Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ANONYMOUS, οι χάκερς, που κυνηγά η Εξουσία !


      Τουλάχιστον 14 συλλήψεις πραγματοποίησε το FBI, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποίησε για τον εντοπισμό της διαδικτυακής ομάδας « ANONYMOUS » στη Φλόριντα, το Σαν Φρανσίσκο και το Νιου Τζέρσυ. Νωρίτερα ομοσπονδιακός αξιωματικός δήλωσε ότι αναμένονται τουλάχιστον 15 συλλήψεις, κατόπιν ισαρίθμων ενταλμάτων που έχουν εκδοθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράκτορες του FBI κατάσχεσαν υπολογιστές και ηλεκτρονικά αρχεία σε τουλάχιστον 6 σημεία στο Λονγκ Άιλαντ, το Μπρούκλιν και το Μπρονξ.
      Κατά το παρελθόν οι Anonymous,  έχουν εξαπολύσει διαδικτυακές επιθέσεις στους ιστοτόπους της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, την Motion Picture Assossiation of America και την Recording Industry Assossiation of America.
 Η διαδικτυακή ομάδα έγινε παγκοσμίως γνωστή αφότου κατάφερε να « ρίξει » τις ιστοσελίδες των MasterCard, Visa and PayPal σε ένδειξη συμπαράστασης στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ. Μεταξύ άλλων, έχουν συνδεθεί με κυβερνοεπιθέσεις κατά των CIA. Sony και Fox.
       H ομάδα έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων πρόσφατα στην Τουρκία,  καθώς διαμαρτύρεται για λογοκρισία στο Internet. Επίσης στα γεγονότα της Τυνησίας είχαν επιτεθεί στις επίσημες ιστοσελίδες του καθεστώτος και τις αχρήστευσαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου