Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Εντατικές τέλος. 124 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

 

 

Έτσι έζησα 40 μερόνυχτα στη ΜΕΘ» | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 


      Την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού ασθενών που μεταφέρονται στις κλίνες covid, αλλά και όσων χρήζουν διασωλήνωσης περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, (ΟΕΓΝΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου. Όπως είπε «124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς περιμένουν το τελευταίο 24ώρο να εισαχθούν σε ΜΕΘ, 75 είναι ασθενείς COVID. Προφανέστατα έχουν τελειώσει οι ΜΕΘ», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Νίκαιας και γενικός γραμματέας ΟΕΝΓΕ, περιγράφοντας μια «απελπιστική», όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στα νοσοκομεία.  

           

                  Να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών! 

 

      Ζήτησε την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών, που όπως υπογράμμισε μπορούν να συνδράμουν στη μάχη των ΜΕΘ αφού διαθέτουν και έμπειρο προσωπικό αλλά και κλίνες. Αναρωτήθηκε γιατί ακόμη δεν έχει γίνει αυτό, λέγοντας ότι η μοναδική λογική εξήγηση είναι θέμα κλινικαρχών, προσθέτοντας ότι «δεν είναι τώρα η ώρα της κερδοσκοπίας».  

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καταγγέλλοντας ότι υπάρχει έλλειψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και επιπλέον δεν υπάρχει οργάνωση στη διενέργεια των τεστ

 

 Διευθυντής στο «Γεννηματάς»: Διασωληνώνουμε εκτός ΜΕΘ

 

     Την ασφυκτική κατάσταση στις ΜΕΘ είχε περιγράψει νωρίτερα σήμερα και ο Σπύρος Αντωνόπουλος, διευθυντής του Ακτινολογικού στο Γεννηματάς: «Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 - 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε». Πρόσθεσε δε ότι στην παρούσα φάση, η Αττική βιώνει δύσκολες καταστάσεις και ουσιαστικά οι γιατροί έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο να διαλέγουν ποιος ασθενής θα εισαχθεί πρώτος στη ΜΕΘ.  ....Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου» είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

 

Πηγή: lifo.gr, in.gr, kathimerini.gr

 

 


3 σχόλια:

  1. Δε θέλει η κυβέρνηση να κάνει επίταξη των κλινικών. Αντίθετα, έρχεται σε συννενοήσεις με τους κλινικάρχες να δώσουν -αν θέλουν! - με το αζημίωτο τις κλινικές. Μη σου τύχη να χρειαστείς εντατική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να τις κανουμε τις εντατικές; Εχουμε τα RAFALE!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επίσης καλοταϊσμένα ΜΜΕ! Ξέρουν τί κάνουν. 'Αλλωστε εκείνοι δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν ποτέ από έλλειψη κρεβατιού εντατικής. Διαλογή σ' αυτούς δε γίνεται μόνο στους πληβείους.

      Διαγραφή