Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Μεγάλη δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις


 

 Αποτέλεσμα εικόνας για στρατος παρελαση

 

       Σύμφωνα με την εφημερίδα Εστία, ο 97χρονος εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης δώρισε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), 23 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον τη δαπάνη αγοράς 60 αποβατικών  σκαφών αμφιβίων επιχειρήσεων

Κατά το παρελθόν, ο εν λόγω εφοπλιστής προέβη και σε άλλες δωρεές προς το στρατό, όπως για αγορά ανταλλακτικών για τα τεθωρακισμένα, για ανακαίνιση κλινικών του  ΝΙΜΤΣ και του ΓΣΝΑ, για ανέγερση ναών σε θέρετρα αξιωματικών κλπ.
Επίσης  προέβη σε πολλές δωρεές προς την Εκκλησία, ανέλαβε της δαπάνες ανέγερσης μουσείου των αγωνιστών του  '21 στο Αίγιο κ. ά. 
 
    Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία τη δεκαετία του '50, ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισήλθε στη ναυτιλία,  αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και δημιουργώντας τη δική του αυτοκρατορία. Οι εταιρίες του έχουν, μεταξύ άλλων, έδρες σε Κύπρο και Παναμά. 
Ο ίδιος έχει δηλώσει, ότι τα ποσά των δωρεών αποτελούν την προσωπική του περιουσία, δεδομένου ότι έχει ήδη αφήσει στα παιδιά του 35 πλοία και ακίνητα κατοικιών.
 
 

3 σχόλια:


  1. Αυτά τα ποσά αντιστοιχούν το πολύ στο φτερό ενός RAFALE. Καλύτερα να τα έδινε για να μορφωθούν τα Ελληνόπουλα ή ακόμα για τα νοσοκομεία μας αυτή ειδικά την εποχή που τόσοι άνθρωποι χάνονται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε που δεν είναι σίγουρο πως θα διατεθούν από το υπουργείο εθνικής άμυνας με το αμαρτωλό παρελθόν!!!

      Διαγραφή
  2. Δικο του το χρημα, το κανει οτι θελει. Το δινει στα στρατα και στις εκκλησιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή