Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Τα δύο Χόλλυγουντ







      Το φάντασμα του  μ α κ α ρ θ ι σ μ ο ύ   πλανιέται πάνω από τη Μέκκα του κινηματογράφου... 

       Την οργή του Χόλλυγουντ αντιμετωπίζουν πλέον ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ και κινδυνεύουν να μπουν στη  «μ α ύ ρ η   λ ί σ τ α»   της κινηματογραφικής βιομηχανίας, επειδή συνυπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή μαζί με άλλους εκατό περίπου Ισπανούς εκπροσώπους του πολιτισμού, όπως ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ανάμεσα τους δε, περιλαμβάνεται και ο Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Η ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο στα ισπανικά Μ.Μ.Ε, κατήγγειλε την ισραηλινή επίθεση στη  Γ ά ζ α,  καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταδικάσει τους βομβαρδισμούς εναντίον των Παλαιστινίων πολιτών και αναφερόταν στην άθλια κατάσταση των αμάχων και στην απραξία της διεθνούς κοινότητας.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, ο Χαβιέ Μπαρδέμ είχε δημοσιεύσει άρθρο-παρέμβαση στην εφημερίδα «El Diario», όπου ανέφερε,  πως «δεν μπορείς να αποκαλείς αυτοάμυνα το να δολοφονείς παιδιά».

 

 

                                     Στη "μαύρη λίστα"

 

 

      Το γεγονός προκάλεσε τεράστιο σάλο στο Χόλλυγουντ και πολλοί τους κατηγόρησαν, ότι υποκινούν τον   α ν τ ι σ η μ ι τ ι σ μ ό. Το ζεύγος διευκρίνισε, πως δεν είναι αντισημίτες και πως η καταγγελία τους είχε στόχο την ειρήνη και τον τερματισμό της αιματοχυσίας. Όμως οι κατηγορίες συνεχίστηκαν και μάλιστα πολλοί   π α ρ α γ ω γ ο ί   δήλωσαν, ότι δε θα ξανασυνεργαστούν μαζί τους!

 

 

 

   «...αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν εκείνοι με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης»!!!

 

 

 

n

       O παλαίμαχος ηθοποιός Γιον Βόιτ και πατέρας της Ατζελίνα Τζολί υπερασπίστηκε με πάθος τους βομβαρδισμούς στη Γάζα και κατηγόρησε για αντισημιτισμό τον Χαβιέ Μπαρδέμ και την Πενέλοπε Κρουζ, χρησιμοποιώντας και τη φράση, "να πάτε να κρεμαστείτε από ντροπή". Πάντως δήλωσε, ότι δε θα έπρεπε να μπουν στη "μαύρη λίστα". 

 

 

       Η γνωστή κωμική ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Τζόαν Ρίβερς δήλωσε έξαλλη, πώς για τους χιλιάδες θανάτους στη Γάζα φταίνε οι ...ίδιοι οι άμαχοι που δεν έφυγαν και "τουλάχιστον αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν εκείνοι με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης». Χαρακτήρισε επίσης τους Παλαιστίνιους "ηλίθιους που δεν έχουν ένα μολύβι"!


Σε απόλυτα σοκαριστικές δηλώσεις προέβη η ηθοποιός και μια από τις πιο γνωστές τηλεπερσόνες των ΗΠΑ Τζοάν Ρίβερς, σχετικά με το θέμα του πολέμου στη Γάζα. Η Ρίβερς ρωτήθηκε -on camera- από δημοσιογράφο πως αισθάνεται που σχεδόν 2.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση και σήκωσε τα χέρια της σε μία παρωδία σοκ φωνάζοντας «Ω Θεέ μου! Αυτό πές το στους ανθρώπους στη Χιροσίμα». Και συνέχισε: «Οταν έχετε κηρύξει πόλεμο, θα έχετε πόλεμο. Εκείνοι άρχισαν. Εμείς τώρα δεν μετράνε ποιος είναι νεκρός. Είσαι νεκρός, σου αξίζει να είσαι νεκρός. Μην τολμήσεις να με κάνεις να αισθανθώ άσχημα γι αυτό. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου