Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Για ανομία κατηγορεί το Μητροπολίτη Μεσογαίας ο υπουργός Δικαιοσύνης.


   Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κατηγόρησε ευθέως το Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για ανομία. Αφορμή για την επίθεση, στάθηκε η εγκύκλιος που έστειλε προς το εκκλησίασμά του, με το οποίο καλούσε τους πιστούς να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Μάλιστα ο μητροπολίτης έκανε λόγο πως και η πολιτεία έχει υποχρέωση στους ίδιους τους πολίτες της και όχι μόνο στους δανειστές της.
Ο Μητροπολίτης διευκρινίζει πως «η τοπική Εκκλησία μας θα δώσει τα πάντα για να σταθεί στο πλευρό σας. Αν σε έναν κόψουν το ρεύμα, εμείς θα το κόψουμε σε όλους τους ναούς. Θα κάνουμε γάμους με κεριά στα χέρια και λειτουργίες». Επίσης ασκεί συνολική κριτική στην κυβέρνηση: «Μας φτιάξατε ένα κράτος που προσφέρει στον λαό πολύ λιγότερα από όσα του απαιτεί. Πρέπει να το καταλάβετε, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε».
Πρόσφατα επίσης ο Μητροπολίτης Νικόλαος είχε απευθυνθεί προς τους νέους,τονίζοντας:
"Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Καινούργιο κρασί σε καινούργια ασκιά! Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δε θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, καιρός να μπούμε στο παιγνίδι όλοι. Κυρίως οι νέοι.. Πρέπει νὰ αλλάξουν όλα και όλοι μας.
Ζητείστε ποιότητα στην παιδεία σας. Το κατε­στημένο σύστημα απέ­τυχε πατα­γωδώς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου