Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

327 επιζώντες του Ολοκαυτώματος με σκληρή επιστολή καταδικάζουν το Ισραήλ για τη Γάζα










       Με ένα συγκλονιστικό κείμενο, περισσότεροι από 327 επιζώντες και απόγονοι των θυμάτων των Ναζί, με επιστολή τους στους New York Times, καταδικάζουν τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα και τονίζουν ότι «η γενοκτονία ξεκινά με τη σιωπή του κόσμου» και με το σύνθημα «ποτέ ξανά» καλούν σε οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Eπισημαίνουν:

 

 «Οι Εβραίοι επιζώντες και οι απόγονοι των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και των θυμάτων της γενοκτονίας των Ναζί ομόφωνα καταδικάζουμε τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, την κατοχή και τους εποικισμούς στην ιστορική Παλαιστίνη. 

Επιπλέον, κ α τ α δ ι κ ά ζ ο υ μ ε    τ ι ς    Η Π Α   που χρηματοδοτούν το Ισραήλ για να συνεχίσει την επίθεση και τις δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν τη διπλωματία για να προστατεύσουν το Ισραήλ...»

«Η γενοκτονία ξεκινά με τη σιωπή από τον κόσμο. Έχουμε θορυβηθεί από την ακραία, ρατσιστική υποβάθμιση της ανθρώπινης αξίας των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κοινωνία, που έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της». 

 «...Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς καταφυγίων του ΟΗΕ, νοσοκομεία, πανεπιστήμια. Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει την στέρηση των ανθρώπων από τον ηλεκτρισμό και το νερό». 

        «...να τερματιστεί ο ρατσισμός σε όλες του τις μορφές, συμπεριλαμβανομένης και της    γ ε ν ο κ τ ο ν ί α ς    τ ο υ   π α λ α ι σ τ ι ν ι α κ ο ύ   λ α ο ύ.

 Ζητούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού στη Γάζα. Ζητούμε το πλήρες οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό   μποϊκοτάζ του Ισραήλ. "Ποτέ ξανά", πρέπει να σημαίνει "ποτέ ξανά για κανέναν"» 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου