Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το μεγάλο όχι ( che fece... il gran rifiuto )

      Επιτέλους κάποιοι πανελλήνιου  κύρους σύλλογοι αποφάσισαν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων! Αναφερόμαστε στο Φαρμακευτικό και Ιατρικό Σύλλογο που αντέδρασαν σχετικά με την επικινδυνότητα της  χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις.
      Είναι λοιπόν καιρός και οι νομικής φύσεως σύλλογοι, ο Σύλλογος Δικαστών, ο Δικηγορικός και ο  Συμβολαιογραφικός  Σύλλογος αλλά και ο Σύλλογος Υποθηκοφυλάκων να υπενθυμίσουν στα μέλη τους ότι κανένα   "ξεπούλημα" δε  γίνεται χωρίς τη δική τους σύμπραξη αφενός και αφετέρου να βροντοφωνάξουν ότι θα υπερασπίσουν σθεναρά τα μέλη τους από τυχόν απειλές, και πιέσεις από οποιονδήποτε!  Σύμφωνα με έντονες συζητήσεις που γίνονται σε έγκριτους νομικούς κύκλους, κάθε συμβ/φος δύναται να αρνηθεί - εφόσον θεωρήσει οτιδήποτε παράτυπο - να συντάξει πράξεις  π.χ. εκποίησης δημόσιας γής και σε περίπτωση δε,  υπογραφής τους, κάθε αρμόδιος Υποθηκοφύλακας έχει το δικαίωμα να εξετάζει επισταμένως και ενδελεχώς τη μεταγραφή τους και εν συνεχεία το θέμα να κρίνεται δικαστικά , πάντα στα πλαίσια της υπεράσπισης της νομιμότητας ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ .
      Όλοι μας  θα πρέπει να μη λησμονούμε το άρθρο 120 του Συντάγματος και θα κριθούμε γιαυτό.. Άλλωστε, δε λέμε κάθε μέρα τα μεγάλα Ναι και τα μεγάλα ΟΧΙ...     
           
            Κωνσταντίνος Καβάφης «Che fece .... il gran rifiuto»

                          Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
                          που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
                          να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τό ‘χει
                          έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

                          πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
                          Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
                          όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
                          εκείνο τ’ όχι — το σωστό —  εις όλην την ζωή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου