Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αποκαλύψεις για το DNA των Ελλήνων




Αποτέλεσμα εικόνας για attikanet αποκαλυψεις για το DNA των Ελλήνων






       Ο πρώτος «Γενετικός Άτλας της ιστορίας των ανθρώπινων προσμείξεων» είναι το τελευταίο δημιούργημα της επιστημονικής κοινότητας Βρετανών και Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι αξιοποίησαν τα ιστορικά δεδομένα του ανθρώπινου DNA και βάσει συγκριτικής ανάλυσης του DNA 1.490 ανθρώπων από 95 πληθυσμούς παγκοσμίως, έφτιαξαν ένα χάρτη που δείχνει το “μείγμα” του κάθε λαού!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Garrett Hellenthal, ανήκουν στο  Τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στο Ινστιτούτο Γενετικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, καθώς και στο Ινστιτούτο Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planckτης Λειψίας

Καταρρίπτουν για ακόμη μια φορά τη θεωρία της φυλετικής καθαρότητας, εξηγώντας, ότι «η πλειονότητα των ανθρώπινων πληθυσμών συνιστά προϊόν μείξης διαφορετικών φυλετικά ομάδων, που αναμειγνύονται μεταξύ τους τα τελευταία 4.000 χρόνια».

Το DNA των σημερινών Ελλήνων  προσομοιάζει:

Κατά 30% με αυτό του σημερινού πολωνικού πληθυσμού

Κατά 15,1% με αυτό των Ιταλών του Νότου

Κατά 11,8% με αυτό των Κυπρίων και 

Κατά 10,1% με το DNA του ιρανικού πληθυσμού

Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Γενετικής του Πανεπιστημίου UCL της Αγγλίας δρ Garrett Hellenthal εξηγεί στο «Εθνος», ότι «την περίοδο της πρόσμειξης, στις αρχές του 10ου αιώνα, μετακινήθηκαν στον ελλαδικό χώρο   σ λ α β ι κ ά   φύλα από την Κεντρική Ευρώπη, τα οποία αναμείχθηκαν με τους ντόπιους πληθυσμούς. Αυτό δικαιολογεί και τις ομοιότητες του σύγχρονου ελληνικού DNA με το αντίστοιχο πολωνικό».

Ελληνικό DNA έχουν:

Οι Κύπριοι κατά  22,7%,

Οι Βούλγαροι κατά 14,8%,

Οι Ιταλοί του Νότου κατά 12,8% και

Οι Τούρκοι κατά 11,1%

       Ενδιαφέρον για τους ερευνητές είχε η περίπτωση της φυλής των  Κ α λ ά ς   στο Πακιστάν. Η εξέταση του DNA τους, έδειξε ότι έχουν στοιχεία από λαούς της Βόρειας Ευρώπης και της Μικράς Ασίας, κάτι που ταιριάζει με το προφίλ της στρατιάς του Αλεξάνδρου, αλλά δεν απάντησε με βεβαιότητα στο ερώτημα αν όντως κατάγονται από αυτούς. «Απάντηση θα είχαμε μόνο αν μπορούσαμε να εξετάσουμε το DNA του Μ. Αλεξάνδρου» τονίζει ο δρ Hellenthal.

Ο «Γενετικός Ατλας» είναι διαθέσιμος, μαζί με επεξηγηματικά ιστορικά γεγονότα, στο admixturemap.paintmychromosomes.com. 

 

Πηγή:ethnos.gr, vima.gr

 

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου