Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Επεισόδια μετά την αυτοκτονία Κούρδου πρόσφυγα στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου

 


 

 

 

      Τέλος στη ζωή του έδωσε σήμερα ένας 24χρονος Κούρδος πρόσφυγας από την Τουρκία. Το γεγονός συνέβη στο προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Κορίνθου, όπου κρατούνται 700 άτομα. Όπως αναφέρει κουρδόφωνη ιστοσελίδα, ο νεαρός Κούρδος  εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στις τουαλέτες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν κρατούμενος επί 16 μήνες στο Κέντρο και ανέμενε σήμερα την απελευθέρωσή του, ωστόσο οι αρχές τού επέδωσαν απόφαση για παράταση της κράτησής του.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε στρώματα και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια θανάτου του 24χρονου πρόσφυγα.

     Αντιρατσιστικές κινήσεις καταγγέλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο και ίσως έπαιξαν ρόλο στο απονενοημένο διάβημα. Αναφέρουν, ότι κρατούνται εκεί άνθρωποι, επειδή δεν έχουν χαρτιά και χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα άλλο αδίκημα και ζητούν να τους δοθεί άσυλο και δυνατότητα αναχώρησης από τη χώρα. 

Επισημαίνουν επίσης, πως δυό μέρες πριν, στο Κέντρο Κράτησης Κω, 44χρονος μετανάστης από την Γουινέα έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας, επειδή, αν και για τρεις μέρες ούρλιαζε από φρικτούς πόνους, οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο....

 

Πηγές: presspublica.gr,  skai.gr

 

 


1 σχόλιο: