Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κρατική αμηχανία στην Κεφαλλονιά..








       Ασφαλώς πρόκειται για θεομηνία και φυσικά δικαιολογείται και πανικός και λάθη στην αντιμετώπιση. Δυστυχώς όμως, είναι ολοφάνερη η απουσία σοβαρού σχεδιασμού και οργάνωσης, που σε συνδυασμό με το άκαιρο της προτεραιότητας στο επικοινωνιακό μέρος, έγινε αιτία να προκληθούν διαμαρτυρίες αλλά και θυμηδία.

Ενώ δηλαδή κουβαλήθηκε σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αφήσει το ντόπιο πληθυσμό χωρίς στοιχειώδεις οδηγίες και στο έλεος της παραπληροφόρησης. Αποτέλεσμα, άλλοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν το νησί και άλλοι κοιμούνται στα αυτοκίνητα για να προσέχουν τα ορθάνοιχτα σπίτια τους από τυχόν λεηλασίες, αφού ο κρατικός μηχανισμός δε μερίμνησε για επαρκή περιπολία και  φ ύ λ α ξ η. Η μόνιμη φράση των πληγέντων, είναι, "κανείς δε μας πληροφορεί, δεν ξέρουμε τί να κάνουμε"...

Αντιθέτως, κανείς δεν κατάλαβε γιατί μοστράριζαν σε πρώτο πλάνο ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με την Κεφαλογιάννη του υπουργείου Τουρισμού, που δήλωνε (τη στιγμή αυτή!), ότι θα περισώσει πάραυτα την  τ ο υ ρ ι σ τ ι κ ή  εικόνα. Φυσικά ούτε που της πέρασε από το μυαλό να δώσει κίνητρα στις ξενοδοχειακές μονάδες, ώστε να φιλοξενήσουν άστεγους σεισμοπαθείς, όπως προτείνουν οι ντόπιοι.

Κανείς δε έχει συντονίσει ακόμη,  όσους προσφέρουν σπίτια και άλλα κτίρια για στέγαση των σεισμοπαθών, αλλά και βοήθεια κάθε είδους, με αποτέλεσμα να απευθύνονται οι άνθρωποι σε τηλεοπτικούς σταθμούς για να κάνουν γνωστή την προσφορά τους!

        Βέβαια δεν έλειψαν και τα  κ ω μ ι κ ο τ ρ α γ ι κ ά. Π.χ. πολλοί στο νησί αρνούνταν αρχικά, ύπαρξη ζημιών και προβλήματα, προφανώς για να μη ζημιωθεί ο τουρισμός  ή διέρρεαν ειδήσεις περί άφιξης του ...Νίκολας Κέητζ και της Πενέλοπε Κρουζ που είχαν γυρίσει στο νησί,  "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλλι"!

Μέσα στον πανικό, είχαμε και τη  Β ο ύ λ τ ε ψ η,  που βρήκε ευκαιρία να  τα βάλει με το ΣΥΡΙΖΑ διότι αντελήφθη, λέει, πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση έβγαλε περισσότερες ανακοινώσεις για τα γεγονότα στο Φαρμακονήσι και λιγότερες για τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς. Κάποιος πρέπει να πεί στο σαΐνι αυτό του Κοινοβουλίου, ότι μόνο τα ντουβάρια εξισώνουν τα ντουβάρια με τις ανθρώπινες ζωές ( που ενδεχομένως δεν τους πέταξαν σωσίβια)...

      Άλλωστε σε αυτό ακριβώς έγκειται και το ευχάριστο μέσα στην τεράστια υλική καταστροφή: Αν και 700 κτίρια είναι κατεδαφιστέα και 2.500 έχουν προβλήματα, καμμία ανθρώπινη ζωή δε θρηνήσαμε.



           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου