Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η πλατεία ήταν γεμάτη


                           τεράστια  συγκέντρωση  δεκάδων  χιλιάδων  ανθρώπων

γέμισαν   όλους  τους  γύρω  δρόμους  ασφυκτικά


Αρχισαν συγκρούσεις,  όταν ομάδα περίπου 500  κουκουλοφόρων εμφανίστηκε στις 14.40 από την πλευρά της οδού Σταδίου και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ εναντίον των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στη λ. Αμαλίας.
Για αρκετή ώρα διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, έδιναν μάχη σώμα με σώμα με κουκουλοφόρους, έβγαλαν την κουκούλα από κάποιους και μάλιστα συνέλαβαν τέσσερις , οι δύο εκ των οποίων αναφέρθηκε οτι  είναι αλλοδαποί.  Μετά από μεγάλο διάστημα ανεξέλεγκτων συγκρούσεων, τελικώς επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το κτίριο της Βουλής, Σε  ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ αναφέρει  ότι  κανείς  δεν έχει απαντήσει,  πού βρέθηκαν αστυνομικά κλομπ, κροτίδες κρότου - λάμψης και καπνογόνα - χημικά, δολοφονικά όπλα που μόνο οι κρατικοί μηχανισμοί έχουν, στα χέρια των προβοκατόρων.

Ενας νεκρός και πολλοί  τραυματίες  είναι ο τραγικός απολογισμός της βίας που επικράτησε στο συλλαλητήριο του Συντάγματος. Ο νεκρός είναι ο 53χρονος Δημήτρης  Κοτζαρίδης, άνεργος οικοδόμος  και πατέρας δυο παιδιών. Δεν έφερε τραύματα, αλλά εκτιμάται ότι εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα χημικών.

Με 154 θετικές ψήφους και 144 αρνητικές για το σύνολο των άρθρων του πολυνομοσχεδίου και με 153 ψήφους για το άρθρο 37 έναντι 145 «όχι» για τις κλαδικές συμβάσεις (λόγω της αρνητικής ψήφου της Λούκας Κατσέλη ) , η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο είναι πλέον νόμος του κράτους. Μεταξύ άλλων,  περιλαμβάνει την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και τη μείωση του αφορολογήτου.

Από τη συνεδρίαση ξεχώρισαν πάντως οι φωνές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που ζητούν εθνική συνεννόηση και κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή συγκυβέρνηση εκτιμώντας ότι μία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει μόνη το βάρος της κατάστασης της χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις πιέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο μίλησε για «ομερτά» εξηγώντας λίγο αργότερα ότι «ομερτά» σημαίνει εκβιασμένη πειθαρχία και συμφωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου