Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Η Τόνια Μοροπούλου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.


       

Αποτέλεσμα εικόνας για attikanet Η Τόνια Μοροπούλου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

 

 

       Πολύ γνωστή ως μέλος της ηγεσίας του φοιτητικού κινήματος και φωνή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Τόνια Μοροπούλου, χημικός μηχανικός και καθηγήτρια στο ΕΜΠ, εξέπληξε και απογοήτευσε πολλούς με την ένταξή της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σε ένα κόμμα, όπου έχουν κατά καιρούς εκφραστεί με περιφρόνηση, αμφισβήτηση, έως λοιδορία και ύβρη για τη γενιά και τον αγώνα του Πολυτεχνείου. 

Π.χ.:

Βορίδης: «Oι ψευδοαξίες της γενιάς του Πολυτεχνείου ενταφιάστηκαν»

Μπογδάνος: «Tα αγνά παιδιά μέσα στο Πολυτεχνείο άνοιξαν τον δρόμο, με τις μεθοδεύσεις της CIA, για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο».

  Άδωνις Γεωργιάδης: « Ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία τα οποία δε θα γιορτάσουν αυτήν την επέτειο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα ...κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια».

 

Η ίδια, απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί να συνυπάρξει με άλλους υποψήφιους που εκφράζουν ακραίες απόψεις, έκανε λόγο για πολυφασματική ΝΔ που χωρούν και ανταγωνίζονται αυτές οι απόψεις.

 

 

 

                        Έχει περάσει από όλα τα κόμματα

 

 

       

Αποτέλεσμα εικόνας για τονια μοροπούλου νεα         Ξεκίνησε την πολιτική της διαδρομή, ως μέλος της αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ, της Συντον. Επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου και ήταν η πρώτη εκφωνήτρια στον Πομπό το 1973, για τη δράση της δε αυτή, κυνηγήθηκε από τη χούντα. Διετέλεσε μέλος τού Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Γνώρισε μέρες δόξας τον καιρό της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, ως στενή συνεργάτης του Λαλιώτη και ειδική σύμβουλος σε σημαντικά υπουργεία. 

 

Πολλά δημοσιεύματα της εποχής αναφέρονταν επίσης σε στενότατη σχέση της με τον Κοσκωτά, που διεκόπησαν, όταν εκείνος μπήκε φυλακή... Τελευταίως, με υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

        

 

 

Ο Πανάγιος Τάφος, το Ιερόν Κουβούκλιον και τα υγρά του ...Ιησού

 


 

       Η Τόνια Μοροπούλου ήρθε πάλι στην επικαιρότητα πριν από ένα χρόνο, όταν ανέλαβε επικεφαλής ομάδας για την αναστήλωση του Παναγίου Τάφου. Τότε, γνώρισαν ευρεία δημοσιότητα, ανακοινώσεις για ανακάλυψη του τάφου του Ιησού, πράγμα που αμφισβητήθηκε από πολλούς, καθώς ειπώθηκε πως επρόκειτο για μια συντήρηση του μνημείου και τίποτα περισσότερο. 

Η ίδια επικρίθηκε σφοδρά από μερίδα του τύπου, για δηλώσεις που θεωρήθηκαν αντιεπιστημονικές και σε μεταφυσική βάση. Χαρακτηριστικά, είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News: ..."Είτε με τα μάτια της ψυχής είτε δια γυμνού οφθαλμού, οι πιστοί θα βλέπουν πλέον ....όλα αυτά που εκπέμπουν το πνεύμα του Πανάγιου Τάφου και του Ιερού Κουβουκλίου"...."είδαμε τις αύλακες για τα σωματικά υγρά του Ιησού και μια θέση για την κεφαλή προς δυσμάς"...

Για το έργο της στον Πανάγιο Τάφο, την τίμησε η Αρχιεπισκοπή και την παρασημοφόρησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

 


 

 

      Ένα είναι σίγουρο: Αν παρατηρήσει κανείς το "οδοιπορικό" τής άλλοτε αγωνίστριας του Πολυτεχνείου, όλα αυτά τα χρόνια, η τωρινή  επιλογή της, κάθε άλλο παρά έκπληξη είναι. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα, που δεν είχε διαβεί ακόμη το κατώφλι η κ. Μοροπούλου...

 

 

 

Πηγές: News 24/7, star.gr, liberal.gr, ntua.gr

      


 







7 σχόλια:

  1. ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί είναι το θέμα: Να ποντάρεις πάντα στο άλογο που τρέχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χουν φαινεται οι εκφωνητριες του σταθμου του Πολυτεχνειου, βλεπε Δαμανάκη. Δεν εξηγειται αλλιως!!!

      Διαγραφή
  3. Καλά τι εχουνε παθει όλοι με τον Ιησού και τον πιάνουν στο στόμα τος; Επιστολες ο Βελόπουλος, τα σωματικά υγρά η άλλη.. Κακώς δεν επεμβαινει η Εκκλησια εκτος αν τη βολευει ολη αυτη η παραφιλολογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανήκε στα εμβληματικά πρόσωπα της γενιάς της και ήταν σοκ όλα αυτά περί παναγίου τάφου κλπ και τώρα άλλο σοκ να συστεγάζεται με αυτούς σκυλοβρίζουν διαχρονικά το Πολυτεχνείο.Τελικά όλα εξηγούνται... Της αφιερώνω τους στίχους του Βάρναλη: Πού'σαι νιότη που'λεγες πως θα γινόμουν άλλος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς ξεφτιλίστηκε με τη σύνταξη της άγαμης θυγατρός και έτσι ξεμπερδέψαμε από δαύτην. Θέλω να πιστεύω, ότι δε θα την ματαδούμε στο δημόσιο βίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή