Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πεδίο μάχης η Ιταλία από τις διαδηλώσεις για τα μέτρα λιτότητας


Φοιτητές εισέβαλαν προχτέςστα κεντρικά γραφεία της Goldman Sachs στο Μιλάνο, ενώ ομάδα νεαρών επιτέθηκε και στο κτήριο της UniCredit.
Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα αγανάκτησης απέναντι στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που ξεκίνησε από τη Wall Street της Νέας Υόρκης.
Χτές πραγματοποιήθηκαν  ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ 71 ΧΩΡΕΣ, σύμφωνα με το κίνημα Occupy Together και το United for Global Change. Συγκεκριμένα στην Ιταλία, έγιναν ολοήμερες πορείες στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις. Επίσης, αγανακτισμένοι πολίτες έχουν κατασκηνώσει εδώ και τρεις ημέρες μπροστά από το κτήριο της κεντρικής τράπεζας στη Ρώμη, όπου το κέντρο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης,  όταν επεισόδια ξέσπασαν στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της παγκόσμιας οικονομικής πολιτικής. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και εκτοξευτήρων νερού προκειμένου να διαλύσει ομάδες διαδηλωτών Δεκάδες άτομα τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Κοντά στο Κολοσσαίο, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους άνδρες της αστυνομίας, όταν οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν σε γραφεία του ιταλικού υπουργείου Αμυνας, όπου και προξένησαν φθορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου