Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το βίντεο Καντάφι και ο δυτικός "πολιτισμός"

Είναι φανερό ότι οι Δυτικοί (το ΝΑΤΟ) "παρέδωσαν" τον  Καντάφι στις ορδές  των Λίβυων αντικαθεστωτικών, γνωρίζοντας απόλυτα τί θα επακολουθήσει...Ούτε φυσικά είναι τυχαία η αιφνιδιαστική επίσκεψη της Κλίντον στη Λιβύη, δύο μέρες πριν.
Είναι επίσης φανερό, ότι τα βίντεο με το λυντσάρισμα, τον εξευτελισμό του ζωντανού Καντάφι (με μαχαιρώματα ενόσω ήταν τραυματισμένος)  και την εν συνεχεία σκύλευση ενός πτώματος, είχαν αποδέκτες τις εστίες αντίστασης στη Λιβύη και στον αραβικό κόσμο.
Αυτή η μέθοδος στις πολεμικές συρράξεις δεν είναι καινούργια και δυστυχώς το δίκαιο του πολέμου κατά κανόνα δε σταματάει τις φρικαλεότητες.
       Όμως η επί τούτου μετάδοση του βίντεο από τις τηλεοράσεις του "πολιτισμένου"  κόσμου  επανειλημμένως  και στις ζώνες  όπου το είδαν συν τοις άλλοις και  εκατομμύρια παιδιών όλων των ηλικιών,  αποτελεί  κάτι   κ α ι ν ο  φ α ν έ ς. Φανερώνει ότι μπροστά στις σκοπιμότητες των ισχυρών της Γης καταλύονται αυτοστιγμεί οι αρχές του πολιτισμού και είμαστε όλοι έρμαια μιας αγριότητας και ενός  εκμαυλισμού  που εισβάλλει στα σπίτια μας και στην κοινωνία μας, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε άμεσα.
Εξίσου ανατριχιαστικό αλλά συγχρόνως γελοίο,  το κακοστημένο σκηνικό με το βίντεο της Κλίντον, να αναφωνεί  wow (!) για την αιχμαλώτιση του Καντάφι ή να εκφράζει τη χαρά της για το θάνατό του, πράγματα που - υποτίθεται - δε γνώριζε, προσποιούμενη ότι τα πληροφορήθηκε ξαφνικά....

                       ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ


Παράλληλα για άλλη μια φορά η Δύση ξεδίπλωσε μια υποκρισία και ένα κυνισμό σε όλο του  το μεγαλείο, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει ότι η εισβολή στη Λιβύη έγινε διότι ο Καντάφι ήταν .....δικτάτορας, λες και η Σαουδική Αραβία ή τα  Εμιράτα έχουν δημοκρατία!
      Είναι γεγονός ότι ο Μουαμάρ Καντάφι υπήρξε ένας ικανός και πανέξυπνος αξιωματικός, που κατάφερε να ηγηθεί κινήματος σε πολύ νεαρή ηλικία (27 ετών!), εκθρονίζοντας ένα διεφθαρμένο καθεστώς  που απομυζούσε τον πλούτο της χώρας, κρατώντας το λαό  σε  πλήρη εξαθλίωση.  Με  τον  Καντάφι  στην  εξουσία  ανέβηκε  θεαματικά   το   β ι ο τ ι κ ό  επίπεδο των πολιτών και έγιναν τεράστια έργα υποδομής. Παράλληλα δέσποσε στη διεθνή σκηνή ορθώνοντας ανάστημα στη Δύση και συνομιλώντας συγχρόνως με τους ισχυρούς ηγέτες της. Ξεκινώντας από θαυμαστής του Νάσερ έκλεισε τις αμερικάνικες βάσεις,  όπως  και τις δυτικές επιχειρήσεις πετρελαίου.
Όμως, όπως συμβαίνει νομοτελειακά, η έλλειψη  δημοκρατίας  είχε σαν αποτέλεσμα  τη   δ ι α φ θ ο ρ ά  και αυτού του καθεστώτος, που έφτασε να αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες με δημόσιες εκτελέσεις!
Επίσης με  την πάροδο των ετών, οι  παροχές προς το λαό ήταν δυσανάλογες με τη αυξανόμενη συσσώρευση πλούτου στην οικογένεια Καντάφι και τους πέριξ αυτής. Συγχρόνως η οικονομική εξαθλίωση αντιπάλων του φυλών, είχε ως αποτέλεσμα τη χρηματοδότησή τους από τη Δύση και αυτό αποτέλεσε την απαρχή της οργανωμένης επίθεσης στο καθεστώς.     
Οι κινήσεις του στην Αφρική για δημιουργία κοινού νομίσματος , η υποστήριξη κινημάτων, διεθνείς τρομοκρατικές ενέργειες και κυρίως η μη πρόσβαση των Δυτικών στα  π ε τ ρ έ λ α ι α  της Λιβύης, τον έβαλαν στο μάτι του κυκλώνα. Προσπάθησαν με πολλούς τρόπους να τον εξουδετερώσουν, αλλά ήταν μια "δύσκολη περίπτωση" και απ' ότι φαίνεται ήταν αποφασισμένος να μη συνδιαλλαγεί με τους όρους που επέβαλλε το ΝΑΤΟ. Σε κάθε περίπτωση, το τέλος για έναν απείθαρχο ήταν προδιαγεγραμμένο....














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου