Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το Ωνάσειο κινδυνεύει να κλείσει






       Σύμφωνα το Vima.gr, το διάσημο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο, αφού έχει  25 εκατ. ευρώ ετησίως ελλείμματα και η δομή του εξυπηρετεί μόνο γιατρούς και  κ υ κ λ ώ μ α τ α   π ρ ο μ η θ ε ι ώ ν,   που δρουν σχεδόν ανενόχλητα. Οι διοικούντες είναι κατά βάσιν άσχετοι με το αντικείμενο και άβουλοι (ο Γενικός Διευθυντής είναι άλλοτε στέλεχος του ...ΟΤΕ).

Ο Πρόεδρός του έχει παραιτηθεί και η προσωρινή διοίκηση ασκείται πλέον από το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο επίσης ασκεί πλημμελή έλεγχο. Βασιλεύουν  οι κλίκες και οι  "μ α ύ ρ ε ς"  α μ ο ι β έ ς    των ιατρών.

Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν, καρδιολόγοι προμήθευαν το νοσοκομείο με  στεντ σε υψηλές τιμές, πάνω από 4.000 ευρώ το ένα, κάνοντας  υπερβολική χρήση των συγκεκριμένων υλικών.

Κατά τον καθηγητή Κυριάκο Σουλιώτη, απαιτείται να επιβληθούν νέοι όροι λειτουργίας στο νοσοκομείο, νέο καθεστώς αμοιβών και συνθήκες υγιούς χρηματοδότησης, το ίδρυμα Ωνάση να αναλάβει την ευθύνη του, το νοσοκομείο να αυξήσει τα κρεβάτια του και να εισέλθει σε νέα φάση ανάπτυξης, καθώς η ζήτηση των υπηρεσιών καρδιολογίας πολλαπλασιάζεται...

       Σε επιστολή της η Ένωση Ιατρών του Ωνασείου, υπεραμύνθηκε της δομής και της 20ετούς λειτουργίας του και υπερασπίστηκε το Ίδρυμα Ωνάση, τονίζοντας ότι το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ενισχύεται απ' αυτό, σύμφωνα με το πνεύμα του δωρητή. Ακόμη, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι διαφανής και αξιοπρεπής ο τρόπος αμοιβής των ιατρών και ότι οι "υποτιθέμενες «μαύρες αμοιβές»  εάν δεν υποστηρίζονται από συγκεκριμένα στοιχεία, μόνο ως υποβολιμικές και συκοφαντικές μπορούν να θεωρηθούν".

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=569550

1 σχόλιο:

  1. -Έχεις βρε παλιάνθρωπε απόδειξη, ότι σου πήρα μαύρα λεφτά για να εγχειρήσω τον πατέρα σου;
    -Όχι κε Καθηγητά μου.
    -Άρα, δεν πήρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή