Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ξεκίνησε το πρώτο τουριστικό πείραμα, με την άφιξη 187 Ολλανδών

 


 

 

       Προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να περισωθούν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ξεκίνησε και το πρώτο τουριστικό πείραμα. Έτσι, έφτασαν χτες στη Ρόδο 187 άτομα από την Ολλανδία, τα οποία μετέχουν στο πείραμα για «διακοπές υπό δοκιμή», καταβάλλοντας 400 ευρώ. 

 

Έχουν όλοι αρνητικό τεστ για κορωνοϊό και θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου Mitsis Grand Beach. Θα μείνουν μια εβδομάδα και δε θα επιτρέπεται να βγουν ούτε στην παραλία, την οποία θα βλέπουν μόνο από τα παράθυρά τους και η οποία κυριολεκτικά απέχει μερικά μέτρα από την είσοδο του ξενοδοχείου τους. Θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου.

 

Οι Ολλανδοί τουρίστες θα είναι οι μοναδικοί φιλοξενούμενοι στο πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ μαζί τους θα παραμείνουν εσώκλειστοι για όλο το χρονικό διάστημα της παραμονής τους κι όσοι από το προσωπικό αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Πριν αναχωρήσουν οι τουρίστες, θα κάνουν πάλι τεστ και όταν επιστρέψουν στη χώρα τους θα μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες. 

 

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι είχαν κάνει αίτηση για το πείραμα!

 

 

                          Πώς «βλέπουν» το πείραμα στη Ρόδο

 

 

      Από το Δήμο Ρόδου δεν εκφράστηκε αντίρρηση για το πρόγραμμα και θεωρούν, ότι πρόκειται για διαφήμιση του νησιού σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Γενικώς, επικρατεί η αίσθηση στο νησί ότι είναι κάτι από το τίποτα...

 

Για «Αλκατράζ διακοπές all inclusive» μίλησε ο Πρόεδρος των Εστιατόρων Ρόδου Γ.  Κλούβας, στο ΜΜΕ Sky Rodos. Τόνισε, ότι τέτοιου είδους εγχειρήματα εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των ξενοδόχων, των τουρ - οπερέιτορ, των πρακτόρων και των αεροπορικών εταιρειών.

 

 

       Ένα είναι βέβαιο. Τέτοια προγράμματα αποσκοπούν μόνο στην οικονομική πριμοδότηση των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, αφού κατ'  ουσίαν πρόκειται για επέκταση και αναβάθμιση του all inclusive. Όσο για τους συμμετέχοντες; Φυσικά δε θα μπορούσε κανείς να τους αποκαλέσει ταξιδιώτες ούτε καν τουρίστες. Ίσως, επισκέπτες ...εσωτερικού χώρου!

 

 

Πηγές: athens-dayandnight.gr, moneyreview.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου