Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Γενική απεργία : Πάλι σιωπή τα ελληνικά ΜΜΕ λόγω...απεργίας

       Ακόμα μια φορά τα ΜΜΕ αποδείχθηκαν ανάξια του ρόλου τους, απεργώντας πάντα όταν υπάρχει γενική απεργία, με αποτέλεσμα πλήρη έλλειψη πληροφόρησης, επιλέγοντας να μας ενημερώσουν αύριο!
Την ίδια στιγμή η γενική απεργία, η πορεία των απεργών και τα επεισόδια  στην Ελλάδα είναι πρώτη είδηση σε όλα τα ξένα  ΜΜΕ, όπως ΒBC, Euronews, CNN κλπ.

Υπάρχει βέβαια η εξαίρεση του καναλιού Σκάι, όπου οι ειδήσεις μεταδίδονταν, με τη διαφορά όμως ότι το ρεπορτάζ  ήταν τρίτο στη σειρά και μάλιστα είχε τίτλο "ταλαιπωρία στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της πορείας με μικρής έκτασης επεισόδια"! Φυσικά, ούτε λόγος για απευθείας μετάδοση!


Γενικά είναι τόσο απογοητευτική η κατάσταση στα ελληνικά ΜΜΕ, ώστε και στο θέμα της αξιολόγησης και της ιεράρχησης των ειδήσεων χωλαίνουν απελπιστικά. Παράδειγμα σήμερα, τα περισσότερα  διεθνή μέσα, μεταδίδουν ως πρώτες ειδήσεις κατά σειρά, την απεργία στην Ελλάδα, τη χρεωκοπία της γαλλοελβετικής  τράπεζας DEXIA, τις διαμαρτυρίες στη WALL STREET, κ.ο.κ. 
Στα ελληνικά κανάλια προηγούνται πάντα οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την κρίση, εκ στόματος αποδεδειγμένα αναξιόπιστων και ανικάνων πολιτικών..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου