Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

To LIDL και ο ΕΦΕΤ ( από το Antinews )

Οι Γερμανοί «έφαγαν» τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ!

Share
Ο διορισμός του Γ. Μίχα ως προέδρου του ΕΦΕΤ δεν ήταν μόνο μία επιστροφή της κυβέρνησης στο κομματικό ΠΑΣΟΚ – άλλωστε αυτό έγινε στο ανώτερο επίπεδο με τον ανασχηματισμό. Είναι και μία νίκη των Γερμανών της LIDL επί του ελληνικού συστήματος ελέγχου τροφίμων.
Ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιώργος Νυχάς υποχρεώθηκε να παραιτηθεί επειδή δεν ανακάλεσε την απόσυρση των δύο προϊόντων της γερμανικής αλυσίδας LIDL, τα οποία βρέθηκαν μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E-COLI (πρόκειται για δύο γερμανικά προϊόντα: κατεψυγμένα μπιφτέκια από βοδινό κιμά και για κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κιμά). Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ βρήκε ότι πρόκειται για το γνωστό επικίνδυνο βακτήριο, αλλά όχι για το ίδιο στέλεχος που προκάλεσε θανάτους. Έτσι την 1η Ιουλίου ζήτησε την ανάκληση και την απόσυρση του συνόλου των προϊόντων.
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα προϊόντα αποσύρθηκαν από τα ράφια, αλλά δεν έχουν καταστραφεί και η LIDL θέλει να τα επαναφέρει στα ράφια της.

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

13 σχόλια στο Οι Γερμανοί «έφαγαν» τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ!

  1. δημης είπε:
    “Οι Γερμανοί «έφαγαν» τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ!”
    ΕΔΩ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΣ ..ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
    -ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΪΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;;;
    (ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..)
  2. Ηλίας είπε:
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή
    για την «παραίτηση» του προέδρου του ΕΦΕΤ
    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Το Γερμανικό πανευρωπαϊκό σκάνδαλο του E.coli και του Γερμανικού κολοσσού Lidl μεταλλάσσεται σε πολιτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα.
    Δεν θα ήθελα να πιστέψω αυτό που φημολογείται για μέρες και που παρουσιάζεται σήμερα σε όλο το διαδικτύου, ότι ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν λίγες μέρες ο ΕΦΕΤ, ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl στη Βόρειο Ελλάδα.
    Μια τέτοια υπόθεση δημιουργεί τεράστια ανησυχία για την υγεία του ελληνικού λαού και την «προστασία» που του παρέχουν οι υπεύθυνες προς τούτο Αρχές της ελληνικής Πολιτείας. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πω, ότι ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ έκανε το καθήκον του και γνωστοποίησε τα ευρήματά του στον ελληνικό λαό και στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που λειτουργεί στο επίπεδο της ΕΕ, όπως έκανε και ο αντίστοιχος Γαλλικός φορέας όταν διαπίστωσε και αυτός την ύπαρξη του βακτηρίου E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl».
                 
     12/07/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Ν.Χουντή της 04/07/11, με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της ανακοίνωσης του ΕΦΕΤ για την ύπαρξη του βακτηρίου E.Coli σε προϊόντα Lidl της Βόρειας Ελλάδας.
    Δελτίο τύπου (4.7.2011)
    Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για το βακτήριο Ε.Coli σε προϊόντα «LIDL» στην Ελλάδα.
    Νίκος Χουντής:
    «Υπάρχει αδυναμία των γερμανικών αρχών να ελέγξουν αποτελεσματικά την ποιότητα των τροφίμων που παράγουν και διακινούν».
    «Να ελεγχθούν όλα τα προϊόντα τροφίμων γερμανικής προέλευσης».
    «‘Φθηνή’ τροφή για τους πληβείους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας».
    Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θανατηφόρο βακτήριο Ε.coli που ανιχνεύτηκε σε προϊόντα του σούπερ μάρκετ «LIDL», κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής αναφέρεται στους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΦΕΤ που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες του σούπερ μάρκετ «LIDL», και στους οποίους ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Ε.coli, σε προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Marvest», προέλευσης Γερμανίας.
    Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο Νίκος Χουντής αφού επισημαίνει τις «τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει σε όλη την Ε.Ε. η επιδημία του εν λόγω βακτηρίου, με τους δεκάδες νεκρούς και τους χιλιάδες ασθενείς, την τεράστια οικονομική καταστροφή που πλήττει τους παραγωγούς», τονίζει «την προφανή αδυναμία των γερμανικών αρχών να χειριστούν το όλο θέμα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα».
    Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, αφού σημειώνει την «αδυναμία των γερμανικών αρχών να ελέγξουν αποτελεσματικά την ποιότητα των τροφίμων που παράγουν και διακινούν», ζητάει από την Κομισιόν να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ελεγχθούν όλα τα τρόφιμα που διακινούν τα σούπερ μάρκετ «LIDL», καθώς επίσης να πάρει μέτρα για τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των προϊόντων γερμανικής προέλευσης ώστε μην κινδυνεύει η υγεία των ευρωπαίων καταναλωτών.
    Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «
  3. Γιώργος είπε:
    Μαύρο στα Lidl.
    Να μην πατήσει κανείς το πόδι του στο γερμανικό κατάστημα Lidl μέχρι να αποδείξουν με χειροπιαστές αποδείξεις ότι κατέστρεψαν τις μολυσμένες παρτίδες.
    • Η εν λόγω εταιρεία έχει βάλει από προχθές ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, όπου στην ουσία… προαναγγέλλει την απόσυρση της ανάκλησης. Βέβαια, δεν αναφέρει για την… παραδειγματική τιμωρία του απείθαρχου που τόλμησε να τα βάλει με την Kommandatur, αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
  4. xbab είπε:
    Η χειρότερη επιλογή.
    Η προσωποποίηση του φανατισμού και “πολιτικού παλαιάς κοπής 1982-1985″
    Πως τους έλεγαν τότε…μου διαφεύγει!
  5. NIK THE GR είπε:
    Τα πρα γματα ειναι απλα,παιρνεις αφθονα κρεατα απο το Λιντλ τα μαγειρευεις και τους καλεις ολους αυτους τους λεβεντες για τραπεζι ,διευθυνταδες παραδιευθυνταδες εγχωριους και αλλοδαπους.Αν φανε απ ολα και δεν πουν το ποιημα τοτε τους επιτρεπεις να τα δωσουν και στον κοσμο.
    Συγχαρητηρια στον παρετιθεντα για την σταση του.
    Τι απατη τελος παντων ειναι αυτοι οι Γερμανοι,οποια πετρα να σηκωσεις απο κατω σαν τα σκορπιδια ειναι,οποια λαμογια παροντες κι εχουν το θρασσος να μας βαζουν στο στομα τους τα ρεμπελα.
  6. mοjo62 είπε:
    Ο μιχας,ως νομαρχης,εχει παρελθον στα σαπια κρεατα
  7. Γιώργος Γκ. είπε:
    Μην αγοράζετε προϊόντα από το Γερμανικό LIDL.
  8. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ είπε:
    ΚΟΦΤΕ ΤΟ LIDL.
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΤΗΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣEI ΕΝ ΜΕΡΕΙ Ή ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ S.M. ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ , ΕΦΑΜΙΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ . 520 ΣΤΟ BAR CODE
    • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ είπε:
      Οι μεγαλες βιοτεχνιες και μικρες βιομηχανιες φτιαχνουν και τα ιδιωτικης ετικετας προιοντα . Συνηθως τα S.M. πιεζουν ΑΦΟΡΗΤΑ για να εχουν τις ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ και ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ !!!! Πιεζουν αφορητα με επιθεωρησεις , απαιτησεις για ιδιαιτερα Συστηματα Ποιοτητας (το Lidl θελει οχι μονο ISO αλλα και IFS και BRC με χρονοδιαγραμματα πιεστικα και με κοστη πολυ χαμηλα). Ελεγχουν την ποιοτητα βασει και συμβολαιων (Τα Lidl στην Γερμανια με κοστος των βιομηχανιων και ΠΡΟΣΤΙΜΑ)
      Εχω δουλεψει στην Ποιοτητα των τροφιμων 28 χρονια και τα ξερω απο πρωτο χερι ολα αυτα.
  9. Θασίτης είπε:
    Ποτέ ξανά στα Lidl αλλά και σε κάθε μεγάλη πολυεθνική. Αγορά βασικών τροφίμων κατευθείαν από τους αγρότες όπου είναι δυνατόν. Περιορισμό της κατανάλωσης άχρηστων συσκευασμένων τροφίμων.
    Έτσι σώζουμε όχι μόνον την τσέπη μας αλλά και την υγεία μας. Επιστροφή στα πατροπαράδοτα παιδιά, ας χρησιμοποιήσουμε την κρίση αυτή έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε αυτά που έντεχνα μας στέρησαν. Θα τους πονέσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου