Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Παραλύουν τα Δικαστήρια για 2 μήνες !

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της δικαιοσύνης δικαστές και εισαγγελείςαποφάσισαν να ανεβαίνουν στις έδρες μόνο για 4 ώρες κάθε ημέρα ενώ δεν θα εκδίδουν και καμία απόφαση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ψήφισμά που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της αποφάσισε να προχωρήσει στις δυναμικές όσο και πρωτόγνωρες αυτές κινητοποιήσεις εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη διαμαρτυρία της στα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση τα οποία περιορίζουν το εισόδημά τους. 

Την ίδια στιγμή οι δικαστικοί υπάλληλοι αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία έχουν προαναγγέλλει τρίωρες καταλήψεις από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλα τα δημόσια κτίρια και οργανισμούς.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα δικαστήρια θα λειτουργούν για τις επόμενες ημέρες για λιγότερο από δυο ώρες!
Ειδικότερα οι δικαστές αποφάσισαν από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου να ανεβαίνουν στις έδρες από τις 9 το πρωί έως τις 12 δηλαδή μόνο γα 4 ώρες, ενώ από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι και την επίσημη ετήσια γενική συνέλευση τους (σ.σ. η ημερομηνία της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη), δεν θα δημοσιεύεται καμία απόφαση παρά μόνο για τις επείγουσες υποθέσεις (ασφαλιστικά μέτρα, διαταγής πληρωμών και αυτόφωρα).
Επίσης δεν θα δημοσιεύεται κανένα βούλευμα συμβουλίου πλημμελειοδικών ή εφετών παρά μόνο για όσες περιπτώσεις λήγει το 18μηνο ή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. 
ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ  
     Επίσης αίσθηση προκάλεσε η δριμεία κριτική άσκησε ο Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Γεράσιμος Τσούνης, για την ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική αλλά και τους εργατικούς και ασφαλιστικούς νόμους που καλείται να εφαρμόσει η δικαιοσύνη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «για τη δικαιοσύνη είναι πιο βασανιστική η συγκυρία γιατί η τελευταία θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μ ε ι ω μ έ ν η ς   ε θ ν ι κ ή ς  κ υ ρ ι α ρ χ ί α ς ». Επίσης ότι «οι άφθαρτες από το χρόνο αξίες του δικανικού μας συστήματος όπως η καλή πίστη, η ευνοϊκότερη για τον εργαζόμενο μεταχείριση, η προστασία απέναντι σε όποια καταχρηστική συμπεριφορά του εργοδότη οι οποίες κατά τη διαδρομή του χρόνου κυριολεκτικώς αποθεώθηκαν από τα Ελληνικά Εργατοδικεία είναι αμφίβολο εάν πλέον αποτελούν στα χέρια της δικαιοσύνης αποτελεσματικά ιατρικά εργαλεία για την αποκατάσταση των ακρωτηριασμών».
Οι δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή, ο οποίος κάλεσε το δικαστικό σώμα να επιτελέσει το έργο του όπως το επιτάσσει το Σύνταγμα προς όφελος των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος του Προέδρου του Εφετείου Αγρινίου είναι πέρα από τα όρια της δικαιοδοσίας του για ζητήματα των οποίων την ευθύνη έχει η Ελληνική Βουλή και τα εκλεγμένα από τους Έλληνες πολίτες μέλη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου