Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Τον Αύγουστο υπάρχουν συγκλονιστικές ειδήσεις. Στην Ελλάδα.





       Μπορεί ο Ουμπέρτο Έκο να ισχυρίζεται στον τίτλο του γνωστού βιβλίου του, ότι "τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις", όμως στην Ελλάδα υπάρχουν και μάλιστα συγκλονιστικές:

 

Ο  Σ α μ α ρ ά ς   επισκέφθηκε τις συνεχιζόμενες ανασκαφές στον ευρεθέντα τάφο στην  Α μ φ ί π ο λ η. Κάτι σημαίνει αυτό, αφού πήρε μαζί και την γυναίκα του τη Γεωργία να τις δει κι αυτή.

Πληροφορίες ότι στο οικονομικό επιτελείο  της Κυβέρνησης (ναι υπάρχει!) μετά τα ενφιά και τα μπουκαρίσματα του ΣΔΟΕ στα σπίτια,  σταυροκοπιούνται νυχθημερόν να βρεθεί επειγόντως κάτι συγκλονιστικό, π.χ. ο τάφος του Μεγαλέξανδρου ή τουλάχιστον του Τσέγκις Χαν ή άντε έστω του Βάσκο ντε Γκάμα, ελέγχονται  ως ανακριβείς...

 

Ο Λοβέρδος ξαναγύρισε στο ΠΑΣΟΚ.  Ο επιφανής αυτός υπουργός, μας ενημέρωσε ότι η διαγραφή του οφειλόταν στην κακιά ώρα, συγγνώμη, στις συνθήκες που επικρατούσαν τότε.

 

Μόνο στην  Α υ σ τ ρ α λ ί α   ο αριθμός των Ελλήνων που μ ε τ α ν ά σ τ ε υ σ α ν εκεί σε ένα χρόνο (2012-2013), φθάνει τις 33.951,  σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων της Αυστραλίας. 

 

Αστυνομικοί εντόπισαν στον Βόλο να περιπλανιέται μόνο του ένα 9 χ ρ ο ν ο   κ ο ρ ι τ σ ά κ ι  τ ο οποίο, είχε εγκαταλείψει την προηγούμενη, η 23χρονη μητέρα του. Το μετέφεραν στο  νοσοκομείο για εξετάσεις. Η νεαρή μητέρα από τη Ρουμανία  συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για  "έκθεση ανηλίκου".

Στην Ελλάδα του 2014, τις περιπτώσεις εγκατάλειψης ανηλίκων αναλαμβάνουν μόνον οι διωκτικές αρχές. Καμμία κοινωνική υπηρεσία δεν ασκεί ουσιαστικό ρόλο ούτε πριν (τί λέμε τώρα..), αλλά ούτε μετά το γεγονός. Τί είπατε;  Είναι μετανάστρια η μητέρα; Ίσως χωρίς "χαρτιά"; Άρα, νά ένας λόγος για μη μας απασχολεί καν το θέμα.

 

 Άλλωστε τί σημασία έχουν αυτά; Καμμία.. 

 

Ούτε που είσαι άνεργος. 

Ούτε η μηδενική προοπτική των παιδιών σου. 

Ούτε η διαφθορά. 

Ούτε η φορολογική ασυλία των "μεγάλων" και ο διαχωρισμός σε πολίτες α' και β' κατηγορίας. 

Ούτε οι σχεδόν καθημερινές αυτοκτονίες (άσε που συνηθίσαμε τη συγκεκριμένη είδηση και δε μας κάνει εντύπωση πια...).

 

Σημασία έχει σε ποιο κόμμα ξαναγύρισε ο Λοβέρδος αυγουστιάτικα και κυρίως να βρεθεί ο τάφος. Όχι ο δικός μας. Του Μεγαλέξανδρου!

 

 

Εικόνα, από hairdirect.com

1 σχόλιο:

  1. Από αρχηγούς σκίζουμε. Ο ένας τρέχει στο Άγιον Όρος και ο άλλος κάνει αρχαιολογικές ανακοινώσεις. Πράγματι άρχισαν οι ζέστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή