Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Στο δικαστικό σώμα έγινε της ...Novartis





Αποτέλεσμα εικόνας για attikanet novartis






       Εδώ οι ένοχοι εκεί οι ένοχοι, πού είναι οι ένοχοι; Το κουβάρι του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται τα τελευταία χρόνια από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές, επειδή υπήρχαν υπόνοιες, ότι η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis ασκούσε αθέμιτο ανταγωνισμό σε αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες. Στη συνέχεια, τρείς Έλληνες υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis ΕΛΛΑΣ έδωσαν πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές προκειμένου να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

 

 

          H έρευνα στις ΗΠΑ συμπαρασύρει και την Ελλάδα

 

       Στην Ελλάδα όμως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και συμπαρέσυρε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, γιατρούς και πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και πρώην Πρωθυπουργούς! Κλιμάκιο του FBI εγκαθίσταται στην Ελλάδα γίνεται έφοδος στα γραφεία της Novartis ΕΛΛΑΣ, κατά τη οποία βρέθηκε λίστα με πάνω από 4.500 γιατρούς σε σταθερή μισθοδοσία από την εταιρεία. Στη δίνη του σκανδάλου ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ονόματα των Αντ. Σαμαρά, Άδ. Γεωργιάδη, Δ. Αβραμόπουλου, Π. Πικραμένου, Γ. Στουρνάρα, Ευάγγ. Βενιζέλου, Ανδρ. Λοβέρδου. Μέχρι στιγμής όμως, μόνον ο τελευταίος έχει κληθεί να λογοδοτήσει.

 

 

              Αλληλοκατηγορίες μεταξύ ανωτάτων Δικαστών

 

 

       Προχτές, με μια πολυσέλιδη ανακοίνωση, ο παραιτηθείς από την έρευνα για τη Novartis, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής (ο οποίος ήδη  ελέγχεται πειθαρχικά για τους χειρισμούς του) καταφέρεται κατά της κυβέρνησης, καταγγέλοντας, ότι υπήρχε «σχετική βιασύνη» να ασκηθεί «κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς». Επίσης καταφέρεται και κατά της εποπτευομένης του, Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, καταλογίζοντας δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης  «όπως- όπως - τύπου fast track».

Την ανακοίνωση του κ. Αγγελή επιδοκίμασαν με σωρεία δηλώσεών τους στελέχη της Αντιπολίτευσης, πολλοί εκ των οποίων είχαν αναφερθεί στο παρελθόν ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο.

 

Όμως, η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη από την πλευρά της, επιβεβαιώνει, ότι υπήρξε ενημέρωση από Αμερικανούς εισαγγελείς για ελβετικό λογαριασμό πολιτικού προσώπου, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά που παρέδωσε τον περασμένο Ιανουάριο στον Αρειο Πάγο, επισημαίνεται, πως οι Αμερικανοί ρώτησαν τους Έλληνες εισαγγελείς εάν ενδιαφέρονται γι αυτόν το λογαριασμό και ότι ο κ. Αγγελής, φέρεται να απάντησε στους Αμερικανούς «εάν έχετε στοιχεία να απευθυνθείτε στη Eurojust»!

Στην ίδια αναφορά η κ. Τουλουπάκη φέρεται, επίσης να υποστηρίζει, ότι ο κ. Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία για τη Novartis, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους Εισαγγελείς Διαφθοράς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους, τα οποία, κατά πληροφορίες, ουδέποτε επεστράφησαν στους εν λόγω Εισαγγελείς. Η εισαγγελική λειτουργός, στην επίμαχη αναφορά, αναφέρεται σε ενέργειες του κ. Αγγελή, που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ταχεία περαίωση της έρευνας για τη Novartis.

 

 

       Και το 2017 είχε παραιτηθεί Εισαγγελέας Διαφθοράς...

 

 

       Να σημειωθεί, ότι το 2017, η τότε Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου,  είχε παραιτηθεί από την έρευνα για τη Novartis, δηλώνοντας στοχοποιημένη και συκοφαντημένη, «από παράκεντρα εξουσίας που μόνο στόχο είχαν τη συγκάλυψη»... Είχε μάλιστα αναφερθεί σε προσπάθεια ακύρωσης του έργου της αλλά και ηθική της εξόντωση, προκειμένου κάποιοι να μη διαβούν το κατώφλι της φυλακής.




4 σχόλια:

  1. Εντάξει ενόψει εκλογών το βγάζει ο Τσίπρας. Και τί μ' αυτό; Αν είναι αλήθεια να πληρώσουν οι διεφθαρμένοι και όχι μόνο με την ψήφο, αλλά φυλακή και κατασχέσεις επιτέλους!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει άνθρωπος σ'αυτόν τον τόπο που να πιστεύει ότι σε τέτοιο σκάνδαλο ολκής δεν εμπλέκονται πολιτικοί; Πολύ χοντρό παιγνίδι..



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιομουνα γιατι κανει ετσι η Νουδου για το ποιος θα γινει προεδρος και εισαγγελεας στον αρειο παγο και γιατι η κυβερνηση εκανε τους διορισμους τωρα προ εκλογων , νομιζω οτι μου λυθηκε η απορια! Καποιοι δεν κοιμουνται. Καλο αυτο!!
    Μακαρι σε αυτη τη χωρα να πληρωσει επιτελους οποιος ειναι χωμενος στη διαφθορα και εννοω επιστροφη των κλεμμενων από την τσεπη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως η Ράικου πριν παραιτηθεί είχε δηλώσει επίσης, ότι είχε σχεδόν βρεί τις διαδρομές του χρήματος.... Είχε μιλήσει τότε για εμβάσματα προς νομικά πρόσωπα, με σκοπό να κατευθυνθούν αυτά σε κρατικούς αξιωματούχους ή πολιτικούς.Τί ποσά; 28 εκ. ευρώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή