      Διαγραφή
    2. Το ερώτημά μου είναι αν είναι δυνατόν να αλλάξει ή να γίνει καινούργια κανονιστική απόφαση για την παραλία, δηλαδή να μπουν άλλοι όροι πιο αυστηροί και ξεκάθαροι. Αν είναι κάποιος νομικός ή έχει πληροφόρηση από ειδικό, παρακαλώ ας μας ενημερώσει.

      Διαγραφή
    3. Δε μας λείψαν οι νόμοι και οι κανονισμοί, το θέμα είναι ποιός τους επιβάλλει.
      το θέμα είναι ότι οι άδειες εκδίδονται νομιμως από τα αρμόδια όργανα, που ωστόσο έχουν απόλυτη επίγνωση ότι θα χρησιμοποιηθούν παράνομα και καταχρηστικά. Ενδεικτικά να παραθέσω παλαιότερο απόσπασμα από τοποθέτηση συμβούλου στο Τοπικό Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδας. Η συζήτηση για άδεια μουσικής στον πολυ-καταστηματάρχη του Αγίου Νικολάου : "Πώς λειτουργεί ένα χρόνο στα live που κάνει και τα πάρτι και φέρνει και κόσμο από άλλες περιοχές, χωρίς άδεια μουσικής; Άρα πρέπει να το καταλάβουν για άλλη μια φορά και οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου ότι εμείς δώσουμε δε δώσουμε τα μαγαζιά δουλεύουν. Αυτό που είπε ο κύριος Βλάχος, έχω εγώ το χαρτί, Γαβρίλος live open για χθες. Άρα του δώσουμε δεν του δώσουμε, σήμερα, χθες, έκανε τη δουλειά του και καλά κάνει. Δε φταίμε εμείς, ούτε εκείνος. ............Αφού τα όργανα της πολιτείας δεν λειτουργούν καλά κάνει............. Εγώ ήμουν κατά, έπρεπε πέρυσι να πάρει την άδεια, κακώς δεν τη δώσαμε, κατά τη γνώμη μου και φέτος θεωρώ ότι το δικαιούται και αν δεν ακούσω κάτι άλλο, μάλλον θα ψηφίσω θετικά."
      Η ωμή αλήθεια, απερίφραστα και αποστομωτικά

      Διαγραφή
    4. Εκτός από το ήθος των αιρετών, βεβαίως λείπουν νόμοι και κανονισμοί! Άμα βγει διάραξη σε νόμο ή σε κανονιστική που απλά να λέει ότι καμμία άδεια δεν παίρνει έτσι και έχει παρανομίες ή όταν απλά διαπιστωθεί από οποιοδήποτε όργανο να αφαιρείται πάραυτα, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ!

      Λειτουργούνε βουτηγμένοι στην ανομία, όλοι οι ηχορυπαίνοντες! Ακούς άνθρωπε της νύχτας; Ό-λ-ο-ι!

      Όσο για τα ...θέσφατα και τα λεχθέντα από ένα μέλος του παλιού τοπικού της ντροπής, άει χάσου που τα αναμασάς και μας τα σερβίρεις βρωμίζοντας το φόρουμ της συζήτησης εδώ!

      Διαγραφή
    5. Σπεύδεις και παρανοείς. Στο απόσπασμα ομολογείται ωμά, κυνικά αν θες, ότι ακόμα και τις απορριπτικές αποφάσεις οι «μαγαζάτορες» τις γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.
      Εγώ θα συμφωνήσω πως στις κανονιστικές πρέπει να προβλέπεται οι αδειοδοτήσεις να προϋποθέτουν συνεκτίμηση της προηγούμενης παραβατικότητας. Αυτονόητο είναι. Πώς δίνεις άδεια σε κάποιον που παρανομεί συστηματικά; Που και πάλι καταφεύγουν στα νομικίστικα τερτίπια, ζητούν νέα άδεια, με άλλη επωνυμία της επιχείρησης, με άλλο διακριτικό τίτλο.
      Άποψή μου είναι πως πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και τα όργανα επιβολής κυρώσεων να κάνουν τη δουλειά τους. Με δειγματολειπτικούς έκτακτους ελέγχους, με παραδειγματικές καμπάνες, με κυρώσεις στην ώρα τους. Όχι σφραγίσεις θερινών καταστημάτων στο καταχείμωνο. Αλλιώς θα ‘χεις την ασυδοσία να διαιωνίζεται.

      Διαγραφή
    6. Αφου εκανες copy-paste τις παρλαπιπες ενός συμβουλου του χειρότερου τοπικου που ειχαμε ποτε και που ελεγε αναισχυντα ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ, τωρα μας αμολάς χιλιοειπωμενα αυτονοητα πραγματα. Στην ουσια προσπαθεις να πεισεις πως οτι και να κανουμε ειναι ματαιο και να μας αποθαρρυνεις. Ομως ο,τι και να κανεις, εσυ ματαιοπονεις και αυτοί που σε εβαλαν. Το αρχικο σου σχολιο σε φωτογραφισε...

      Διαγραφή
    7. Εξακολουθείς να εθελοτυφλείς συκοφαντώντας.
      Γιατί δε θέλεις να δεις πως
      Άλλο ζήτημα είναι το γεγονός ότι ο Δήμος, η ΕΠΟΙΖΩ, το Τοπικό έχουν τεράστια ευθύνη για τις άδειες, τις παρατάσεις και την ατιμωρησία, γιατί είχαν τη διακριτική ευχέρεια, αυτή τουλάχιστον που τους δίνει η Κανονιστική για τη μουσική, που οι ίδιοι ψήφισαν, αλλά ποτέ δεν εφάρμοσαν
      Και άλλο ζήτημα είναι πως, παρά τη σωρεία τηλεφωνικών καταγγελιών, επιστολών, σχολίων, δημοσιεύσεων για την εξωφρενική ηχορύπανση στην παραλία, δεν έχει βεβαιωθεί ούτε μια παράβαση (Ιούλιος και Αύγουστος) για τα πρωτοπαλλίκαρα στον Άγιο Νικόλαο.
      Το αν τα δυο ζητήματα συνδέονται είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το ερευνήσει.
      Διάβαζε λοιπόν τα πρακτικά που δημοσιεύονται στα blog, μπας κι ανοίξουν τα μάτια σου.
      Εγώ ξέρω ένα πράγμα. Κάθε νόμιμη προσπάθεια, καταγγελίες, έγγραφες διαμαρτυρίες, παραστάσεις, εισαγγελικές έρευνες, ανοιχτές επιστολές, δημοσιεύσεις, κάθε νόμιμη προσπάθεια έχει εξαντληθεί. Το επόμενο που μένει είναι η φυσική, σωματική και επώνυμη παρουσία όλων μας. Ας το πάρουν σοβαρά υπόψη τους αυτοί που αναλαμβάνουν.

      Διαγραφή
    8. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΒΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ; ΑΣΤΟ, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ....

      Διαγραφή
  6. Τέτοια παραλία και την έχουν παραδώσει σε νυχτερινά κέντρα! Αυτή η απίστευτη ακτογραμμή θα μπορούσε να είναι πρότυπο υγιούς ανάπτυξης με ευεργετικά αποτελέσματα μεγάλου μεγέθους για την τοπική κοινωνία. Θέλω να πιστεύω πως ο Δημήτρης ο Μάρκου θα το δει το θέμα. Θέλω να πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι τρέφουν διακαείς πόθους ότι κάτι θα αλλάξει στο αίσχος των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ (ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ) ας δουν το βίντεο κι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι θα πει υποκρισία λαμογιά και συγκάλυψη:

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LUAME82JhxQ

    Το μέλλον διαφαίνεται εξίσου ζοφερό με το παρελθόν...

    ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ!!!

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ για να σταματήσει αυτό το πρωτοφανές αίσχος της ηχορύπανσης από τα μπαρ-υποτίθεται καφετέρειες της Αρτέμιδας που λειτουργούν παράνομα ως ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ χωρίς περιορισμούς ωραρίων, από το μεσημέρι ως τα ξημερώματα 4-5 το πρωί, με συναυλίες πάλι ως τα ξημερώματα σε εντελώς ανοιχτό χώρο, χωρίς ίχνος μονώσεων φυσικά, με τεράστια ηχεία και ενισχυτές, κονσόλες DJ, εκκωφαντικές εντάσεις ήχου με ατελείωτα "νταπαντούπα" και "μπάσα" που διαπερνούν οποιαδήποτε μόνωση σπιτιού και καθιστούν την κατοίκηση ΑΦΟΡΗΤΗ!!

    Δε μιλάμε για απλή ηχορύπανση, εδώ μιλάμε για ΥΠΕΡΒΟΛΗ!!!

    Μέσα σε σπίτια που απέχουν ένα και δύο οικοδομικά τετράγωνα από τα "μαγαζιά" αυτά, είναι αδύνατο να σταθείς σε βεράντα και να συνομιλείς, πρέπει να "γκαρίζεις" κυριολεκτικά για να σ' ακούει ο συνομιλητής σου, ενώ μέσα στο σπίτι, υποχρεωτικά κλειδαμπαρωμένος ακόμα και το κατακαλόκαιρο και με κλιματιστικό στο φουλ, να ησυχάσεις, να κοιμηθείς, να διαβάσεις ένα βιβλίο, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ αφού σε "χτυπάει" το μπάσο από το αφόρητο και ατελείωτο "μπαπαμπούπα" και σου διαλύει τα νεύρα ακόμα κι φοράς ωτοασπίδες!!!! ΑΠΟΓΝΩΣΗ!!!!

    ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΛΑΜΕ!!!

    ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΛΕΟΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΠΣΚ, ενώ άλλοι ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που το όργιο κορυφώνεται, ψάχνουν για άλλη περιοχή να παραθερίσουν αφήνοντας τα σπίτια τους σφραγισμένα και ακατοίκητα!!

    ΒΓΑΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΟΥΤΣΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτες οι ιστοριες απαξ και εγιναν ΑΝΕΚΤΕΣ στην αρχη ΔΥΣΚΟΛΑ ΞΕΡΙΖΩΝΟΝΤΑΙ.Θελει μεγαλη πιεση Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ για να τα βαλει με συμφεροντα που ΑΦΟΡΟΥΝ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΜΑΤΙΕΣ (τροπος του λεγειν για να το πω κομψα).Δες τε οτι παραλιακοι μαγαζατορες Ηταν ψηφισμενοι συμβουλοι με τον Προηγουμενο και μερικοι ειναι και με τον ΝΥΝ.Ο ιδιοκτητης τετοιου κεντρου ηταν αρμοδιος ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ και ξαναβγηκε πανηγυρικα με 700 ΨΗΦΟΥΣ στην ΛΟΥΤΣΑ και ......100 ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ.Αυτο λοιπον που ζητατε ειναι ο νεος Δημαρχος να παει ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΖΑΛΩΘΕΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΑ...Αν ψαχνετε για ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ που θα καθαρισει μονος του την κοπρο που ΑΦΗΣΑΤΕ Να συσσωρευθει με την ανοχη σας (ουτε μια συγκεντρωση διαμαρτυριας δεν εχει γινει τοσα χρονια καμμια 10 αρια...) τοτε ζητατε οτι ζητατε και μαλιστα ΑΥΡΙΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΔΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ οτι δεν εχετε ακομα αναπτυξει την δυναμικη εκεινη ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ να κανει την ρηξη ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΙΝΕΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΔΙΝΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ καθοριζει το τοπικο συστημα .ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟΝ ΧΟΡΟ
    ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ που ψελνει τα ιδια και τα ιδια 10 χρονια ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ .ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ Η για μια ακομα; φορα ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ?ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά φαίνεται ότι οι βόθροι των παραλιαλών κέντρων πάνε στη θάλασσα που κανουμε μπάνιο!!! Είναι φριχτή η φωτογραφία με το φρεατιο του βόθρου δίπλα στις ξαπλώστες και μπράβο που δινετε το λινκ να τη δούμε. Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο θόρυβος για τους περίοίκους. Πως είναι δυνατον να υπαρχει τοση βρώμα και κανένας να μη συγκινείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πληρης ασυδοσία! Όλη, μα όλη η θαυμάσια παραλία είναι έρμαιο κάθε αληταριού. Έχουν κάνει ότι τους καπνίσει. Από υπαίθρια κεντρα διασκέδασης, μέχρι γήπεδα και σκ.τά στη θάλασσα! Αν δε μπει ένα στοπ από τις Αρχές τώρα, η κατάσταση θα ξεφύγει τελείως και θα είναι κρίμα για το μέλλον της πόλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα είναι κρίμα μόνο για την πόλη. Θα είναι και για τους νέους Δημοτικούς Άρχοντες, που αν συνεχίσουν το αίσχος των προκατόχων τους, όχι μόνο θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, αλλά θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό στίβο ..... Περιθώρια γιοκ.

      Διαγραφή
    2. ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗ ΠΑΩ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΑΓΑΖΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ. ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ; ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ! ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ; ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ!

      Διαγραφή