Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Βίαιες διαδηλώσεις στη Τουρκία για τους περιορισμούς στο διαδίκτυο

















      Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μία ακόμα φορά η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, αυτή τη φορά για τον νόμο περί ελέγχου του διαδικτύου της κυβέρνησης Ερντογάν.

Εκατοντάδες διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου κατά του νόμου και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οδοφράγματα, πέτρες και πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών από τους διαδηλωτές, οι οποίοι δέχτηκαν δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ. Πολλοί συνελήφθησαν, ενώ ένας φωτογράφος του Τύπου τραυματίστηκε.

Ομάδες της αντιπολίτευσης είχαν κάνει έκκληση στους πολίτες να διαδηλώσουν κατά του νέου αυτού νόμου, που ενισχύει τον κυβερνητικό έλεγχο στο Διαδίκτυο και επιτρέπει στις αρχές να εμποδίζουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες χωρίς να απαιτείται δικαστική εντολή. Επιτρέπει επίσης στις αρχές να εξουσιοδοτούν τις εταιρείες που προμηθεύουν τις υπηρεσίες του Ίντερνετ, να αποθηκεύουν για διάστημα δύο ετών τα δεδομένα από τις σελίδες που έχει επισκεφθεί κάθε χρήστης.

      Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε την Τουρκία για την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στο διαδίκτυο, προτρέποντάς την να συμμορφωθεί με τα πρότυπα της ΕΕ, στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί. Κατά τον Ερντογάν , ο νομος αυτός, απλώς καθιστά πιο ασφαλή τη χρήση του Διαδικτύου.

 

Πηγή: news247.gr από ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου