Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Νίγηρας: Τουλάχιστον 20 παιδιά κάηκαν σε βρεφονηπιακό σταθμό

 


http://moroccomail.fr/wp-content/uploads/2021/04/incendie_ecole_paybas_Niamey-678x381.jpg
Τα πρόχειρα σχολικά καταλύματα, κατεστραμμένα από τη φωτιά...


 

      Τουλάχιστον είκοσι παιδιά έχασαν τη ζωή τους, χτες, όταν πήραν φωτιά σχολικά κτίρια με ψάθινες στέγες στη Νιαμέι, ανακοίνωσε ο διοικητής του πυροσβεστικού σώματος του Νίγηρα, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. Όπως δήλωσε, 21 σχολικά κτίρια είναι φτιαγμένα από εύφλεκτα υλικά. Οι πυροσβέστες επενέβησαν γρήγορα, η φωτιά κατασβέστηκε, αλλά η θερμική ισχύς της πυρκαγιάς ήταν τεράστια, επεκτάθηκε σε πολλά κτίρια και τα παιδιά δεν μπόρεσαν να βγουν έγκαιρα. Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι ακόμη άγνωστα. 

Τον τόπο της τραγωδίας επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός της χώρας και μέλη της κυβέρνησης και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στους γονείς.

 

 

          Αντί για αίθουσες, υπόστεγα με ψάθινες στέγες

 

 

       Στο Νίγηρα -  μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο - για να αντιμετωπίσουν την ανεπάρκεια σχολικών κτιρίων, οι Αρχές κατασκευάζουν υπόστεγα με ψάθινες στέγες για να γίνονται μαθήματα ακόμα και με τα παιδιά καθισμένα στο έδαφος.

 

Οι πυρκαγιές σε αυτού του είδους τους χώρους, κατασκευασμένους με εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, είναι συχνές. Καθώς δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου στον χώρο όπου λειτουργεί σχολείο και βρεφονηπιακός σταθμός, πολλοί μαθητές παγιδεύτηκαν και αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν σε ένα τειχίο για να βγουν. Φυσικά, τα μικρότερα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού δεν κατάφεραν να βγουν και να σωθούν...

 

 

Πηγή: news247.gr 

Φωτ. από actuniger.com

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου