Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

16χρονος κρυμμένος στο μηχανισμό προσγείωσης αεροπλάνου ταξίδεψε από Κένυα σε Ολλανδία!

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για landing gear of a plane

 

 

 

     Ένας 16χρονος από την Κένυα, βρέθηκε ζωντανός, αφότου ταξίδεψε από την Κένυα στην Ολλανδία, ως λαθρεπιβάτης, κρυμμένος στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου. Ο έφηβος επέζησε  σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το εμπορευματικό αεροσκάφος αναχώρησε από το Ναϊρόμπι την Τετάρτη και πριν φτάσει την Πέμπτη στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, έκανε στάση στην Κωνσταντινούπολη και στο Λονδίνο. 

Εργαζόμενοι του αεροδρομίου εντόπισαν τον 16χρονο λίγο μετά την προσγείωση. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υποθερμία, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες. Η αστυνομία ερευνά το αν τον έβαλαν κρυφά στο αεροσκάφος διακινητές, σύμφωνα με την Telegraph. "Το αγόρι ήταν τρομερά τυχερό που βγήκε ζωντανό από αυτή την περιπέτεια", δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μάαστριχτ, αφού "συχνά λαθρεπιβάτες που κρύβονται στο σύστημα προσγείωσης χάνουν τη ζωή τους από την έλλειψη οξυγόνου ή λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της πτήσης".  

     

                         Παλαιότερα τραγικά περιστατικά...

 

      Είναι γνωστό το τραγικό περιστατικό του 2015, όταν το άψυχο σώμα ενός λαθρεπιβάτη έπεσε από το κάτω μέρος ενός αεροπλάνου, το οποίο  ταξίδευε από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Λονδίνο, στην οροφή ενός κτιρίου γραφείων του δυτικού Λονδίνου.  

Ένας άλλος άντρας πέρασε έξι μήνες στο νοσοκομείο μετά από προσκόλληση στο κάτω μέρος  αεροσκάφους jumbo κατά τη διάρκεια της 10ωρης πτήσης, επιζώντας σε θερμοκρασίες ψύξης. 

 

 

Πηγές: lifo.gr, theguardian.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου