Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Ο Ερντογάν διόρισε δικό του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου!

 


Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογαν πανεπιστήμιο

 

 

      Και ο Ερντογάν θέλει "ησυχία και τάξη" στα πανεπιστήμια... Αντί για πανεπιστημιακές αστυνομίες κλπ., έκανε κάτι πιο ...αποφασιστικό: Στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (Boğaziçi Üniversitesi), ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Τουρκία, διόρισε δικό του Πρύτανη, τον Μελίχ Μπουλού, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την πανεπιστημιακή κοινότητα.!!! 

 

Ο λόγος φυσικά είναι το μεγάλο κύμα διαμαρτυριών από φοιτητές, οι οποίοι εναντιώνονται στην αυταρχική πολιτική του. Εκτιμάται μάλιστα, ότι αν το φοιτητικό κίνημα διατηρήσει την ορμή και το δυναμισμό του, μπορεί τελικά να οδηγήσει ακόμα και στην «αποκαθήλωση» του Τούρκου προέδρου. 

 

'Εχουν προηγηθεί εκκαθαρίσεις, μέσω απολύσεων στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, βία και καταστολή. Η αστυνομία εισβάλλει σε σπίτια φοιτητών, προβαίνει σε αυθαίρετες συλλήψεις και με πρόσχημα την πανδημία προσπαθεί να φιμώσει τις επικριτικές φωνές.

 

 


Πηγή: 

https://www.in.gr/2021/02/14/world/o-erntogan-thelei-na-alosei-panepistimio-tou-vosporou-tourkoi-foitites-kai-akadimaikoi-miloun-sto-gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου