Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός

 

                        

 

      Μόλις η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού και εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες.

Η βελγική αστυνομία τον παρακολουθούσε ανελιππώς και διακριτικά όλο αυτό το διάστημα ώστε να μην ξεφύγει και φρόντισε να είναι έξω από το σπίτι του μόλις αρθεί η ασυλία του, ώστε να τον συλλάβει άμεσα

Δηλαδή η βελγική αστυνομία έπραξε τα αυτονόητα για τη σύλληψη, αντίθετα από την ελληνική αστυνομία στην αντίστοιχη περίπτωση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά. Δεν έλαβε κανένα απολύτως μέτρο και έτσι ο καταδικασθείς Παππάς κατάφερε άνετα να διαφύγει και ακόμα καταζητείται...

     Υπενθυμίζεται, ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε στις 7 Οκτωβρίου του 2020 να καταδικάσει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή μαζί και τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της σύστασης της εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή. Ο ίδιος αναχώρησε την ημέρα της απόφασης για τις Βρυξέλλες, στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ευρωβουλευτή, η οποία του παρείχε ασυλία. 

Σε περίπτωση που ο Λαγός προσφύγει κατά του εντάλματος σύλληψης, η έκδοσή του στην Ελλάδα θα καθυστερήσει περίπου δύο με τρεις μήνες.

 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου