Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Οι Παπανδρέου και η ατέρμονη αναφορά σε επικείμενη χρεωκοπία..


       Τί να πιστέψουν οι πολίτες ;  Με τα στοιχεία που υπάρχουν και με όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το κατώτερο δικαστήριο θα είχε πειστεί και θα εξέδιδε την ανάλογη απόφαση.
       Έγινε αγώνας από την κυβέρνηση να ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο, προκειμένου - μας έλεγαν - στη χειρότερη περίπτωση να αναβληθεί τουλάχιστον η χρεωκοπία.
      Ξαφνικά και ενώ δόθηκαν τα χρήματα από το ΔΝΤ ξεκίνησε άνευ λόγου κυριολεκτικά έντονη φημολογία για χρεωκοπία, στάση πληρωμών.
       Επί πλέον από κυβερνητικά χείλη γίνονται και δηλώσεις περί του είδους της χρεωκοπίας, δηλαδή αν θα την αποκαλούμε επιλεκτική, ελεγχόμενη, αν έτσι αποδίδεται ο αγγλικός  όρος selected default κοκ.
       Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλάει  για δεκαπενθήμερη ( !!! ) στάση πληρωμών!
       Ο εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα για συμμετοχή του Αντρίκου Παπανδρέου σε εταιρία με CDS.
       Οι ειδικοί εξηγούν ότι όλη αυτή η φημολογία είναι χωρίς νόημα και λογική, αφού η Ελλάδα δεν είναι στις αγορές και ούτε αναμένεται να βγεί σύντομα...
       Όμως ο απλός πολίτης διερωτάται για τη σκοπιμότητα και τον αγώνα δρόμου που γίνεται από την κυβέρνηση προκειμένου να μας προετοιμάσουν για μιά έστω προσωρινή χρεωκοπία!
       Ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος δεν παύει να βροντοφωνάζει  ότι ο εν λόγω αδελφός του Πρωθυπουργού πράγματι είναι ένοχος για συμμετοχή σε εταιρία CDS.
       Ιδιαίτερα περίεργη είναι η φρασεολογία του Αντώνη Σαμαρά, που είπε, " Η λέξη χρεωκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας " ! Εδωσε δηλαδή την εντύπωση, ότι αυτές τις μέρες οι μαγικές λέξεις για κάποιους είναι  χρεωκοπία, παύση πληρωμών.
       Επίσης τα περισσότερα CDS  λήγουν τέλος Ιουλίου.  Με τη λήξη τους οι κάτοχοί τους θα εισπράξουν τεράστια ποσά, αν η Ελλάδα χρεωκοπήσει ή κάνει παύση πλρωμών ή,  εν πάσει περιπτώσει,  συμβεί αυτό που ονομάζεται πιστωτικό γεγονός (με ανυπολόγιστες όμως συνέπειες για τη χειμαζόμενη οικονομία μας)!
      
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου