Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

'Εκτακτη επιχορήγηση στην Εκκλησία


 


ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

 

       Έκτακτη επιχορήγηση για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και την κάλυψη έκτακτων αναγκών της, λόγω κορωνοϊού, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. 

Το ύψος της επιχορήγησης που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η εφάπαξ αυτή επιχορήγηση, θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη και δε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο. Η επιχορήγηση θα αφορά στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, Εκκλησιαστικά και Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα.

 

                     Έχει προηγηθεί και άλλη οικονομική ενίσχυση

 

     Υπενθυμίζεται, στις αρχές Μαρτίου, το κράτος δέχτηκε να συμβάλει και στη μισθοδοσία του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων. Δηλαδή, εκτός από τους ιερείς, το κράτος θα πληρώνει τώρα και το προσωπικό που εργάζεται σε γραφεία, εκκλησίες κ.λπ.

Μάλιστα, αυτή η απόφαση δεν είχε καν δημοσιοποιηθεί, αλλά αποκαλύφθηκε από ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία ...ευχαριστούσε τον πρωθυπουργό, επειδή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Εκκλησίας να συμβάλει το κράτος και στη μισθοδοσία του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων.

 

Πηγές: cnn.gr, athina984.gr, efsyn.gr

2 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΛΠ.

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί αναισχυντία εν μέσω Covid και τόσων ελλείψεων στα νοσοκομεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή