Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ραντεβού το 2020 και μόνιμη εποπτεία


 Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί στις αγορές μέχρι το 2020, εκτίμησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει εγκλωβισμένη για μια δεκαετία στη λιτότητα. Είναι ξεκάθαρη πλέον η κατάσταση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές μέχρι το 2020", δήλωσε ο Enda Kenny μιλώντας στο ιρλανδικό κοινοβούλιο."Η κατάσταση για τους Έλληνες θα είναι απολύτως αυστηρή και λιτή για τα επόμενα δέκα χρόνια", πρόσθεσε.
 Για «μόνιμη παρουσία» και «ενισχυμένη εποπτεία» στην Ελλάδα έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Συνόδου Κορυφής που κατέληξαν σε συμφωνία για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κατά 50%.
«Το πρόγραμμα της Ελλάδας θα στηριχθεί στα στοιχεία της τρόικας. Θα υπάρχει ενισχυμένη εποπτεία, θα υπάρξει ένα μνημόνιο κατανόησης, η Ελλάδα θα παρακολουθείται, και θα υπάρχει μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα, δεν μπορεί να εμφανίζεται κάθε τρεις μήνες η τρόικα» υπογράμμισε η καγκελάριος.


Σημειολογικά τελείως,  όλ' αυτά συνέπεσαν με την επέτειο του ΟΧΙ   και της εν συνεχεία εισβολής των Γερμανών στην Ελλάδα.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου