Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Όχι της κυπριακής Βουλής στις ιδιωτικοποιήσεις. Οι Κύπριοι στους δρόμους









       Απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών η κυπριακή Βουλή, αν και η τρόικα είχε συνδέσει την έγκρισή του με την   ε κ τ α μ ί ε υ σ η    της τέταρτης δόσης. 

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία, μεγάλη διαδήλωση, 6.000 ατόμων περίπου, πραγματοποιήθηκε έξω από την Βουλή, με πανώ,«Βουλευτές προστατέψτε τον τόπο», «Αποκρατικοποίηση=ακριβότερο ρεύμα», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση » και «Δεν προσφερόμαστε για πώληση». Η αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με κιγκλιδώματα στο κτίριο της Βουλής και συρματοπλέγματα..

Το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές. Με κίνδυνο τερματισμού της χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προειδοποίησε  ο Kύπριος Υπουργός Οικονομικών Χ. Γεωργιάδης.

Όπως μεταδίδει το SigmaLive, η τρόικα είχε απορρίψει τροπολογία του ΔΗΚΟ, που προέβλεπε διασφάλιση εργαζομένων και συμφωνίες για συλλογικές συμβάσεις εργοδότησης.

 

 Πηγή: tvkosmos.gr, capital.gr








1 σχόλιο:

  1. Τελικά οι Κύπριοι ψηφίζουν ναι με τη δεύτερη! Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, αυτή τη φορά πέτυχαν να περάσουν τροπολογίες που τους αρνιόταν η τρόικα και ειδικά αυτή για την προστασία των εργαζομένων που είναι σημαντικό πράγμα. Σε αντίθεση, εμείς οι Ελλαδίτες το περνάμε το διαγώνισμα με την πρώτη!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή